Sam Bankman-Fried új tárgyalást kér, most a szövetségi bírót hibáztatja

sbf
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az FTX társalapítója, Sam Bankman-Fried új tárgyalást kér, mivel a szövetségi bírót okolja azért, hogy nem tudott megfelelő védelmet nyújtani – írja a Bloomberg. Az egykori vezérigazgató ügyvédei azzal érveltek, hogy az FTX összeomlása után mindenki “elhamarkodott ítéletet” hozott, és a tisztességes tárgyalás elvei egy “ítélet első, majd az ítélethirdetés” hullámában elsodródtak.

megadice banner 970 x 250

Az ügyvédek szerint a vádlottaknak joguk van megcáfolni a kormány által bemutatott bizonyítékokat, és előadni a saját verziójukat, ám Bankman-Fried esetében ez nem történt meg. Bankman-Friedet 2022 végén az FTX kripto birodalom több milliárd dolláros csalásának többéves szervezéséért ítélték el, és jelenleg 25 év börtönbüntetést tölt, amelyet Lewis Kaplan amerikai kerületi bíró szabott ki.

Bankman-Fried fellebbezése közvetlenül Kaplant támadja elfogultság miatt, és azt kéri, hogy az ügyet egy másik bíróhoz rendeljék. Ügyvédei szerint Kaplan többször is helytelen döntéseket hozott, amelyek a kormányt támogatták és hátráltatták a védelmet. Emellett a bíró a tárgyalás során állítólag gúnyolta Bankman-Friedet, többször bírálta a viselkedését, és jelezte, hogy nem hisz a vallomásában.

Az ügyvédek továbbá azt is állították, hogy Kaplan gyakran kigúnyolta a védőügyvédeket a zsűri előtt, és olyan döntéseket hozott, amelyek segítették a kormányt. Azt is mondták, hogy Kaplan nem megfelelően ösztönözte az esküdteket a gyors ítélet meghozatalára, például az első tárgyalási nap végén meghívta őket, hogy maradjanak tovább, és felajánlott nekik hazautazást és étkezést.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index