Milyen kriptóba fektessek? Ezekre érdemes figyelni 2024-ben

Te is gyakran felteszed magadnak azt a kérdést, hogy milyen kriptóba fektessek? Nem vagy egyedül! Ebben a cikkben megnézzük milyen kriptovalutákba lehet érdemes befektetni 2024-ben. A cikkben átnézzük azokat a kriptókat, amelyek mellett nem lehet elmenni, majd rátérünk a rizikósabb lehetőségekre. Ha még új vagy ezen a területen, akkor érdemes elolvasnod a kriptovaluta kezdőknek cikkünket (hamarosan), amiben sok hasznos ismeretre tehetsz szert.

megadice banner 970 x 250

Milyen kriptóba fektessek?

Az internetet olvasgatva, különböző influencerek videóit nézegetve gyakran nehéz kiigazodni azon, hogy mely kriptókat lehet érdemes megvásárolni. Sokan elfelejtik megemlíteni már azokat a kriptókat, amelyek hosszú távon bizony még nagyon is jó lehetőségek lehetnek.

A kriptovaluta befektetésnek azokat érdemes választani, amelyhez hoszú évekig nem nyúlsz hozzá. Kereskedni pedig azokkal érdemes, amelyekről úgy véled, hogy hosszú távon nem illik bele a portfóliódba. Lehetnek ezek mém érmék, amelyeket a hype húz fel, és dönt porba.

Kezdjük az “elengedhetetlen” kriptókkal. Azért idézőjelben, mert bár sokaknak az első két jelölt biztosan ott van a listáján, a többi eltérhet. A Kriptomagazinnál azonban úgy véljük, hogy ez lehet az a top 5 kriptovaluta, amellyel minden befektetőnek rendelkeznie kell.

1, Bitcoin (BTC)

A Bitcoin, mint a legelső kriptovaluta, 2009-ben született meg Satoshi Nakamoto által. Alapvető célja egy decentralizált, bankoktól és kormányoktól független pénzrendszer létrehozása volt. A Bitcoin blockchain technológiájára épül, ami lehetővé teszi az átlátható, de anonim tranzakciókat. Mivel a BTC a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkezik, sokan “digitális aranyként” tekintenek rá, befektetési eszközként használva a gazdasági bizonytalanság idején.

bitcoin arfolyam apr11 all time

A Bitcoin tárolására számos lehetőség kínálkozik. Cold Wallet opcióként a Ledger Nano S vagy X, valamint a Trezor Model T kínál biztonságos tárolási lehetőséget, mivel ezek offline eszközök, amelyek megvédik a kriptovalutákat a hackerekkel szemben. Hot Wallet opcióként a Blockchain.com vagy a Trust Wallet ajánlott, mivel ezek könnyen hozzáférhetők és támogatják a Bitcoin tranzakciókat.

A Bitcoin árfolyam grafikonját elnézve látható az elős kilengés. A 2022-es évtől kezdve meredek esésnek indult az ár, amely egy évig tartott. 2023-tól elkdezdett szépen helyreállni a Bitcoinba vetett hit, és újra megindult az árfolyam felfelé.

Ahogy láthatjuk, a cikk írásakor mindenkori új csúcsokat döntöget az árfolyam, és a közelgő 2024-es felezés akár tovább emelheti az árat. A nagy pénzügyi guruk már milliós árfolyamot látnak maguk előtt a Bitcoinban.

2, Ethereum (ETH)

Az Ethereum 2015-ben indult Vitalik Buterin által, egy decentralizált platformként, amely smart contracts (okos szerződések) futtatását teszi lehetővé. Az ETH nem csak egy digitális valuta, hanem egy szélesebb körű alkalmazásokat támogató platform is, amely forradalmasította a blockchain technológia használatát.

Az Ethereum tárolására a Ledger Nano X vagy S, illetve a Trezor Model T ajánlott cold wallet megoldásokként, mivel ezek kiváló biztonságot nyújtanak. Hot Wallet opcióként az Exodus vagy a MetaMask népszerű, hiszen ezek támogatják az ETH-t és az ERC-20 tokeneket, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy könnyen kezeljék digitális eszközeiket.

