A legmagasabb havi zárást érte el a Bitcoin, ezekre figyelj a héten

Kriptomagazin bitcoin rally
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin több rekordot is felállított az első negyedév végére, mivel egyre nagyobb a várakozás a BTC-árfolyam visszatérésére.

dogeverse banner

Bitcoin több új rekorddal kezdi az új hetet, hónapot és negyedévet 2024-ben – folytatódhat innen a bikapiac? A BTC árfolyama március 31-én történelmet írt, mivel 2024 első negyedéve a valaha látott legmagasabb zárással zárult.

A régi ellenállás nem adja fel harc nélkül; a vevők és az eladók közötti harc azonban szilárdan tartja a régi, 2021-es történelmi csúcsokat.

Így az árfeltárás továbbra is nehezen elérhető, és a Bitcoin-nak 74 000 dollárig kell elmozdulnia ahhoz, hogy kiüsse a későn érkező eladási oldali likviditás nagy részét.

A színpadon potenciálisan volatilis mozgások várhatók a második negyedév kezdetén.

A keveréket a klasszikus makrogazdasági adatelem egészíti ki, a hét végén esedékes nem mezőgazdasági bérszámfejtésekkel az Egyesült Államokból.

Ezt Jerome Powell, a Federal Reserve elnökének friss kommentárja fogja megelőzni. A múlt héten a Bitcoin pozitívan reagált Powellre, aki a 2024-es kamatcsökkentés kilátását tartotta fókuszban.

Mivel maga a Bitcoin hosszabb ideig magasabb szinten marad, a tapasztalt “hodlerek” egyre inkább profitot húznak, szemben a spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) intézményi tőke beáramlásával.

A Cointelegraph elemzése alapján megnézzük, hogy mi befolyásolja a BTC árfolyammozgását az elkövetkező napokban.

A Bitcoin árfolyam rekordot dönt heti, havi, negyedéves záráskor

A Bitcoin – minden értelemben – a bikáknak kedvezett az első negyedév végén. A március 31-i heti, havi és negyedéves záróértéke valamivel 70 300 dollár alatt lett a legmagasabb a történelemben.

Egy kiszámítható visszalépés következett, a Coingecko adatai szerint órákkal később 68 900 dolláros visszaesések következtek.

bitcoin apr1
Fotó: Coingecko

A rövid időkereteken a BTC/USD így továbbra is egy olyan tartományban ragadt, amely már a múlt hónapból is ismerős volt. A 69 000 dollár – a régi, 2021-es történelmi csúcs – továbbra is a piac fókuszában áll.

A népszerű kereskedő Skew számára az óvatosság indokolt, amíg nem érkeznek egyértelműbb trendjelzések.

“Megyek, hogy jobban figyeljek itt, mielőtt pozíciókba ugranék” – írta egyik legutóbbi bejegyzésében az X-en.

“Eddig a 4 órás trend még mindig érintetlen, azt fogja keresni, hogy a piac ezt elegendő spot vásárlással és perp bid lendülettel fenntartsa.”

skew bitcoin elemzes
Fotó: Skew / X

Skew az első Wall Street-i nyitást is jelentősnek jelölte meg, ami az ETF-áramlások visszatérését jelzi.

“A legnagyobb HTF-szint most 69K dollár” – erősítette meg a magasabb időkeretekről egy szemléltető grafikon mellett. “A havi/heti nyitás később fontos lesz”.

A Rekt Capital népszerű kereskedő és elemző optimistábban nyilatkozott a gyertyazárásról.

Szerinte a Bitcoin könnyen megkérdőjelezheti a tartomány tetejét, hogy megerősítse azt hosszabb távú támaszként, mielőtt ezt alapul használná az újabb emelkedéshez.

rekt capital bitcoin havi zaras
Fotó: Rekt Capital / X

“A Bitcoin elindította a kitörési folyamatot” – mondta az X követőinek április 1-jén.

“A Range High feletti heti zárás az 1. lépés. És ha a $BTC-nek be kell merülnie a RH-ba, hogy sikeresen újratesztelje azt új támaszként, mielőtt tovább emelkedne… Ez lenne a 2. lépés a kitörés teljes megerősítéséhez”.

Michaël van de Poppe, az MNTrading kereskedési cég alapítója és vezérigazgatója számára az alacsony időkeret trendje két világos vonal körül forog: 67 000 és 71 700 dollár.

“Ha a kettő közül bármelyik bekövetkezik, valószínűleg az irányt választjuk” – jósolta.

“Szerintem lesz még egy utolsó ATH tesztünk, mielőtt a felezés bekövetkezik”.

van poppe bitcoin marc31
Fotó: Michael van de Poppe / X
Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Powell és a munkanélküliség vezeti majd az amerikai makronaplót

A Fed elnökének, Jerome Powellnek az újabb megjelenése képezi a közelgő amerikai makrohét egyik fénypontját.

Powell április 3-án tart majd beszédet, csatlakozva a hét folyamán több más magas rangú Fed-tisztviselőhöz.

A kockázati eszközök továbbra is optimisták maradnak a hosszú távú gazdaságpolitika körül, és a kamatcsökkentés valamilyen formája 2024 előrehaladtával szinte garantált.

A múlt héten Powell azt mondta, hogy még a közelmúltbeli “forró” inflációs jelentések sem képezhetik alapját a gazdasággal kapcsolatos túlzottan sólyomszerű álláspontnak, és hogy a Fed kiegyensúlyozottabb megközelítést fog alkalmazni a csökkentések időzítésében.

Az e heti adatok középpontjában az április 5-én esedékes nem mezőgazdasági bérszámfejtés áll – ez a közlemény nemrégiben hozzájárult a BTC árfolyam-ingadozásához.

