Újabb sikersztori, 3000 dollárból 215 000 dollárt csinált valaki egy mém érmével

dawkoins meme erme
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Egy ügyes kereskedő egyik napról a másikra egy kisebb befektetésből egy vagyont csinált, mivel a Richard Dawkins evolúcióbiológusról elnevezett mém kriptopénz értéke elképesztő mértékben megugrott.

megadice banner 970 x 250

Egy szemfüles kereskedőnek szerdán mindössze néhány óra alatt sikerült 3000 dollár értékű Dawkoinból 215 000 dollárt csinálnia, miután az érme piaci értéke 15 millió dollárra ugrott.

Szerdán a DAW felülmúlta az olyan top mém kriptopénzeket, mint a Dogecoin és a Shiba Inu.

https://twitter.com/DawkoinsOnSol/status/1772808156474659214?s=20

A Dawkoins névre keresztelt tokent Dawkins 83. születésnapján vezették be, aki az 1976-ban megjelent “Az önző gén” (The Selfish Gene) című befolyásos könyvében először alkotta meg a “mém” kifejezést.

Ennek megünneplésére a támogatók megajándékozták őt saját kriptopénzével. Dawkins tweetjében elismerte a gesztust: “Hát, csak képzeljük el” – írta: “A születésnapom és a ‘mém’ szó megalkotásának emlékére valaki létrehozott egy mémérmét, a Dawkoint. Azt sem tudom, hogy ez mit jelent, de érdekesnek hangzik”.

A Tesla vezérigazgatóját, Elon Muskot is megcsiklandozta Dawkins posztja

A Dawkoin piaci kapitalizációja szerdán gyorsan 15 millió dollár fölé emelkedett, a teljes kínálat 989 500 203,32 Dawkoin.

Egy másik befektető szintén jelentős, 7467%-os profitot könyvelhetett el, az eredeti 555 dolláros befektetésről nagyjából 42 000 dollárt meghaladó összegre.

A cikk írásakor a DAW értéke 23%-kal csökkent. A csökkenés ellenére a CoinGecko adatai szerint az érme kereskedési volumene elérte a 8 millió dollárt az elmúlt 24 órában.

dawkoins solana
Forrás: Dexscreener

Egy keddi X spaces eseményen a Dawkoin közösségi vezetői bejelentették, hogy az érme közösségi irányítású, csapatkiosztás nélkül. Kijelentették, hogy tervezik a mém érme CoinMarketCap-en való jegyzését, és különböző központi tőzsdékkel való partnerséget fontolgatnak.

Meg kell jegyezni, hogy a meme coinok értékében gyors és kiszámíthatatlan változások következhetnek be, amelyeket gyakran a közösségi média figyelme vezérel.

A cikk írásakor a DAW 0,001898 dolláron kereskedik.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index