A legjobb kriptovaluták 2024-ben – Melyikből lesz 100x?

Kriptomagazin legjobb kriptovalutak

Szeretnél kriptovalutákkal foglalkozni, de nem tudod, hogy melyik projektbe fektess be? Melyek lehetnek a legjobb kriptovaluták? A több mint 25 000 kriptopénzt lehetetlen megvásárolni. Sokan a hatalmas nyereség lehetőségét kínálják, másokról kiderül, hogy teljes kudarcot vallottak vagy egyenesen átverések.

Mind az új, mind a tapasztalt kripto befektetők számára a piac puszta mérete nyomasztó lehet.

Ebben az útmutatóban elemezzük a legjobb kriptókat, amelyeket most érdemes lehet megvásárolni, és a projektek széles skáláján keresztül, hogy mind a rövid, mind a hosszú távú befektetőknek megfeleljenek, a még előértékesítési szakaszban lévő, feltörekvő projektektől az olyan bevált kedvencekig, mint a Bitcoin és az Ethereum.

Olvass tovább, és fedezd fel a 2024-es év legjobb kriptoeszközeit.

A legjobb kriptovaluták 2024-ben – Melyikből lesz 100x?

Bár ezt előre tudni nem lehet, sajnos nincs jósgömbünk, azonban ezeket az érméket érdemes lehet szemmel tartani:

  1. PlayDoge – Hozd vissza a ’90-es évek játékélményét ezzel a Tamagotchi-szerű P2E játékkal
  2. Sealana – A Solana-alapú mém érmék egyik újdonsága, a fókás jellegével végképp kitűnik
  3. WienerAI – Rengeteg kutyás érme között ez a kolbászkutya biztos feltűnik!
  4. 99Bitcoins – A legjobb kriptovaluták élbolyából ez a Learn-to-Earn kriptó nem maradhat ki
  5. Mega Dice token – Ha beszállnál a szerencsejátékiparba, akkor ez az érme neked szól
  6. Base Dawgz – Az egyik legújabb mém érme a Base láncon
  7. Ethereum – A Vitalik Buterin által létrehozott kriptó nem maradhat ki a listáról
  8. Bitcoin – A legjobb kriptovaluták élén a Bitcoin! Elfogadottság, spot Bitcoin ETF és a legnagyobb kripto márka
  9. PEPE – A mém érmék egyik legjobbja, piaci kapitalizáció szerint épp alulmarad a top10-ből
  10. Polygon – Layer 2 megoldás az Ethereum számára,a  skálázhatóság növelése 65 000 tranzakcióra másodpercenként

A top 10 kriptovaluta, amelyet érdemes szemmel tartani

Most pedig nézzük meg a top kriptovalutákat közelebbről. Vajon melyiknek sikerül 100-szoros nyereséget elérni?

1, PlayDoge

A PlayDoge az egyik legjobb kriptovaluták egyike, amely 2024-ben szép jövő előtt állhat. Ez a projekt a vírusos Doge-mém és egy játékból kereső (P2E) mobiljáték kombinációjával megváltoztatja a kriptoteret. A PlayDoge lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy Tamagotchi-szerű virtuális háziállatot ápoljanak, miközben $PLAY tokeneket keresnek.

Az előértékesítés korai szakaszában a $PLAY már több mint 200 ezer USDT-t gyűjtött össze, 0,005 dolláros kezdeti tokenár mellett. Az első finanszírozási kört kitűzve jó úton haladnak. A token ára a későbbi szakaszokban 0,00539000 dollárra emelkedik.

playdoge magyar fooldal

A weboldalon az áll, hogy összesen 9,4 milliárd token áll rendelkezésre, ennek 50%-át az előértékesítésre osztották ki. A marketing és a projektfejlesztés egyenként 12,5%-ot, a likviditás 11,5%-ot, a közösségi jutalmak 7,5%-ot, a staking 6%-ot kap.

A projekt lekötési juttalmai különösen csábítóak, a cikk írásakor több mint 6800%-os APY-t kínálnak. A legfrissebb hírekért, mint mindig kövesd be a projekt közösségi csatornáit.