“Pénteken esedékes amerikai foglalkoztatási adatok. És csakúgy, mint a korábbi amerikai adatpontok / FOMC… egy lehetőség, hogy felvegyünk néhány olcsó tokent” – kommentálta Tedtalksmacro pénzügyi kommentátor az előttünk álló hétre vonatkozó X bejegyzés egy részében.

“Jelenleg a piac a Fed-nek az év végére árazott 3 vágással egy szinten van. Az inflációs adatokhoz hasonlóan a foglalkoztatási adatok is mozgatni fogják a piacokat minden jelentős elmaradás esetén”.

Tedtalksmacro kifejtette, hogy a “gyenge” foglalkoztatási számok növelnék a korábbi kamatcsökkentés esélyét, és így táplálnák a kockázati eszközök erősödését.

A Bitcoin hosszú távú birtokosai aktív eladókká válnak

Miközben a Bitcoin új rekordokat állít fel a grafikonokon, a hosszú távú tulajdonosok nem sok időt vesztegetnek a profitszerzésre.

Ami először csak csordogált, az most egyre inkább felgyorsul, a láncban lévő adatok azt mutatják – a Bitcoin “gyémántkezűi” már nem állnak az oldalvonalon.

A Glassnode elemzőcég a heti hírlevelének legutóbbi, “The Week On-Chain” című kiadásában a realizált profitok új csúcsát mutatta ki. Ezek a két befektetői kohorszból származó, on-chain mozgó érmékre vonatkoznak: a rövid távú (STH) és a hosszú távú (LTH) tulajdonosokra.

Az STH-k olyan entitások, amelyek 155 napnál rövidebb ideig birtokolnak érméket, és a Bitcoin befektetői spektrum spekulatívabb végét tükrözik. Az LTH-k ezzel szemben azok, akik nagyobb meggyőződéssel hajlandóak a BTC-t eladni.

A múlt hónapban, amikor a BTC/USD 73 700 dolláros rekordot ért el, a profitkivonás megugrott, és napi 2,6 milliárd dollár körül tetőzött. A Glassnode kimutatta, hogy ennek 40%-a LTH-kból származott.

A helyzet azóta megváltozott, az általános profit realizálás jelentősen csökkent, de az LTH-k még mindig a realizált profit jelentős részét teszik ki.

Március 31-én ezek összesen valamivel több mint 1 milliárd dollárt tettek ki, és az LTH-k az összeg közel felét tették ki.

“Ebből kiindulva az elemzők elkezdhetik az LTH-kat egyre fontosabb kohorsznak tekinteni, amikor az eladási oldal kínálati nyomásának nagyságát értékelik a jövőre nézve” – írta hírlevelében a Glassnode.

glassnode bitcoin realizalas
Fotó: Glassnode

A Bitcoin ár “közel azonos” a 2020 decemberi árral

KM freebitcoin 970 x 250

A Glassnode azt is bemutatta, amit “figyelemre méltó hasonlóságnak” nevez a BTC jelenlegi ármozgása és az előző, 2021-es bikapiac között.

Az idei év teljesítményét a korábbi ciklusok teljesítményével összevetve a 2011-2013-as ciklus egyértelmű kiugrónak tűnik.

Ez viszont megkérdőjelezi azt az elképzelést, hogy az intézményi érdeklődés idén új BTC-árparadigmát hozott.

“Ha a 2021. áprilisi ATH óta (ahol érvelésünk szerint medvepiaci hangulat alakult ki) indexeljük az árfolyam teljesítményét (fekete), akkor figyelemre méltó hasonlóságot láthatunk az előző ciklushoz (kék)” – magyarázta a “The Week On-Chain” egy ciklus-összehasonlító diagramról.

“Mind az időtartam, mind a 2021. áprilisi csúcstól való távolság alapján a piac a 2018-21-es ciklushoz képest közel azonos helyen van 2020 decemberével”.

Glassnode bitcoin performance
Fotó: Glassnode

2020 decembere egy kilövési pillanatot jelentett a Bitcoin számára, amely a korábbi történelmi csúcsokról felszállt, hogy belépjen az árfeltárásba, miután először mintegy két hétig újra tesztelte azokat.

Az arany és a részvények előkészítik a kriptopiac “bikás eltérését”

A kriptopiaci hangulat egyre inkább előrevetíti az árfeltárás lövését a piacokon, mutatják az adatok.

A Crypto Fear and Greed Index legfrissebb adatai azt mutatják, hogy a Bitcoin és altcoin piaci szereplők körében ismét az “extrém kapzsiság” jellemzi a hangulatot.

Ez a jelenség a markáns árfolyam-emelkedéstől függetlenül következett be, ami arra utal, hogy amennyiben a bikapiac csattanós emelkedést hozna, a kereskedők egyre irracionálisabbá válhatnak.

A félelem és a kapzsiság folyamatosan a 2021-es történelmi csúcsok idején látott szintek felett maradt, de még mindig van tér a növekedéshez, mielőtt a piacközi árkorrekciók szinonimájává váló szintekre lépne.

A befektetői optimizmus lendületét elemezve a múlt héten a Santiment kutatócég úgy érvelt, hogy az a kockázati eszközökbe vetett szélesebb körű hit részét képezheti.

“A kriptokereskedők általában abban reménykednek, hogy a Bitcoin és más eszközök saját piaci teljesítményük útját vágják ki, anélkül, hogy a részvényekre vagy más szektorokra támaszkodnának” – írta az X-en.

“De a változatosság kedvéért a tömeg azt sugallja, hogy az #SP500 és az arany erős #AllTimeHigh szintjei bullish divergenciát hoznak létre a $BTC és az altcoinok számára, hogy felhúzzák őket az ezen más szektorokból származó profitelosztásokból.”

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index