Tovább esik a Bitcoin, kiábrándítóak lettek az amerikai munkaerőpiaci adatok

Kriptomagazin bitcoin 50k
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin rövid időre magasabbra ugrott a Wall Street szeptember 6-i nyitása előtt, mivel az Egyesült Államok foglalkoztatási adatai nem feleltek meg a várakozásoknak.

cryptoallstars banner

A Bitcoin 55 000 dollár alá süllyed

A TradingView adatai szerint a BTC árfolyama az 57 000 dollárt célozta meg, mielőtt az amerikai kereskedés kezdete után teljesen visszatért. Új egyhavi mélypontok következtek, ezek a Bitstampon 54 919 dollárig értek.

Az augusztusi nem mezőgazdasági bérszámfejtési adatok az előrejelzéseknél alacsonyabbak lettek, ami tovább növelte a munkaerőpiac erősségével kapcsolatos aggodalmakat.

Ugyanakkor a Federal Reserve egyik magas rangú tisztviselője azzal érvelt, hogy eljött az idő a kamatlábak csökkentésére, az erről szóló döntés szeptember 18-án esedékes.

„A monetáris politika jelenlegi restriktív irányvonala eredményes volt a gazdaság egyensúlyának helyreállításában és az infláció csökkentésében” – mondta John Williams, a New York-i Fed elnöke a Külkapcsolatok Tanácsában tartott beszédében.

„Most, hogy a gazdaság egyensúlyban van, és az infláció a 2 százalék felé vezető úton halad, helyénvaló a szövetségi alapkamat célsávjának csökkentésével visszavenni a restriktív politikai irányvonal mértékét”.

A CME Group FedWatch eszközének becslései az adatnyomtatás után azt mutatták, hogy a 25 bázispontos és 50 bázispontos kamatcsökkentés piaci esélyei nagyjából azonosak – 53% és 47% – lettek.

Az amerikai dollár ereje a nyitáskor megemelkedett, és 0,3%-ot ugrott, mivel a Bitcoin kioltotta a makroadatok reakcióját. A szélesebb képet kommentálva azonban a népszerű kereskedő Daan Crypto Trades tartós hosszú távú dollárgyengülést lát.

„A $DXY továbbra is nagyon gyenge és a ~101-es támaszszinten ül”– mondta az X követőinek az amerikai dollárindexről (DXY). Szerintem csak idő kérdése, hogy mikor tör lefelé a 99,5-es szintre és azon túlra. Ez általánosságban segítene a kockázatos eszközöknek”.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A BTC árfolyamgrafikonja bikás dilemmát mutat

A rövid távú BTC ármozgásokra összpontosítva eközben a Rekt Capital nevű elemző a bikák számára frusztráló körülményeket örökített meg.

„A Bitcoin a 4 órás diagramon egy lefelé mutató csatornát alakít ki, és egy bikás divergencia is kialakulóban van” – magyarázta a különböző X-posztok egy része.

Egy kísérő grafikonon a relatív erősség index (RSI) értékei növekedtek a csökkenő árral szemben a 4 órás időkereteken.

Egy további poszt megerősítette, hogy az árfolyam továbbra is elutasítja a csatornaszerkezeten belüli diagonális trendvonalat.

„Ezért olyan fontosak a 4 órás gyertyatestek az ellenállás felett, hogy megerősítsék a következő trendet” – kommentálta. „A diagonálisba/felett a felfelé irányuló wickek megelőzik a visszautasításokat.”

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index