A játék és a mémkultúra egyedülálló keveréke teszi a PlayDoge-ot a kriptopénz tér egyik legjobb befektetési választásává 2024-re a kriptopénzek terén.

Megnézem a $PLAY érmét

2, Sealana

A legjobb kriptovaluták listánkon a következő a Sealana ($SEAL). A Sealana egy vadonatúj mém token amely a Solana láncon fog majd megjelenni, és amely a bevezetése óta előresen felkeltette a befektetők figyelmét.

Magával ragadó története van, amelyet az amerikai popkultúra ihletett. Egy hazafias amerikai fókáról van szó, amelyet a South Park TV-sorozat híres karaktere, a Gamer Guy ihletett.

sealana fooldal

A Sealana fókája olyan, mint egy modernkori kereskedő, aki megpróbál nagyot alkotni, miközben az anyja pincéjében él, és chipset és tonhalkonzervet eszik. Mindig a következő nagy Solana mém érmét keresi, amibe befektethet.

A Sealana előértékesítése nagyban hasonlít a sikeres Slothana projekthez. Fix árral rendelkezik, és a “Send to Wallet” stílust használja, a Solana-t közvetlenül egy pénztárcába küldi a tokenek megvásárlásához.

Ez megkönnyíti az új vásárlók számára a $SEAL megvásárlását. Minden 1 SOL küldéséért 6 900 $SEAL tokent kapsz.

Bár a piac kiszámíthatatlan lehet, a Solana megmutatta, hogy erős és gyorsan vissza tud pattanni. Ez azt mutatja, hogy népszerű blokklánccá válik a nagy potenciállal rendelkező mémérmék bevezetésére.

A Sealana a megfelelő időben lép be ebbe az ökoszisztémába, ami azt jelenti, hogy növekedhet és még inkább elfogadhatóvá válhat, különösen a Bitcoin közelmúltbeli feleződése után. Követheted a projektet az X-en (Twitter) és beléphetsz a Telegram-csoportjába is, hogy többet megtudj a projektről.

Megnézem a $SEAL érmét

3, WienerAI

Az egyik feltörekvő kriptovaluta jelenleg a legújabb kutyás mémérme, a WienerAI. A WienerAI ($WAI) egy vadonatúj mém token, amely sok szakértő szerint 2024-ben sláger lehet.

A WienerAI mögött álló csapat arra számít, hogy a piacot viharszerűen meghódítja és vírusként terjed majd, ezért internetes őrületre számítanak. Ha sikerül visszatükrözniük más sikeres meme tokenek, például a $Doge és a $Pepe sikerét, akkor egy korai befektetés most nagyon jövedelmezőnek bizonyulhat.

wienerai 3 es fel millio

A neve ellenére a WienerAI nem csak egy mém érme, amelynek alig van haszna. A WienerAI egy AI kereskedő robotot is szeretne piacra dobni. A token tulajdonosok a megvásárlás után azonnal munkába állíthatják a $WAI érméiket, és rögtön elkezdhetnek passzív lekötési juttatásokat keresni. A 69 milliárdos teljes token-készlet 40%-a az előértékesítésre van fenntartva.

A $WAI token megvásárlásához csak annyit kell tenned, hogy felkeresed a hivatalos előértékesítési oldalt, és csatlakoztatod a pénztárcádat. Ha ott vagy, válaszd ki, hogyan szeretnél fizetni. Használhatsz BNB-t, ETH-t, MATIC-ot vagy USDT-t. Válaszd ki, hogy mennyit szeretnél váltani, és kattints a vásárlás gombra. Azonnal jóváírják neked a tokeneket, amelyeket aztán leköthetsz, hogy passzív jutalmakat szerezz.

Az előértékesítések egyik fontos eleme, hogy a tokenek még nem léteznek. Ezeket egy úgynevezett TGE-n, vagyis token generáló eseményen hozzák létre, amint a projekt összegyűjtötte a megfelelő összeget.

