Tele az internet a Blackrock RWA alapjával

Kriptomagazin rwa tokenek
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Miután a BlackRock elindította RWA-témájú alapját, az RWA-szektor lendületet vett, és az RWA-tokenek is megemelkedtek. A vagyonkezelő óriás BlackRock (BLK) szerdán hivatalosan is bemutatta tokenizált eszközalapját az Ethereum hálózaton.

megadice banner 970 x 250

A BlackRock USD intézményi digitális likviditási alapot a blokklánc alapú BUIDL token képviseli, teljes mértékben készpénzzel, amerikai kincstárjegyekkel és visszavásárlási megállapodásokkal van fedezve, és a sajtóközlemény szerint a token tulajdonosoknak naponta blokklánc síneken keresztül kifizetett hozamot biztosít.

A Securitize transzferügynökként és tokenizációs platformként fog működni, míg a BNY Mellon az alap eszközeinek letétkezelője – közölte a BlackRock. Az Anchorage Digital Bank NA, a BitGo, a Coinbase és a Fireblocks szintén részt vesz az alap ökoszisztémájában.

A BlackRock “stratégiai befektetést” is eszközölt a Securitize-ban – tette hozzá a sajtóközlemény, de az ügylet feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

“Ez a digitális eszközökkel kapcsolatos stratégiánk legújabb előrelépése” – mondta Robert Mitchnick, a BlackRock digitális eszközökért felelős vezetője. “A digitális eszközök területén olyan megoldások kifejlesztésére összpontosítunk, amelyek segítenek valódi problémákat megoldani ügyfeleink számára, és örömmel dolgozunk együtt a Securitize-zal”.

A bejelentés azután történt, hogy egy szabályozói bejelentésből kiderült, hogy a BlackRock alapot épített be a Securitize-zel, ami egy tokenizált alapról szóló spekulációkat gerjesztett, mivel megfigyelők a blokklánc tranzakciókra mutattak rá a jármű magvetésére, írta a CoinDesk.

A BlackRock a legújabb hagyományos pénzügyi óriás, amely belép a tokenizáció területére, miután a Citi, a Franklin Templeton és a JPMorgan már előrehaladt a technológiával. A hagyományos befektetések, például kötvények és alapok blokklánc-alapú tokenjeinek létrehozása – amelyet a valós eszközök tokenizációjának (RWA) neveznek – a blokkláncok gyorsan növekvő felhasználási területe, mivel a digitális eszközök és a hagyományos pénzügyek (TradFi) egyre jobban összefonódnak. A tokenizált amerikai állampapírok például a 2023 elején 100 millió dollárról 730 millió dollárra nőttek, mivel a kripto cégek a láncban lévő pénzeszközeik parkolásával igyekeznek állandó hozamot elérni.

A BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink az év elején egy CNBC-interjúban azt mondta, hogy a cég spot BTC ETF-je “lépcsőfok a tokenizáció felé”.

Az RWA tokenek emelkedését és a BlackRock új alapját megvitatva a Layergg kriptopénz platform felsorolta azokat az RWA altcoinokat, amelyek a legnagyobb VC cégek portfólióiban vannak, és amelyekre figyelni kell.

Jön az RWA boom?

A POLYX +200%-kal, az ONDO +131%-kal, a TRU és a GFI pedig +100%-kal nőtt, mióta a BalackRock elindította a BUIDL alapot, a Layergg felsorolta azokat az RWA altcoinokat, amelyek a legnagyobb VC cégek portfólióiban vannak, és amelyeket az alábbiak szerint kell figyelni:

  1. Maker DAO (MKR)
  2. Ondo Finance (ONDO)
  3. TrueFiDAO (TRU)
  4. GoldFinch (GFI)
  5. Cebtrifuge (CFG)
  6. MapleFinance (MPL)
  7. ClearpoolFin (CPOOL)
  8. XendFinance (RWA)
  9. Parcl (PRCL)
  10. MountainUSDM (USDM)

https://twitter.com/layerggofficial/status/1772549217569108349?s=20

Ezt követően Layergg készített egy táblázatot, és kijelentette, hogy a VC-vállalatok portfóliójában lévő RWA altcoinok közül az MKR, az ONDO és a TRU szerepel a Binance-on. Valamint megjegyezte, hogy a GFI, CFG, MPL, CPOOL és RWA még nem szerepel a Binance-on.

Mik azok az RWA tokenek?

RWA tokenek, vagyis valós világbeli eszközök (Real World Assets) tokenizálása, egyre népszerűbbé válik a blockchain és a digitális eszközök világában. Ezek a tokenek olyan fizikai vagy hagyományos pénzügyi eszközök digitális reprezentációi, amelyek a hagyományos piacokat közelítik a decentralizált pénzügyi (DeFi) ökoszisztémához. Az RWA tokenek lehetővé teszik a hagyományosan illikvid eszközök, mint az ingatlanok, műalkotások, részvények, kötvények és egyéb értékpapírok tokenizálását, így könnyebbé téve azok hozzáférhetőségét, kereskedelmét és likviditását.

Az RWA tokenek tokenizációjának folyamata több lépésből áll, kezdve az eszköz kiválasztásától, a jogi keretek meghatározásán át, az eszköz szakmai értékeléséig, a smart contractok (okosszerződések) írásáig és auditálásáig, végül a token eladás kezdeményezéséig. Ez a folyamat lehetővé teszi az eszközök frakcionális tulajdonjogának kereskedelmét, növelve ezzel a likviditást és a piacokhoz való hozzáférhetőséget.

Az RWA tokenek számos előnnyel bírnak, többek között:

  • Demokratizálják a hozzáférést: Lehetővé teszik a magas értékű, de korábban csak a nagybefektetők számára elérhető eszközökbe történő befektetést.
  • Növelik a piaci likviditást: Az RWA tokenek kereskedelme gyorsabb és átláthatóbb, mint a hagyományos eszközöké.
  • Csökkentik a tranzakciós költségeket: Az okosszerződések automatizálják a folyamatokat, így csökkennek az adminisztratív terhek és a közvetítők szerepe.

Az RWA tokenek nemzetközi szinten is figyelmet kapnak, például a JPMorgan Tokenized Collateral Network (TCN) és a Franklin Templeton által tokenizált befektetési alapok formájában, amelyek a blockchain technológiát használják hagyományos eszközök digitális tokenekké való átalakítására.

Azonban fontos tudatosítani, hogy az RWA tokenek piaca még viszonylag új és fejlődőben van, ami piaci inefficienciákhoz és komplex tulajdonosi struktúrákhoz vezethet. Emellett a tokenizált eszközökbe való befektetés technikai ismereteket igényel a blockchain technológiáról és a digitális tárcákról, valamint szem előtt kell tartani a kiberfenyegetések és a szabályozási bizonytalanságok kockázatait is.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A Solanás mém érmékből RWA érmék felé fordul a kriptovilág?

Egy másik Twitter felhasználó Cyclop is elhozta az ő 15 tippjét.

  1. Goldfinch
  2. Dusk Fundation
  3. SwarmMarkets
  4. ClearpoolFin
  5. Maple finance
  6. Polytrad finance
  7. Nexera
  8. Mantra chain
  9. Chintai Nexus
  10. Xend finance
  11. IX Swap
  12. Creditcoin
  13. Realio Network
  14. Ondo Finance
  15. Grand base

https://twitter.com/nobrainflip/status/1772404731337392328

Egy másik kripto elemző is hasonló előrelépést vár az RWA tokenekkel szemben.

https://twitter.com/0xReflection/status/1772360609159635072?s=20

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index