Nagyon megugrott a kriptokereskedési kedv

Kriptomagazin cex
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bybit 2024-es jelentése 2023 októbere és 2024 márciusa között több központi tőzsdén (CEX) is jelentős növekedést mutatott a havi kereskedési volumenben.

Kucoin 960x200

Ez alatt az időszak alatt a kriptoszektor piaci tőkeértéke valamivel 1 billió dollár fölötti értékről 2,5 billió dollár fölé ugrott.

Bikás trendek és a BTC mint fedezeti eszköz

A jelentés szerint az OKX kereskedési volumene tavaly október óta 278%-kal emelkedett, a Binancé pedig 239%-os növekedéssel szorosan követi.

A Bybit Exchange az egyik leggyorsabban növekvő platformként tűnt fel, a kereskedési volumenek figyelemre méltó, 264%-os növekedését mutatva. Emellett az amerikai székhelyű Coinbase tőzsde is növekedést tapasztalt a volumenek terén, 193%-kal, ami valamivel az iparági 255%-os átlagos növekedési ütem alatt van.

cex novekedes

A CEX volumenének jelentős növekedése elsősorban a BTC árfolyam-emelkedésének tulajdonítható, amely egybeesett a spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyásával az Egyesült Államokban.

A jelentés megállapításai bullish tendenciákat mutatnak a származtatott termékek piacán, különösen a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) esetében.

A márciusi és áprilisi oldalazó mozgások ellenére a befektetők bullish hangulatot mutattak, amit a BTC és ETH határidős kontraktusoknál megfigyelhető nagy vételi prémium is mutat.

Ez a tendencia arra utal, hogy a befektetők optimisták e két kriptovaluta hosszú távú árfolyamkilátásait illetően az év előrehaladtával.

crypto vs tradfi
Forrás: Bybit

A jelentés kiemeli a BTC fedezeti szerepét is a hagyományos pénzügyi (TradFi) portfóliókban. A BTC és az ETH korrelációja a hagyományos pénzügyi eszközökkel, például a részvényindexekkel és a fix kamatozású eszközökkel folyamatosan 3% alatt van.

Ha egy portfólió mindössze 5%-át a BTC-be és az ETH-ba fektetjük, egyenlő súlyozással, az S&P 500 kockázattal korrigált hozamát javíthatjuk. Ez az allokáció 2,20-ról 3,15-re növelheti a Sharpe-arányt, ami 43,6%-os javulást jelent.

Ez a hatás jobban érezhető, ha a befektetők nagyobb kockázatot vállalnak, és több pénzt allokálnak kriptovalutákba.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Kihívó láncok és a kockázatitőke-finanszírozás újjáéledése

A kihívó láncok is jól teljesítenek, ezen platformok natív tokenjei 2023 negyedik negyedéve óta jobban teljesítenek, mint az ETH.

Különösen a Solana (SOL) emelkedett ki e kihívó tokenek közül a legjobban. A Solana megőrizte a 2021 óta tartó lendületét, mint kihívó lánc a Total Value Locked (TVL) és a tranzakciós volumen tekintetében. Az utóbbi időben pedig köszönhetően az olcsóbb tranzakciós díjaknak egyre több projekt kerül fel a láncra, bár ezek közül sok mémérme.

A kriptoipar kockázati tőke (VC) finanszírozása is újjáéledt. Bár a VC-befektetések fő fókuszában még mindig az infrastrukturális projektek állnak, a jelentésből kiderül, hogy különböző ágazatokban, köztük a szerencsejáték- és az AI-projektekben is történtek befektetések.

2023 negyedik negyedévében a kockázati tőkeügyletek száma 21%-kal 174-re emelkedett, a nyilvánosságra hozott finanszírozás pedig elérte az 1,42 milliárd dollárt, ami 29%-os növekedést jelent. 2024 első negyedévében 243 üzletet kötöttek, a nyilvánosságra hozott finanszírozás összesen 1,94 milliárd dollárt tett ki, ami további 36%-os növekedést jelent 2023 negyedik negyedévéhez képest.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index