Megnézem a $WAI érmét

4, 99Bitcoins

A 99Bitcoins Token ($99BTC) a következő a legjobb kriptók listáján. A $99BTC a 99Bitcoins platform natív tokenje, amely meglehetősen jól ismert arról, hogy YouTube csatornáján keresztül tanítja az embereket a kriptókról. Több mint 700 000 feliratkozójuk van a YouTube-on, és több mint 2 millió regisztrált felhasználója van a tanfolyamainak.

A 99BTC egyedülálló, mert a kriptoval kapcsolatos tanulásért a felhasználókat a Learn-to-Earn (L2E) modellen keresztül 99BTC érmékkel jutalmazza majd. A korai vásárlók alacsony áron juthatnak hozzá a tokenhez. A platform az indulás óta eltelt néhány hét alatt több mint 1,5 millió dollárt gyűjtött össze, ami erős befektetői támogatást mutat.

Kriptomagazin 99bitcoins fooldala

A 99Bitcoins platform interaktív leckékkel, kvízekkel és oktatóprogramokkal teszi szórakoztatóvá a tanulást, amelyek különböző típusú tanulók számára működnek.

A $99BTC Token a tervek szerint hidat képez majd a Bitcoin BRC-20 szabványához. Ezáltal a token még biztonságosabbá válhat, és új felhasználókat vonzhat, különösen most, a Bitcoin felezés után.

Megnézem a $99BTC érmét

5, Mega Dice token

Az egyik legmenőbb új kriptovaluta, amelybe most érdemes lehet befektetni, a Mega Dice. A Mega Dice egy befutott kriptokaszinó, amely több mint 50 millió dollár havi bevételt generál. Házon belüli tokenjét, a $DICE-t jelenleg a kaszinó játékosai keresik, és exkluzív játékon belüli előnyökhöz és jutalmakhoz való hozzáférésre használják.

A Mega Dice most a $DICE tokent a nyílt piacra dobja, ami azt jelenti, hogy mindenkinek lehetősége van a vásárlásra.

mega dice token eloertekesites

A $DICE token megvásárlásával számos vonzó jutalomra leszel jogosult. Először is, a $DICE tokent lekötheted, hogy a kaszinó teljesítményének megfelelően napi passzív jutalmakat kapj. Másodszor, minden $DICE token tulajdonos jogosult a 2,25 millió dolláros airdropból való részesedésre. Korlátozott példányszámú NFT-ket is kapnak a véletlenszerűen kiválasztott $DICE token tulajdonosok.

Ha korán beszállsz és megveszed a $DICE tokenjeidet, jogosult vagy a korai bónuszokra is. Végül, meghívhatod a barátjaid is a kaszinóba, és így a bevétel 25%-ának nagylelkű részesedésére lehetsz jogosult.

A token megvásárlása gyors és egyszerű. Egyszerűen látogass el a hivatalos weboldalra, és csatlakoztasd a Metamask vagy Trust Wallet pénztárcádat. Válaszd ki, hány $DICE tokent szeretnél vásárolni, és kattints az ok gombra. Használhatsz BNB-t, ETH-t, SOL-t vagy USDT-t. Solana láncon való vásárláshoz érdemes például a Phantom tárcát használni.

Megnézem a $DICE érmét

6, Base Dawgz

A Base Dawgz ($DAWGZ) az egyik legjobb kriptovaluta, amit érdemes lehet megvásárolni. Ez egy szórakoztató, de nagyon spekulatív mém érme, amely a Shiba Inu fajtán alapul. Sok új mém érme hasonló utat követ, de a Base Dawgz néhány kiemelkedő értékesítési ponttal rendelkezik.