3, Binance Coin (BNB)

A Binance Coin (BNB) eredetileg az Ethereum hálózaton indult ERC-20 tokenként, de később átkerült a Binance saját chainjére, a Binance Chain-re. A BNB a Binance tőzsdei díjak kedvezményes fizetésére használható, valamint részt vesz a Binance ökoszisztéma számos egyéb funkciójában.

A Binance Coin tárolására a Ledger Nano S és X, valamint a Trezor Model T kínál megbízható cold wallet megoldásokat. Hot Wallet opcióként a Binance saját Trust Walletja ajánlott, ami közvetlenül integrálódik a Binance platformjával, így egyszerű hozzáférést biztosít a BNB-hez és más kriptovalutákhoz.

4, Cardano (ADA)

A Cardano egy harmadik generációs blockchain projekt, amelyet “a tudósok és mérnökök által” fejlesztettek. Az ADA, a Cardano platformon használt kriptovaluta, a biztonság, skálázhatóság és fenntarthatóság új szintjeit kínálja. A Cardano célja, hogy egy decentralizált alkalmazásokat (dApps) futtató, biztonságos és rugalmas platformot biztosítson.

A Cardano tárolására a Ledger Nano X és S, valamint a Trezor Model T cold wallet opciók ajánlottak, mivel ezek támogatják az ADA tárolását és biztonságosak. Hot Wallet megoldásként az Yoroi vagy Daedalus Wallet használata javasolt, amelyek hivatalosan támogatottak és fejlesztették a Cardano projekt által.

5, Ripple (XRP)

A Ripple (XRP) egy digitális fizetési protokoll, amelyet különösen a banki és pénzügyi intézmények közötti gyors és hatékony nemzetközi tranzakciók lebonyolítására terveztek. Az XRP célja, hogy alternatívát kínáljon a hagyományos banki átutalási rendszerekhez, mint például a SWIFT, alacsony díjak és gyors tranzakciós idők formájában.

Az XRP tárolására a Ledger Nano S és X, valamint a Trezor Model T ajánlott cold wallet megoldások. Hot Wallet szempontjából az Atomic Wallet vagy a Trust Wallet kiváló választás, mivel ezek kompatibilisek az XRP tárolásával és biztosítják a felhasználóbarát interfészt a gyors tranzakciókhoz.

Rizikósabb lehetőségek

Ha még ezeken kívül továbbra is felteszed magadnak a kérdést, hogy milyen kriptóba fektessek, akkor érdemes lehet megnézni a kockázatosabb lehetőségeket is.

Ezekre semmiképp sem ajánlott all-in menni, ám remek kiegészítője lehet a portfóliódnak, annak függvényében, hogy az utóbbi években gyakran lettek milliomosok a kereskedők egyes mém érmékből. Azt, hogy ezeket az árfolyamokat mi mozgatja nem tudjuk pontosan, lehet a bálnák, a bennfentes kereskedők, vagy a hype, esetleg az összes együtt.

1, Bitbot

A Bitbot vezető szerepet tölt be a kriptovaluták automatizált kereskedését lehetővé tevő Telegram botok között. Az előértékesítés 10. szakaszában már közel 2,3 millió dollár befektetést sikerült bevonzania, ezzel az év egyik kiemelkedő előértékesítésévé vált. A Bitbot különlegessége, hogy biztonságos, nem felügyelt kereskedési lehetőséget kínál, amely során a felhasználók teljes mértékben irányítják saját vagyonukat a tranzakciók során.

bitbot 2 millio felett

A Bitbot emellett további biztonságot garantál az anti-rug pull mechanizmusok és az MEV elleni védelmi megoldások révén, csökkentve ezzel a kockázatokat a felhasználók számára. Továbbá, az amerikai befektetők számára is kínál exkluzív kereskedési lehetőségeket, amelyek más Telegram botok esetében nem elérhetők. A Bitbot úttörő szerepet vállal a biztonság és az innováció előmozdításában a kriptovaluta kereskedési eszközök piacán.

