Európai Központi Bank szerint a Bitcoin egy döglött macska

Kriptomagazin digital euro
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

“Miért ugrál ez a döglött macska ilyen magasan?”

shiba shootout banner

Így kérdezte az Európai Központi Bank (EKB) két tisztviselője a kriptopiac legutóbbi rallyjáról – amelyet a bitcoin (BTC) spot tőzsdén kereskedett alapok amerikai engedélyezése hajtott.

Az amerikai értékpapír-felügyelet több alap jóváhagyása és az azóta beáramlott dollármilliárdok nem változtatnak azon a tényen, hogy a bitcoin egy összességében pocsék befektetés és nehézkes fizetési eszköz – írta csütörtöki blogbejegyzésében Ulrich Bindseil, az EKB piaci infrastruktúráért és fizetésekért felelős főigazgatója és Jürgen Schaaf tanácsadó.

A Bitcoin valós értéke nulla

“Nem értünk egyet mindkét állítással, és megismételjük, hogy a bitcoin valós értéke továbbra is nulla.” A két tisztviselő megduplázta a központi bank régóta fennálló álláspontját, miszerint a bitcoin rossz, és a kriptopénz ETF-jóváhagyását “a meztelen császár új ruhájának” nevezte.

Tavaly az Európai Unió lett az első nagy joghatóság, amely átfogó szabályozási keretet vezetett be a kriptoeszközökre és a kapcsolódó szolgáltatókra vonatkozóan. Eközben az EKB fejvesztve dolgozik a digitális euró kiépítésén és népszerűsítésén – egy megbízható, központi bank által kibocsátott valuta, amely biztonságos alternatívát kínálhatna a gazemberek magán kriptovalutáival szemben.

A bitcoin szokásos rossz tulajdonságainak – mint a magas volatilitás, a költségek, a lassú tranzakciók és a bányászat magas energiafelhasználása – megállapítása mellett a központi bankárok három olyan tényezőt részleteztek, amelyek a jelenlegi ralit táplálják.

“Az “ár” folyamatos manipulálása egy felügyelet és valós érték nélküli, szabályozatlan piacon, a “bűnözés pénzneme” iránti növekvő kereslet, valamint a hatóságok megítélésének és intézkedéseinek hiányosságai” rövid távon hajtják az árfolyamot, de “nincs olyan valós érték, amelyből komoly előrejelzéseket lehetne levezetni” – írta Bindseil és Schaaf.
A hatóságoknak ébernek kell maradniuk, hogy megvédjék a társadalmat, amikor a kártyavár végül összeomlik – figyelmeztettek.

“Ezt a munkát még nem végeztük el” – mondták.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index