Miért emelkedik a Bitcoin árfolyama? Újra elérte a 66000 dollárt

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A világ legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovalutája, a Bitcoin (BTC), jelentős figyelmet kap a kripto közösségben, miután az elmúlt 24 órában látványos árfolyam emelkedést mutatott. Több mint 6%-os növekedéssel a BTC ismét átlépte a 66 000 dolláros szintet, amelyet 2024 júliusa óta most másodszor sikerült elérnie.

3Commas 2

Miért emelkedik a Bitcoin árfolyama?

A kriptopiaci elemzők szerint az egyik potenciális ok az Egyesült Államok közelgő elnökválasztása lehet. A QCP Capital kereskedőcég által megosztott adatok alapján a jelenlegi árfolyam mozgások hasonlítanak a 2016-os és a 2020-as választások előtti tendenciákhoz. Mindkét időszakban a Bitcoin jelentős áremelkedést produkált.

A QCP kereskedők így nyilatkoztak: „Ha visszatekintünk 2016-ra, a BTC több mint három hónapig egy szűk sávban mozgott. Csak három héttel az amerikai választások előtt kezdett el emelkedni 600 dollárról, és végül megduplázta az árát január első hetére.

Hasonlóképpen, 2020-ban a Bitcoin fél éven át egy unalmas tartományban mozgott, és csak három héttel az elnökválasztás előtt kezdett emelkedni 11 000 dollárról, végül elérve a 42 000 dolláros csúcsot januárra.

Érdekes lehet: Közel 500 millió dollárt szedhet be az Uniswap a Layer 2-es láncnak köszönhetően

A kereskedők október történelmi bullish mintáira és a pozitív teljesítményre hivatkozva hozzátették: „A mai emelkedés határozottan reménysugarat adott a piacnak, éppen akkor, amikor az októberi optimizmus kezdett elhalványulni.

Bitcoin technikai elemzés és következő szintek

A technikai elemzések szerint a Bitcoin jelenleg bullish, azonban erős ellenállásba ütközik a 66 200 dolláros szintnél. Legutóbb, amikor a BTC elérte ezt a szintet, hirtelen 10%-os árfolyamcsökkenést tapasztalt. Ha a BTC áttöri ezt az akadályt, és egy napi gyertyazárást is produkál 68 000 dollár fölött, nagy az esély arra, hogy elérheti az eddigi legmagasabb értékét.

BTCUSDT_2024-10-14_21-20-02

Jelenleg a BTC a 200 napos Exponenciális Mozgóátlag (EMA) fölött kereskedik, ami egy emelkedő trendet jelez. A kereskedők és befektetők ezt az indikátort használják annak megállapítására, hogy egy eszköz emelkedő vagy csökkenő trendben van-e.

Kereskednél a Bitcoinnal? Regisztrálj a ByBit, Binance vagy a KuCoin tőzsdékre.

Bullish on-chain mutatók

A Bitcoin pozitív kilátásait további on-chain mutatók is alátámasztják, amelyek arra utalnak, hogy a bikák visszatértek a piacra, és fenntarthatják az emelkedő trendet. A Coinglass on-chain elemzőcég szerint a BTC Long/Short aránya jelenleg 1,10, ami a legmagasabb érték 2024 szeptembere óta. Ez az arány jelentős emelkedése erős bullish hangulatot tükröz a kereskedők körében.

coinglass long-short ratio
Fotó: CoinGlass

Ezen felül a BTC jövőbeli nyitott érdeklődése az elmúlt 24 órában 10%-kal, az elmúlt négy órában pedig 3,7%-kal nőtt. Ez az emelkedés a közelgő választások miatt növekvő befektetői és kereskedői érdeklődést jelez.

Az on-chain mutatókat és a technikai elemzéseket kombinálva úgy tűnik, hogy a bikák jelenleg uralják az eszközt, és előfordulhat, hogy a rally a következő napokban is folytatódik, hasonlóan a történelmi trendekhez.

Érdekes lehet:  A legjobb kriptovaluták 1 dollár alatt

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?