1,4 milliárd dollár folyt be a Coinbase tőzsdére, valami készül?

Kriptomagazin usdc bearamlas
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Március 29-én a Circle által kibocsátott fiat-alapú stabilcoin, az USDC, 1,4 milliárd dolláros értékben került át a Coinbase-re, az egyik vezető kriptotőzsdére.

megadice banner 970 x 250

A CryptoQuant adatait idéző képernyőképet megosztva az elemző azt mondta, hogy a hatalmas beáramlás arra utalhat, hogy a bikák készen állhatnak a tőkeinjekcióra. Ha ez megtörténik, akkor az olyan vezető kriptovaluták, mint a Bitcoin és az Ethereum is profitálhatnak belőle.

CryptoQuant usdc bearamlas
Fotó: CryptoQuant

Készen áll a Bitcoin és az Ethereum a fordulatra?

A Bitcoint és az Ethereumot vizsgálva nyilvánvaló, hogy az eladók kezében van az irányítás, hiszen többször is elutasításra kerültek a magasabb csúcsokra irányuló kísérleteket. A Bitcoin jelenleg is a 71 600 dolláros ellenállási szint alatt kereskedik, amely a március 28-i csúcsokat jelöli.

Másrészt, az Ethereum még nem tudja teljes mértékben kihasználni a Dencun utáni várakozásokat, hogy magasabbra, 3700 dollár fölé törjön. Az érme továbbra is nyomás alatt van, és magas az esélye annak, hogy 3 200 dollár alá esik, ha a bikák nem áramlanak vissza a piacra.

bitcoin tether binance
Fotó: TradingView

Az elemző úgy véli, hogy az USDC beáramlása a Coinbase-be azt jelzi, hogy a befektetők körében nő a hajlandóság a kriptopiacra való belépésre. A stabilcoinok a hagyományos pénzügyi tőke preferált csatornáiként jelentek meg a kriptóba áramló tőke számára.

Az olyan népszerű stabilcoinok, mint az USDT és az USDC fiat pénzzel fedezettek, és készpénzre válthatók. Általában a stabilcoinok beáramlását a tőzsdére pozitív fejleményként, a kriptó számára nettó pozitívumként értékelik, és többnyire vezető eszközök.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Megismétlődik a történelem? A múltbeli USDC-beáramlások megemelték az árfolyamot

Mégis, bár az árak emelkedhetnek, az a tény, hogy 1,4 milliárd USDC dollár áramlott a Coinbase-be, nem lehet a piac fő üzemanyagja. A Bitcoin- vagy Ethereum-piacok mély likviditással rendelkeznek, az árfolyam elsődleges mozgatórugójaként többnyire az érzelmek vagy az intézmények nagy pénzinjekciói szolgálnak.

usdc bearamlas korabban
Fotó: CryptoQuant

Még így is indokolt az általános bizalom. Nem ez az első alkalom, hogy a Coinbase-nek történő nagy mennyiségű USDC átutalás egybeesik egy kripto fellendüléssel. Az elemző megjegyzi, hogy 2023 januárjában 1,3 milliárd USDC beáramlása a Coinbase-hez megelőzte az árfolyam kiugrását, amely során az érme 16 300 dollár körüli szintről emelkedett fel.

Ezért ezt a történelmi precedenst szem előtt tartva a kereskedők bullisak, és a Bitcoin és az Ethereum lehetséges fellendülésére számítanak.

Az USDC folyamatosan erősödik, és most arra készül, hogy potenciálisan letaszítsa az XRP-t, mint a világ hatodik legértékesebb kriptopénzét. A CoinGecko március 29-i adatai szerint az USDC piaci kapitalizációja 32,5 milliárd dollár. Ezzel szemben az XRP-nek több mint 34 milliárd dolláros piaci tőkeértéke van.

150 000 dollárt jósol a Bitcoinnak a Morgan Creek Capital Management vezérigazgatója

Mivel a Bitcoin várva várt felezése már csak hetekre van, Mark Yusko, a Morgan Creek Capital Management vezérigazgatója egy merész árfolyam-előrejelzéssel korbácsolta fel a befektetői izgalom tüzét. A Bitcoin 2025-re eléri a 150 000 dolláros árfolyamot.

Yusko bullish kilátásai több tényező kombinációján alapulnak. A Metcalfe-törvényt, egy hálózati hatásmodellt idézi, hogy a csúcs kriptó jelenlegi “valós értékét” 50 000 dollárra becsülje.

A közelgő felezés, amely felére csökkenti a bányászok jutalmát, várhatóan megzavarja a kínálat dinamikáját, amelyet általában árrobbanás követett. Yusko azonban elismeri, hogy a tranzakciós díjak megjelenése új tényező, ami enyhítheti a felezés azonnali hatását a bányászok nyereségességére.

Ez a ciklus egy kicsit más lehet, mondja Yusko, utalva az Ordinals és Inscriptions által generált tranzakciós díjakra, amely lehetővé teszi a felhasználók számára. Ezek ugyanis adatokat ágyazzanak be a Bitcoin blokkláncába.

Mindezek ellenére a 75 000 dolláros “fair értéket” vár a felezés után olyan tényezők miatt, mint a megnövekedett befektetői érdeklődés és az ilyen eseményeket gyakran kísérő “félelem a kimaradástól” (FOMO).

Yusko nincs egyedül optimizmusával. Olyan nagy nevek, mint Robert Kiyosaki és a Standard Chartered bank szintén osztják a 150 000 dolláros potenciális célárban való hitet. Ez az érzés visszhangozza a kriptopiac szélesebb körű bullish trendjét, amelyet a növekvő intézményi elfogadás és a Bitcoin mint az infláció elleni potenciális fedezeti eszköz növekvő elismerése táplál.

A 150 000 dollárig vezető út is bizonytalan. Bár Yusko jelentős árnövekedést jósol a felezés után. Körülbelül kilenc hónappal később (2024 végén) egy potenciális csúcsot, a pontos pálya a kereslet és a kínálat közötti kényes egyensúlytól függ.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index