Először is, a Base Dawgz a Base ökoszisztémában épült. A Base egy hálózat, amelyet a Coinbase birtokol – a világ második legnagyobb tőzsdéje. A Coinbase-nek milliónyi aktív felhasználója van, az Egyesült Államokban szabályozott, és részvényei a NASDAQ-on jegyezve vannak. Ráadásul a Coinbase mérlege erős, ami azt jelenti, hogy hatalmas erőforrásokkal rendelkezik a Base lánc fejlesztésére és népszerűsítésére.

base dawgz fooldal 1

Ezért sok mém érme befektető most olyan Base tokenekre összpontosít, mint a $DAWGZ. Másodszor, míg a Base Dawgz profitál a Base gyors növekedéséből, más ökoszisztémákban is működik. A “bázisugrás” szellemében a több láncos mém érme lehetővé teszi, hogy hat különböző blokkláncon ugrálj át a Wormhole és a Bridging technológiával. Ezek közé tartozik a Solana, a BNB Chain, az Ethereum, a Polygon és az Avalanche. A Bitcoin kivételével ezek az öt legnagyobb hálózat a tranzakciós tevékenységek szempontjából.

Ez azt jelenti, hogy bárki, aki SOL, BNB, ETH, MATIC vagy AVAX-ot tart, könnyen kereskedhet a $DAWGZ-zal – függetlenül a preferált hálózattól. Harmadszor, a Base Dawgz jelentős marketingköltségvetéssel fog rendelkezni a presale befejezése után – a teljes készlet 15%-át erre a célra különítették el. Ez kiegészül a share-to-earn koncepcióval, ahol a token tulajdonosok jutalmat kapnak a $DAWGZ közösségi médián történő népszerűsítéséért.

Megnézem a $DAWGZ érmét

7, Ethereum

A 2015-ben indult Ethereum a Bitcoin után a legértékesebb kriptopénz. A CoinGecko adatai szerint az Ethereum piaci kapitalizációja jelenleg több mint 451 milliárd dollár.

Decentralizált keretrendszere lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy okos szerződéseket hozzanak létre és hajtsanak végre. Több mint 450 000 ERC20 token épített ökoszisztémát az Ethereumra.

ethereum piaci kapitalizacio maj29

A legismertebb ERC20 projektek közé tartozik a Tether, az USD Coin, a Shiba Inu, a Dai, a Sandbox, a Decentraland és az Enjin. Amikor egy ERC20 tranzakció az Ethereum hálózaton keresztül megy keresztül, a díjakat ETH-ban fizetik ki. Ez keresletet teremt az ETH iránt, így nem véletlenül a legjobb kriptovaluták egyike az Ethereum, amit most meg lehet megvenni.

Az Ethereumnak szilárd befektetési tézise is van. Emellett az Ethereum Alapítvány számos alapvető fejlesztésen dolgozik a hálózaton. Ezek közé tartozik a skálázhatóság jelentős növelése és a GAS díjak csökkentése.

8, Bitcoin

A Bitcoin a világszerte legelismertebb kriptoeszköz. A CoinGecko adatai szerint a Bitcoin 2011 óta több mint 5 millió százalékos nyereséget produkált.

Csúcspontján a Bitcoin értéke több mint 1,436 billió dollár volt. Jelenleg a piaci kapitalizációja körülbelül 1,327 billió dollár.

Bár az árfolyam a legutóbbi csúcsár körül kereskedik, mégis remek belépés lehet a befektetők számára. A Bitcoin felzés után egy kissé visszaesett az árfolyam, ám ehhez közrejátszott az iráni-izraeli konfliktus is. Gyakran a felezés katalizátora lehet egy újabb, hosszabb rallynak – ahogy a legtöbb elemző mondja, kb 6 hónappal a felezés után. A bitcoint emellett nagyszerű értékmegőrzőnek is tartják. Kínálata kiszámítható és korlátozott – 21 millió BTC-ben maximált.

Más értéktárolókkal ellentétben – mint például az ingatlanok és az arany – a Bitcoin könnyen átruházható. Emellett kis egységekre lehet frakcionálni, így minden pénztárca számára elérhetővé válik. A bitcoint fedezetként is használják a hiperinflációs valutákkal szemben, mint például a török líra és az argentin peso. A legfontosabb, hogy a Bitcoin teljesen decentralizált, és nem ellenőrzi semmilyen kormány.

