Ez az altcoin erősen alulértékelt: De miért nem figyel rá senki?

Kriptomagazin polkadot
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A 2021-es ikonikus bikafutás után a kriptopiacok óriási figyelmet kaptak. Ezek között voltak olyan altcoinok, mint a Chainlink, Uniswap, Polkadot stb. amelyek hatalmas mértékben szárnyaltak. Míg a LINK és az UNI némi nyereséget tudott vonzani, a DOT árfolyama továbbra is kétszámjegyű szám alatt konszolidált. Ráadásul a Polkadot nemrégiben történt JAM upgrade-je sem befolyásolta nagymértékben a DOT árfolyamát, ami arra utal, hogy a projekt és a kripto, mindkettő erősen alulértékelt.

99bitcoin-tokens

Mi a JAM frissítés a Polkadot-on?

A közelmúltban, néhány nappal ezelőtt a hálózat ünnepelte a 4. évfordulóját, és a torta habjaként a közösség jóváhagyta a JAM frissítést. A JAM, egy decentralizált hibrid rendszer, amely egyesíti az Ethereum és a Polkadot jellemzőit, hogy biztonságos és skálázható okosszerződés-funkciókat kínáljon. Elsősorban a relé láncot váltja fel egy hatékonyabb és modulárisabb láncra, amely minimális kialakítással rendelkezik.

A Polkadot továbbra is a középpontban van, köszönhetően az ökoszisztémáját övező fejlesztéseknek és néhány stratégiai partnerségnek. Legutóbb az alapító Gavin Wood fedte fel, hogy a közösség közel egyhangú kormányzati szavazással ratifikálta a Join-Accumulate Machine (JAM) szürke papírt, mint “a következő nagy protokollfejlődést”.

Ez a technikai frissítés a meglévő Relay Chain (a hálózat központi lánca) helyett egy modulárisabb és minimalisztikusabb architektúrát tervez. Egyesíti a Polkadot és az Ethereum elemeit, támogatja a meglévő paraláncokat, és célja a hálózat stabilitásának és skálázhatóságának növelése.

A múlt hónapban a csapat bejelentette a JAM Implementer’s Prize-t, egy 10 millió DOT-os jutalomalapot, amely a változatos fejlesztési erőfeszítéseket ösztönzi és az innovációt segíti az ökoszisztémán belül.

Említést érdemel még az aszinkron háttértámogatás engedélyezése a Polkadot-hálózaton. A frissítés “optimalizált megközelítést jelent arra vonatkozóan, hogy a parachain blokkokat hogyan érvényesíti a Relay Chain”.

A DOT árfolyama ezzel szemben egyenlőre megőrzi nyugalmát, nem befolyásolják a fundamentumok és a piaci dinamika sem.

polkadot arfolyam

A DOT árfolyama ugyanabban a konszolidációs tartományban ragadt, amelyet a Chainlink követett. A LINK ár kitört a tartományból, míg a DOT ár továbbra is ugyanabban a tartományban kereskedik. A szintek áttörésére tett sikertelen kísérlet után azonban az ár szorosan a Gauss-csatorna felső sávjai mentén konszolidálódik, ami bikássá vált. Ez tehát életben tartotta a bikás reményeket, amelyek a 10 dolláros árfolyam átvágása és a 11 dolláros fontos ellenállás elérése után megerősítést nyerhetnek.

Ez is érdekelhet: TradingView vélemények

Eközben az OBV egy finom vízszintes vonalat tart fenn, amely 12-15 hónapig átlagon felüli értéket jelez. Ezért ezzel a medvés beavatkozás lehetősége keményen lecsökkent. A friss likviditás beáramlásáig azonban a bikás kitörés végrehajtása fárasztó munka lehet a Polkadot (DOT) árfolyamralli számára.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A Polkadot eközben az RWA forradalom élére szeretne állni

A blokklánc világa gyorsan fejlődik, és az egyik legizgalmasabb újítás a Valós Világ Eszközök (Real World Assets, RWA) tokenizálása. A valós világ eszközei olyan fizikai eszközöket képviselnek, mint az ingatlanok, nemesfémek, műalkotások, szellemi tulajdon és árucikkek. Ezeknek az eszközöknek a tokenizálása a blokkláncon új lehetőségeket nyit meg a likviditás, átláthatóság és hozzáférhetőség terén a hagyományosan illikvid piacokon.

Az RWA tokenizálásának potenciálja óriási, becslések szerint a piac 2030-ra elérheti a 10 billió dollárt. A hagyományos módszerek gyakran hatékonysághiányosak, lassú elszámolási időkkel és hibákra, csalásokra való hajlammal. A blokklánc technológia átláthatóságot, megváltoztathatatlanságot és minimális bizalmi rendszereket kínál megoldásként.

Az RWA tokenizálásának előnyei közé tartozik a likviditás, mivel lehetővé teszi az eszközök töredéktulajdonlását és másodlagos kereskedelmét; a hozzáférhetőség, mivel alacsonyabb belépési küszöbökkel nyitja meg a befektetési lehetőségeket; az átláthatóság, mivel a blokklánc technológia átlátható és ellenőrizhető nyilvántartást biztosít az eszköztulajdonlásról és tranzakciókról; valamint a hatékonyság, mivel az okos szerződések és a blokklánc technológia egyszerűsítik a folyamatokat, például az eszközátvitelt, osztalék kifizetést és megfelelőséget.

A Polkadot szerepe

A Polkadot különleges architektúrája, amely parachain-okra épül, és a legújabb frissítésekkel, mint az elasztikus skálázás és az aszinkron támogatás, skálázható és interoperábilis ökoszisztémát kínál az RWA projektek számára. Lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy testre szabott blokkláncokat hozzanak létre specifikus felhasználási esetekre, miközben kihasználják a blokklánc hálózat megosztott biztonságát és keresztlánc-kommunikációs képességeit.

Számos innovatív projekt már kihasználja a Polkadot képességeit az RWA szektor különböző területein:

  1. Centrifuge: Infrastruktúrát biztosít az RWA tokenizálásához, kezeléséhez és befektetéséhez a Polkadoton. Jelentős támogatással rendelkezik, több mint 270 millió dollár aktív kölcsönnel és közel 500 millió dollár finanszírozott eszközzel.
  2. Energy Web: A zöld és megújuló energia eszközeinek tokenizálását végzi a Polkadoton, nyílt forráskódú Web3 technológiák fejlesztésével és telepítésével.
  3. Archisinal: Az építészet, mérnöki és építési (AEC) iparág átláthatóságának, elszámoltathatóságának és hatékony vitarendezésének hiányát kezeli.
  4. Phyken Network: A zöld és megújuló energia eszközeinek demokratizálását célozza meg, lehetővé téve a töredéktulajdonlást és az alacsonyabb működési költségeket a blokklánc által vezérelt befektetési menedzsmenten keresztül.
  5. AgroToken: Az agro-árucikkek tokenizálásának első globális infrastruktúráját hozza létre, biztonságos és zökkenőmentes ökoszisztémát teremtve a gabonák hatékonyabb és megbízhatóbb kereskedelméhez.
  6. Xcavate: Az ingatlan eszközök tokenizálását végzi a Polkadoton, decentralizált és közösségi vezérelt protokoll segítségével, amely nagyobb átláthatóságot, hozzáférhetőséget, sebességet és hatékonyságot biztosít.

A Polkadot ökoszisztéma új szintű likviditást, átláthatóságot és hozzáférhetőséget nyithat meg a hagyományosan illikvid piacokon, elősegítve a globális befogadást és demokratizálva az új befektetési lehetőségeket.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index