10 Solana versenytárs akik felé fordulhat a piac

Kriptomagazin solana
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Solana hálózati problémái fokozódtak, ami hatással van a befektetők bizalmára, és megakadályozhatja a decentralizált pénzügyi (DeFi) ökoszisztéma megfelelő használatát. Ezért tíz olyan Solana versenytársat választott ki a Finbold, amelyek a tranzakciós hibák miatt helyettesíthetik a Solanát.

wiener banner

Az érvényesítők által fogadott Solana-tranzakciók több mint 69%-a nem kapott megerősítésre irányuló szavazatot április 7-én, mutatja a Dune Analytics adatai. Ezt a Dune egyik felhasználója és elemzője, scarn_eth tette közzé. Sőt, a tranzakciók sikertelenségi aránya néhány nappal ezelőtt még a 75%-ot is elérte.

Solana-Transactions-failures
Forrás: Dune Analytics (@scarn_eth)

Az elemző mégis kifejtette, hogy a hálózati problémák túlmutatnak ezen az adaton. Ez annak köszönhető, hogy a legtöbb tranzakciós kísérlet eleve nem jut el idáig. Mint kifejtette, a szerverek nem látják egymástól az üzeneteket, mielőtt még esélyt kapnának arra, hogy szavazzanak róluk.

A 10 legjobb Solana versenytárs, amelyet a hálózati tranzakciós hibák miatt érdemes lehet figyelembe venni

Most a felhasználók és a befektetők a Solana lánc versenytársai felé fordíthatják a figyelmüket a tranzakciós hibák és a megbízhatatlan hálózati tapasztalatok miatt.

Különösen az Ethereum (ETH) áll a Web3 és a DeFi legtőkésebb blokkláncaként, 406 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával. A Solana azonban leginkább az Ethereum rossz felhasználói élménye miatt érdemelte ki a piac közelmúltbeli figyelmét a magas díjak és az alacsony skálázhatóság közepette.

Az 5 legnépszerűbb Solana és Ethereum versenytársak

Ezért a felhasználók és a befektetők megfontolhatják a konkurens Layer-1 protokollokat, amelyek nagyobb áteresztőképességet és nagyobb hatékonyságot kínálnak, miközben megtartják a decentralizációt és a biztonságot.

Ehhez a BNB Chain (BNB), a Cardano (ADA), az Avalanche (AVAX) és a Near Protocol (NEAR) a piac legnépszerűbb választásai. Mindegyik több mint 87 milliárd, 21 milliárd, 18 milliárd és 7,35 milliárd dolláros kapitalizációval rendelkezik. Az első öt Solana versenytársak az Ethereum mellett álltak.

Az 5 legígéretesebb Solana és Ethereum versenytársak

Ezenkívül öt másik konkurens lánc is ígéretes alternatívaként áll a decentralizált pénzügyek terén, innovatív és egyedi megközelítésekkel.

Ennek kapcsán megemlíthetjük a Fantomot (FTM), a Sui Network-öt (SUI), a MultiversX-et (EGLD), a Tezost (XTZ) és a Radixot (XRD). Ezek 2,5 milliárd, 2,15 milliárd, 1,45 milliárd, 1,25 milliárd és 765 millió dolláros kapitalizációval rendelkeznek jelenleg.

Mindazonáltal mindegyik projektnek sajátos kihívásokkal kell szembenéznie, és kompromisszumokat kell kínálnia a felhasználók számára. Az ezeket a Solana és Ethereum versenytársakat fontolgató befektetőknek meg kell érteniük a mögöttes kockázatokat és ígéreteket, hogy szilárd döntéseket hozhassanak a jövőre nézve.

Fantom (FTM)

A Fantom egy magas áteresztőképességű, skálázható és biztonságos okosszerződés-platform, amely a decentralizált alkalmazások (dApps) és a digitális eszközök következő generációjának fejlesztését teszi lehetővé. Az FTM a Fantom hálózatának natív tokenje, amelyet a tranzakciók díjainak kifizetésére, a hálózati biztonság fenntartására a staking révén, és a kormányzási döntésekben való részvételre használnak.

fantom kripto

A Fantom egyedi “Lachesis” protokolljára épül, amely lehetővé teszi a gyors és költséghatékony tranzakciókat, miközben fenntartja a decentralizációt és biztonságot. Ez a technológia különösen alkalmas pénzügyi szolgáltatások, ellátási láncok és más nagy teljesítményű alkalmazások számára.

Sui Network (SUI)

A Sui Network egy új generációs blokklánc-platform, amely a Move programozási nyelvet használja, és kiemelkedően magas tranzakciós áteresztőképességet, alacsony latenciát és skálázhatóságot ígér. A SUI a hálózat natív tokenje, amelyet a tranzakciók díjainak finanszírozására, a hálózati tevékenységek ösztönzésére és a kormányzási folyamatokban való részvételre használnak.

sui network fooldala

A Sui különlegessége az objektum-centrikus megközelítésében rejlik, amely lehetővé teszi az adatok és az eszközök hatékonyabb kezelését a blokkláncon, így ideális választás a játékok, a közösségi média platformok és a digitális gyűjtemények számára.

MultiversX (EGLD)

A MultiversX (korábban Elrond) egy nagy teljesítményű blokklánc-platform, amely az “Adaptive State Sharding” és a “Secure Proof of Stake” (SPoS) technológiákat ötvözi a rendkívüli áteresztőképesség, skálázhatóság és biztonság érdekében. Az EGLD a hálózat natív tokenje, amelyet a hálózati díjak, a staking, és a kormányzati szavazások finanszírozására használnak.

multiversX token

A MultiversX kiemelkedik az innovatív technológiájával, amely támogatja a decentralizált alkalmazások (dApps), a vállalati megoldások és az egyedi blokklánc-protokollok zökkenőmentes integrációját, ezzel elősegítve egy integrált digitális gazdaság kialakulását.

Tezos (XTZ)

A Tezos egy önkormányzati blokklánc-platform, amely a biztonságos és formálisan ellenőrizhető okosszerződések futtatására szolgál. Az XTZ a hálózat natív tokenje, amelyet a tranzakciós díjak kifizetésére, a stakingen keresztüli hálózati biztonság biztosítására és a kormányzási javaslatokban való szavazásra használnak.

tezos fooldala

A Tezos különlegessége a “self-amendment” képességében rejlik, amely lehetővé teszi a hálózat számára, hogy frissítéseket hajtson végre anélkül, hogy szükség lenne a “hard fork”-ra, ezáltal növelve az adaptációs képességét és hosszú távú fenntarthatóságát.

Radix (XRD)

A Radix egy olyan blokklánc-platform, amely kifejezetten a decentralizált pénzügyi alkalmazások (DeFi) igényeire lett kifejlesztve, az egyedülálló “Cerberus” konszenzus mechanizmusával, amely lehetővé teszi az előzménymentes skálázhatóságot és a magas tranzakciós sebességet. Az XRD a hálózat natív tokenje, amelyet a tranzakciós díjak, a hálózati biztonság és a kormányzási mechanizmusok támogatására használnak.

radix fooldala

A Radix célja, hogy egyszerű és biztonságos keretrendszert biztosítson a DeFi alkalmazások számára, támogatva a komplex logikájú szerződéseket és az általános alkalmazások magas fokú integrációját, ezzel elősegítve a blokklánc technológia széles körű elfogadását a pénzügyi szektorban.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index