9, PEPE

A PEPE a legjobb kriptovaluták egyike a mém érme szférában. A Dogecoin óta ez a következő nagy mém érme, amely képes volt a top 20 kriptovaluta közé befurakodni. A mém eszközosztály fokozatosan növekszik köszönhetően annak, hogy szinte bárki elindíthatja a saját tokenjét.

A PEPE érme egy népszerű mém kriptovaluta, amely a Pepe the Frog internetes mémre épül. Az érme célja, hogy kihasználja a mémkultúra és a közösségi média erejét a kriptovaluta piacon. A PEPE érme a decentralizált pénzügyi (DeFi) világ részeként működik, és sokan szórakoztató, mégis spekulatív befektetésnek tekintik.

pepe jun6

A PEPE érme kezdeti népszerűsége részben a közösségi média kampányoknak és a virális tartalmaknak köszönhető. Az érme fejlesztői nagy hangsúlyt fektetnek a közösségi elköteleződésre, ösztönözve a felhasználókat, hogy osszák meg és népszerűsítsék az érmét különböző platformokon. Ennek eredményeként a PEPE érme gyorsan felkapottá vált a fiatalabb generációk körében, akik már ismerik és szeretik a Pepe the Frog mémeket.

A PEPE érme technikailag egy ERC-20 token, amely az Ethereum blokkláncra épül. Ez lehetővé teszi, hogy könnyen integrálható legyen különböző DeFi alkalmazásokkal és tőzsdékkel. Az érme célja, hogy hosszú távon is fenntartsa népszerűségét és értékét, miközben újabb és izgalmasabb fejlesztésekkel bővül a PEPE ökoszisztéma.

A PEPE nemrég új mindenkori csúcsárat regisztrált, és több kereskedőt is busás megtérüléssel látta el.

Készítettünk egy PEPE vásárlási útmutatót is, amelyből gyorsan megtudhatod, hogyan vehetsz és tárolhatsz PEPE coint.

10, Polygon

A Polygon 2019-ben indult egy egyszerű céllal: segíteni az Ethereum-alapú projekteket a skálázhatóság, a sebesség és a költséghatékonyság növelésében.

Dióhéjban az ERC20 projektek “hidat képeznek” a Polygon hálózathoz, miközben az Ethereum blokkláncon maradnak. Ez jelentősen növeli az ERC20 projektek hatékonyságát.

polygon matic jun6

A Polygon például másodpercenként akár 65 000 tranzakciót is képes kezelni. Míg az Ethereum hálózat jelenleg mindössze 12 tranzakciót képes kezelni másodpercenként. Ráadásul a Polygon tranzakciók feldolgozása mindössze két másodpercet vesz igénybe. Ráadásul a Polygon tranzakciós díjai sokkal alacsonyabbak, mint az Ethereumé.

Ennek fényében a Polygon ökoszisztéma jelenleg több mint 200 ERC20 projekttel büszkélkedhet. Ez a Chainlink, a Render és a Decentraland projektektől kezdve az Aave, a Dai és a Gala projekteken át mindent magában foglal. A Polygon ökoszisztémában való működésért a projektek MATIC-ban fizetnek díjakat. Ez a Polygon natív tokenje, és jelenleg 6,8 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik. Ez közel 70%-kal alacsonyabb, mint az eddigi legmagasabb értéke.

Hogyan döntsd el, hogy mit jelentenek a legjobb kriptovaluták számodra?

Fontos tudni, hogy nem minden kriptopénz befektetés hoz nyereséget. A Bitcoin például hihetetlen nyereséget mutatott az életciklusa során, de azok a befektetők, akik a 2021-es bikafutás során vásároltak, 2023 elején egy olyan eszközzel rendelkeztek, amely több mint 50%-kal elmaradt az eddigi csúcsától.

A BTC új történelmi csúcsra emelkedett, 2024-ben, ám ez nem garantált – a kriptopénzek egy rendkívül volatilis eszközosztály, és sok projekt hatalmas nyereséget lát majd visszaesik, és soha többé nem tud talpra állni.

Ezért a kutatás elengedhetetlenül fontos a most megvásárolható legjobb kriptovaluta kiválasztásakor, és tisztában kell lenned a saját kockázattűrő képességeddel és költségvetéseddel is, mielőtt bármilyen tokenbe fektetnél.

