Jön a Bitcoin szuperciklus?

Kriptomagazin bitcoin szuperciklus
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Anthony Pompliano, a Pomp Investments alapítója a következő podcast epizódjában aprólékosan kibontja a Bitcoin-szuperciklus fogalmát övező összetettséget. Pompliano szerint a Bitcoin történelmi ciklusainak és a felezési események jelentős hatásának megértése kulcsfontosságú az eszköz jövőbeli pályájának megragadásához. Hangsúlyozza, hogy minden egyes feleződést, azaz a Bitcoin új kínálati arányát csökkentő, előre programozott eseményt történelmileg jelentős áremelkedés előz meg, ami aláhúzza az eszköz ellenálló képességét és növekedési potenciálját.

dogeverse banner

Mit mond Pompliano?

Pompliano elemzése nem zárkózik el a jelenlegi Bitcoin-ciklus egyedi aspektusainak elismerésétől. Rámutat arra, hogy a Bitcoin miként tért el a múltbeli mintáktól, például a következő felezés előtt meghaladta a korábbi cikluscsúcsokat, és példátlan mértékű visszaesést tapasztalt. Ezek a Pompliano által kiemelt anomáliák azt sugallják, hogy bár a Bitcoin útja kiszámíthatatlan, a Bitcoin alapvető ereje változatlan, ami egy közelgő szuperciklus lehetőségére utal.

Pompliano mélyebbre merülve azt állítja, hogy a Bitcoin viselkedése inkább a globális likviditási trendekhez igazodik, mintsem kizárólag a kamatkörnyezet függvénye lenne. Átfogó képet nyújt, és elmagyarázza, hogy a főbb gazdaságok pénzügyi feltételek szigorítására irányuló erőfeszítései ellenére a globális likviditás növekedett, ami a Bitcoin árfolyamát felfelé hajtotta. Ez a Pomplianótól származó meglátás megkérdőjelezi azt a narratívát, amely szerint a Bitcoin csupán az alacsony kamatlábak haszonélvezője, és szélesebb perspektívát javasol a rugalmasság és az alkalmazkodóképesség tekintetében.

Az ETF-ek szerepe a Bitcoin ökoszisztémájában jelentős figyelmet kap. Hangsúlyozza a spot Bitcoin ETF-ek átalakító hatását a piaci hozzáférhetőségre és az intézményi elfogadásra. Az ETF-ek több mint 60 milliárd dollárral járulnak hozzá a Bitcoin láthatóságához és elfogadottságához, Pompliano szerint ezek a pénzügyi eszközök kulcsfontosságú szerepet játszottak a befektetői bázis kiszélesítésében és a Bitcoin legitimitásának növelésében a pénzügyi világban.

Pompliano továbbra is optimista a Bitcoin jövőjét illetően, annak ellenére, hogy elismeri a piac ciklikus jellegét, amelyet eufórikus és korrekciós időszakok jellemeznek. Hisz abban, hogy az eszköz jelentős árfolyam-emelkedést érhet el, amit a felező események, a kereslet-kínálat dinamikája és a benne rejlő értékarányosság vezérel. Pompliano e kiegyensúlyozott véleménye jól jellemzi a Bitcoin útjának kettős természetét: a volatilitás jellemzi, de az alapvető erősség hajtja.

bitcoin szuperciklus emelkedese
Fotó: TradingView

Záró megjegyzéseiben Pompliano hangsúlyozza az oktatás és a megalapozott döntéshozatal fontosságát a Bitcoin világában. Arra ösztönzi a befektetőket, hogy merüljenek el az eszköz alapelveiben, értsék meg a piaci dinamikát, és vegyék figyelembe a tapasztalt szakemberek szakértői elemzéseit. A tudás és az átvilágítás kritikus szükségességének hangsúlyozásával Pompliano célja, hogy elősegítse egy olyan jól tájékozott befektetői közösség kialakulását, amely képes magabiztosan eligazodni a Bitcoin összetettségében.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Optimista Marc van der Chijs is

Egy másik elemző, vállalkozó és a blokklánc világának egyik jelentős alakja, Marc van der Chijs, egyre optimistább kilátásokat fogalmazott meg a Bitcoin pályájával kapcsolatban, utalva egy lehetséges szuperciklusra. Miután az online videók terén végzett úttörő munkájából a blokklánc- és kriptopénz-innovációk bajnokává vált, van der Chijs mélyreható meglátásait felhasználva elemzi a jelenlegi Bitcoin-térséget, amelyet lendületét és növekedési dinamikáját tekintve példátlannak nevez.

Kiemelve a Bitcoin értékének csendes, mégis erőteljes emelkedését, amely mindössze egy hónap alatt 60%-os növekedéssel minden idők legmagasabb szintjét érte el. Van der Chijs rámutat a piac egy különálló szakaszára, amely egy szuperciklus kezdetét jelezheti. Ezt a fázist jelentős intézményi elkötelezettség jellemzi, amit az olyan alapok, mint a Blackrock Strategic Income Opportunities Fund, a Bitcoin ETF-ekbe való allokáció növelésével jeleznek, ami a Bitcoin szélesebb körű elfogadottságát és integrálását jelzi a hagyományos befektetési portfóliókba.

Van der Chijs továbbá kiemeli a Bitcoin ETF-ek iránti növekvő érdeklődést és bizalmat, és a Microstrategyhez hasonló cégek proaktív felvásárlási stratégiáját. Továbbá a nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyek spekulatív részvételének fontosságát is elemzi, ami a Bitcoin mélyebb, szélesebb körű elfogadására utal. A kockázati tőkések a Bitcoint jelentős számban felkaroló nemzetállamok és lakossági befektetők átalakító hatására is spekulál, ami potenciálisan egy szuperciklust katalizálhat.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index