Ismerd meg a Bitbotot

Tőkéd veszélyben van! A kriptovaluták nem szabályozott eszközök.

2, BlockDAG

A BlockDAG, amely a Bitcoin és a Kaspa által inspirált világelső 1. rétegű blokklánca épül, egy előremutató Proof-of-Work (PoW) algoritmust alkalmaz, mely rekordsebességet, páratlan biztonságot és kivételes decentralizációt kínál. A BlockDAG technológiája képes támogatni a hétköznapi alkalmazásoktól kezdve a vállalati szintű DeFi megoldásokig terjedő széles spektrumú alkalmazásokat, és az univerzális bányászati lehetőségekkel egyszerűsíti a kriptobányászatot mindenki számára.

blockdag termekek

A platformon háromféle bányászati opció közül választhatsz: a kezdőbarát BlockDAG X10, amely napi 200 BDAG érmét termel; az X30, amely napi 600 érmét bányászik; és az X100, amely akár napi 2000 BDAG érmét is képes kitermelni, ideális vállalati szintű és magas hozamú műveletekhez.

Ezen felül a BlockDAG lehetővé teszi, hogy még a telefonoddal is bányászhass. A platform egy hibrid konszenzusprotokollt alkalmaz, amely kiegyensúlyozza a hálózati egyeztetéseket, így biztosítva a biztonságot, skálázhatóságot és a bányászati hatékonyságot.

A weboldal szerint, ha bányászgépet vásárolnál, azokat a 2024-es év végére, vagy a 2025-ös év elejére tervezik legyártani és kiszállítani. Az előértékesítés jelenlegi szakaszában a BDAG érmék 0,0045 dollárért kaphatók, míg a tőzsdére történő bevezetéskor az ár várhatóan 0,05 dollár lesz.

Megnézem a BlockDAG oldalát

Tőkéd veszélyben van! A kriptovaluták nem szabályozott eszközök.

3, 99Bitcoins

A 99Bitcoins csapata most elindítja saját tanulj-és-keress kriptóját, a 99BTC-t, amely megjutalmazza a felhasználókat a kriptovaluta-tudásuk bővítéséért.

Az új kripto előértékesítése már él és erős keresletetet láthatunk, mivel kevesebb mint egy nap alatt 125 ezer dollárt gyűjtöttek.

A 99Bitcoins weboldalának és YouTube csatornájának hatalmas globális felhasználói bázisa van, ami erős vásárlási nyomást eredményez az új kriptovalutára. A közelgő Bitcoin felezés fényében a token körüli felhajtás még tovább nőhet.

99bitcoins eloertekesites

A 99Bitcoins egy új projektje ötvözi a vonzó pénzügyi ösztönzőket a már meglévő és népszerű tanulási erőforrásaival.

Valóban, a 99Bitcoins már rendelkezik egy 79 órányi kereskedési kurzussal, számos útmutatóval és oktatóanyaggal, amelyek elérhetők a weboldalukon és YouTube csatornájukon angolul.

Ez magában foglalja a minőségi tartalmat a kezdő szintű „Mi az a Bitcoin?” és „Hogyan vásárolj Dogecoint?” témáktól kezdve az összetett blokklánc-technológia alkalmazásain át a fejlett kereskedési modulokig.

Úgy gondoljuk, hogy ez a hiteles platform, amely évek óta tanította az embereket a Bitcoinról és a kriptovalutákról egy erős közösséget épített, és építhet tovább. Mindenképp egyike lehet azon projekteknek, amelyet célszerű lesz majd szemmel tartani.

Megnézem a 99Bitcoins oldalát

Tőkéd veszélyben van! A kriptovaluták nem szabályozott eszközök.