Íme, mit kell figyelembe venni, amikor a legjobb kriptovaluta projekteket keresed.

Van a tokennek hasznossága?

Jó kiindulópont a kriptotoken hasznosságának értékelése. Egyszerűen fogalmazva, a hasznosság a token használati esetére utal. Idővel egy token hasznossága növelheti a keresletet, különösen a nem kripto befektetők számára.

Ezzel szemben egyes kriptotokenek nem rendelkeznek semmilyen hasznossággal. Bár ezek még mindig hozhatnak befektetési nyereséget, a célpiac kisebb. Ennek oka, hogy az emberek csak spekulációs céllal vásárolják meg az adott tokent, nem pedig azonosítható felhasználási esetek miatt.

A mémérmék a legnyilvánvalóbb példa erre, mivel ez a bizonyos kriptopiaci rés kizárólag a hype, a közösségi érdeklődés és a FOMO (fear of missing out) alapján létezik.

Számos mémérme, például a Pepe, a Wojak és a Sponge hihetetlenül nagy címlapokra került 2023-ban, miután több ezer százalékos nyereséget hoztak vissza a korai vásárlóknak. Több tucatnyi olyan is van azonban, amelyik megbukott, és a befektetőket üres kézzel hagyta.

Van a projektnek jelentős közössége?

Néhány kriptoprojekt páratlan sikert ért el, mert nagy közösség követte őket. Végül is a tokenek tulajdonosai ösztönözve vannak arra, hogy a kripto befektetéseiket a szélesebb piacon is népszerűsítsék.

Ez azt jelenti, hogy megosztják és lájkolják a posztokat a közösségi médiában, és terjesztik a hírt a Redditen és más fórumokon – ez gyorsan hype-ot és FOMO-t hozhat létre, ami azt jelenti, hogy több ember fektet be a projektbe.

A Shiba Inu remek példa egy olyan kriptopénzre, amely azonosítható felhasználási esetek nélkül hatalmas növekedésnek volt tanúja. A közösség méretének köszönhetően a Shiba Inu az előértékesítését követő egy éven belül több milliárd dolláros kriptopénzzé vált.

A kriptoprojekt megoldja a meglévő problémákat?

A legjobb kriptovaluta befektetések kiválasztásakor a befektetőknek fel kell kutatniuk, hogy a projekt milyen problémákat old meg, már ha van ilyen. Ez segíthet a projekt növekedésében, mivel egyre több ember ismeri meg a megoldást.

Sok kriptoprojektnek nagyon ambiciózus céljai vannak, és bár azt állítják, hogy megoldást kínálnak egy valós problémára, ez nem mindig van így.

A projektnek több évre is szüksége lehet ahhoz, hogy elérje a céljait, ha egyáltalán elérik azokat, ami jelentősen növeli a kockázatot.

Ismét a megfelelő kutatás és az átvilágítás kerül a képbe. Még ha egy projekt azt ígéri is, hogy megold egy fontos problémát, van-e terve és képes-e erre?

Milyen felfelé ívelő potenciál rejlik a kriptóban?

A felfelé ívelő potenciált rendkívül nehéz bizonyossággal megállapítani, elvégre a kriptopiacok kiszámíthatatlanok és gyakran irracionálisak.

A Shiba Inu például csúcspontján 38 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezett. Ez azt jelenti, hogy a Shiba Inu többet ért, mint az amerikai tőzsdén jegyzett vállalatok többsége, annak ellenére, hogy a valós világban korlátozott volt a hasznossága.

A Shiba Inu azóta különböző segédprogramokkal bővítette ökoszisztémáját – beleértve a saját layer-2 blokkláncát, decentralizált tőzsdéjét, NFT-gyűjteményét és metaverzumát -, és bár az árfolyama 2024 márciusában ismét megindult nehezen tudja visszahódítani a 2021 eleji csúcsokat.

shiba inu jun6

Ennek ellenére a piaci kapitalizáció az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy felmérjük egy kriptó felfelé ívelő potenciálját.

Például, bár a Bitcoin az egyik legjobb kriptó, amit most érdemes megvenni, már több mint 500 milliárd dollárra értékelték. Hasonlóképpen, az Ethereumot jelenleg több mint 200 milliárd dollárra értékelik.

Még mindig van felfelé ívelés ezekben a nagy tőkeértékű kriptopénzekben, és sokkal biztonságosabbnak számítanak, mint az újabb érmék, de a nyereség korlátozott lesz a kisebb projektekhez képest.

Különböző típusú befektetők és a kockázattűrés megértése

A befektetők nem egyformán épülnek fel, és minden egyes személynek más és más a kockázati étvágya és tűrőképessége, különböző belső és külső tényezők alapján.

Ez függhet a személyiségük felépítésétől – egyesek természetüknél fogva óvatosabbak vagy kockázatosabbak, mint mások -, valamint olyan hatásoktól, mint az általános pénzügyi helyzetük és befektetési céljaik.

Három általános befektetői profil létezik – konzervatív, mérsékelt és agresszív -, és az egyének számára létfontosságú, hogy megértsék, hol illeszkednek ezekbe a leírásokba, mielőtt befektetési útjukat megkezdenék.

Továbbá fontos, hogy teljes mértékben átlássák jelenlegi egyéni pénzügyi helyzetüket. Az 1000 dollár egyesek számára zsebpénz, másoknak pedig egy havi fizetés, ezért bölcsebb ezeket a pénzeszközöket megfelelően befektetni, mint olyan hatalmas nyereségeket hajszolni, amelyek talán soha nem jönnek el.

Mindig azt javasolnánk, hogy tartsunk egy változatos befektetési portfóliót, nemcsak a kripto niche-eken belül, hanem olyat is, amelyben vannak részvények, ingatlanok és így tovább.

De mint mindig, keress fel egy befektetési tanácsadót, aki hivatalosan is befektetési tanáccssal tud ellátni. Erre a Kriptomagazin.hu nincs felhatalmazva.

Diverzifikált portfólió létrehozása

A tapasztalt befektetőknek diverzifikált portfóliót kell kialakítaniuk, mivel ez csökkenti a projektspecifikus kockázatokat. Lényegében ne tegyél minden tojását egyetlen kosárba.

Vegyünk például egy befektetőt, aki mindent beletolt az FTX Tokenbe a 77 dolláros csúcs közelében. Jelenleg ez a befektető a kriptoportfóliójában 98%-os veszteséget látna.

Egy tapasztalt befektető a portfóliójának mindössze 5%-át allokálta volna az FTX Tokenbe, akkor sokkal másabb képet látna a tárcájában. Az egyenlege így más kriptovalutákból állt volna, amelyek egy része felfelé húzta volna annak értékét.

Ez azt jelenti, hogy az FTX összeomlása nem lett volna jelentős hatással a teljes portfóliójukra. A portfólió konkrét felosztása a befektető kockázati profiljától függ. Egyes befektetők például kis százalékban kriptovalutákat, a többit pedig más eszközökbe allokálják. Ez magában foglalhat indexalapokat és részvényeket.

Akárhogy is, a portfólió kriptorészének jól diverzifikáltnak kell lennie.

Végszó

Bár sokan a legjobb kriptovaluta érméket és projekteket keresik, nem árt azon sem elgondolkodni, hogy milyen kockázattűrő képességeink vannak, milyen időintervallumra kívánunk befektetni (vagy csak szerencsejátékot játszunk?).

Ebben a cikkben felsoroltunk 10 kriptót, amely jó eséllyel pályázhat a 2024-es, és a következő évek legjobb kriptovaluták címszavaira. Ám mint mindig végezz saját kutatást mielőtt befektetnél.

Egyes projektek bár kockázatosak, hatalmas megtérülés rejlik bennük, ha azt a nagyobb kripto közösség is úgy ítéli, ezért érdemes a közösségi médiát is megnézni.

Végezetül pedig, 100x-eket és 1000x-eket kívánunk mindenkinek.