4, Toncoin

A Toncoin egy új generációs kriptovaluta, amely az eredetileg a Telegram által tervezett, de később független fejlesztők által átvett The Open Network (TON) blokkláncon alapul. A Toncoin célja, hogy radikálisan megkönnyítse a tranzakciók és az adatcsere folyamatát a felhasználók között, támogatva a decentralizált alkalmazások (dApps) és a kriptográfiai szerződések széles skáláját.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy magas tranzakciós sebességet és alacsony költséget kínál, ami különösen vonzó lehet azok számára, akik gyors és költséghatékony megoldást keresnek. A TON platform emellett integrációt kínál a Telegram üzenetküldő alkalmazással, amely több mint 500 millió aktív felhasználót számlál világszerte, így a Toncoin rendkívül nagy elérésűvé és hozzáférhetővé válik.

toncoin arfolyam apr11

A befektetés szempontjából a Toncoin több okból is érdekes lehet. Először is, a Telegram mögöttes támogatása biztosítja, hogy a projekt mögött komoly technológiai és pénzügyi erőforrás áll. Másodszor, a Toncoin már bizonyította piaci életképességét, és a TON blokklánc folyamatos fejlesztése azt sugallja, hogy a projekt hosszú távon is fenntartható lehet.

Ezen felül, a Toncoin különösen érdekes lehet a fejlesztők és vállalkozók számára, mivel a TON blokklánc lehetővé teszi új típusú dApps és szolgáltatások fejlesztését, amelyek kihasználhatják a blokklánc adta előnyöket, mint például az átláthatóság, biztonság és decentralizáció. Az ilyen típusú innovációk előmozdítása tovább növelheti a Toncoin értékét a jövőben.

Összességében a Toncoin egy ígéretes digitális valuta, amely a blokklánc technológia előnyeit hivatott kihasználni a szélesebb felhasználói bázis számára. Potenciális integrációja a Telegrammal és a technológiai előnyök egyedülálló kombinációja teszi vonzó befektetési célponttá a kriptopénz piacán.

5, dogwifhat

A Dogwifhat egy viszonylag új kriptovaluta, amely a meme coinok kategóriájába tartozik, hasonlóan a Dogecoinhoz és a Shiba Inuhoz. Ezek a kriptovaluták általában a közösségi média trendjeiből és internetes mémekből merítenek inspirációt, és gyakran közösségi alapú marketingstratégiákra támaszkodnak a népszerűsítéshez. A Dogwifhat célja, hogy egy humoros és szórakoztató elemet vigyen a gyakran túl komoly pénzügyi világba, miközben egy aktív és elkötelezett közösséget épít köré.

Befektetési szempontból a Dogwifhat érdekes lehet több okból. Először is, a meme coinok rendkívüli piaci volatilitása lehetőséget kínál a gyors és jelentős megtérülésre, különösen a spekulatív befektetők számára, akik készen állnak a nagy kockázat vállalására. Másodszor, a Dogwifhat, mint új coin, potenciálisan nagy növekedési lehetőségeket kínál, amennyiben képes fenntartani a közösségi érdeklődést és növelni a felhasználói bázist.

dogwifhat erme aprilis11

Azonban fontos megjegyezni, hogy a meme coinok befektetése magas kockázatot hordoz. Ezek a valuták gyakran nagymértékben függnek a közösségi média trendjeitől és a piaci hangulattól, ami gyorsan változhat. Ezenkívül, mivel sok meme coin projekt mögött nincs konkrét üzleti terv vagy valós használati eset, a befektetésük spekulatív jellegű és nagyban függ a piaci hangulattól.

A Dogwifhat befektetési potenciálja főként azok számára lehet vonzó, akik készen állnak a nagy kockázat vállalására és szeretnék kihasználni a rövid távú piaci trendeket. Minden esetben ajánlott alapos kutatást végezni és csak olyan pénzösszeget fektetni be, amelynek elvesztését megengedheti magának a befektető.

Végszó

Nehéz megválaszolni azt a kérdést, hogy milyen kriptóba fektessek? Ebben az útmutatóban mutattunk 10 olyan érmét is, amellyel egy erős és kockázatos portfóliót építhetsz. 5 érme “biztonságosabb, hosszú távú” tartásra ajánlott, míg a másik 5 érme rizikósabb projekt. Ennek ellenére, mint mindig végezz saját kutatást, és ismerkedj meg a legfrissebb hírekkel a projektekkel kapcsolatban.