Egyesek szerint az altcoinok legnagyobb bikafutása várható

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Mivel a történelmi, technikai és alapvető tényezők bikásan gyűrűznek, az elemzők úgy vélik, hogy az alapokat egy közelgő altseasonhoz teremtették meg, és egyesek szerint ez lehet az „altcoinok legnagyobb bikafutása 2017 óta”.

pepe unchained banner

Egy szeptember 23-i X posztban a Moustache álnevű elemző megjegyezte, hogy a TOTAL2, az altcoinok teljes piaci tőkeértéke kitörés előtt áll egy csökkenő, szélesedő ékből, amely az elmúlt hat hónapban volt érvényben.

TOTALS-2
Forrás: Moustache / X

Moustache kifejtette, hogy az altcoinok optimista kilátásait támogatja az RSI kitörése a közelmúltbeli vásárlási nyomás által táplált csökkenő trendből, ami a mozgóátlag konvergencia divergencia mutató (MACD) közelgő bullish kereszteződéséhez vezet.

Hangsúlyozta továbbá, hogy ez a beállítás „egy olyan istengyertyához vezethet, amilyet évek óta nem láttunk”, ami jelentős bullish mozgást jelez az altcoin piacon.

https://twitter.com/el_crypto_prof/status/1838221352685220011

Ezzel a közelmúltbeli vásárlási nyomással a Bitcoin dominanciája 57,48%-ra csökkent, ami 0,71%-os csökkenést jelent az elmúlt héten a TradingView adatai szerint.

Elemzők ezt az éles visszaesést annak jeleként értelmezték, hogy a Bitcoin dominanciája a tetőfokára hág. Úgy tűnik, hogy a befektetők eladják a Bitcoinjukat, és tőkéjüket alternatív érmékbe forgatják, ami azt jelzi, hogy „egyelőre valószínűleg az altcoinok állnak a középpontban”.

A fundamentális katalizátorok kedveznek az altcoin seasonnek

Bár a technikai mutatók közelgő kitörésre utalnak, a fundamentális katalizátorok azok, amelyek egy hosszabb altseasont fognak fenntartani. Tracer álnevű elemző szeptember 23-án egy X posztban felvázolta ezt a perspektívát, kiemelve több kulcsfontosságú tényezőt.

https://twitter.com/DeFiTracer/status/1838235188117069946

A legfontosabb, hogy a Federal Reserve döntése a kamatlábak 50 bázispontos csökkentéséről elősegítette a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát, ami arra késztette őket, hogy a hitelfelvétel költségeinek csökkenésével olyan spekulatívabb befektetésekbe is belevágjanak, mint a kriptoeszközök.

A Tracer rámutatott arra is, hogy 2024 decembere és 2025 márciusa között várhatóan 16 milliárd dollárt szabadítanak fel az FTX hitelezői, ami várhatóan még több tőkét juttat a piacra.

A 10x Research közelmúltbeli jelentései visszhangozzák ezt az érzést, becslések szerint 5 és 8 milliárd dollár közötti összeg kerülhet vissza a kriptotérbe, ami tovább lendítheti a Bitcoin és az altcoinok felemelkedését.

10x-BTC-Forecast
Forrás: 10x Research

A politikai fejlemények szintén jelentősen erősítették a kriptopénzpiac hangulatát, a közelgő amerikai választások pedig az optimizmus egyik fő katalizátoraként jelennek meg.

Kamala Harris alelnök asszony első nyilvános támogatása a digitális eszközökkel kapcsolatban tovább fokozta ezt a bikás kilátást. Nemrégiben tett megjegyzéseiben megerősítette elkötelezettségét a kripto és a mesterséges intelligencia támogatása mellett az innováció előmozdítása érdekében.

Ez a támogatás, valamint Donald Trump nyílt támogatása a kriptopénzek iránt, kiemeli a növekvő kétpárti támogatást, amely várhatóan jelentős lendületet ad a kripto térben, ahogy a szabályozási egyértelműségre irányuló nyomás erősödik. Ahogy Tracer összefoglalja:

“Minden jel a közelgő emelkedésre és az altszezonra mutat.”

Az altcoin szezon még nincs itt

Ezzel az épülő bullish narratívával az altseason körül, az elemzők, mint a Tracer, már 9 napra jósolják a kezdést.

Azonban még nincs itt az ideje az ünneplésnek, mivel a Blockchain Center altcoin szezon indexe azt jelzi, hogy „még nincs altcoin szezon”.

Ezen index szerint a top 50 érme 75%-ának felül kell teljesítenie a Bitcoint az elmúlt szezonban (90 nap) ahhoz, hogy technikai altszezon legyen.

Jelenleg az index azt mutatja, hogy a vezető 50 altcoin mindössze 33%-a teljesített jobban, ami egy kis visszalépés a múlt heti meredek, 46%-os emelkedéshez képest.

Alt-Season-Index-1

Ezért, bár az optimizmus nagy és a katalizátorok összehangolódnak, az óvatosság továbbra is megmarad, mivel a piac vár egy határozottabb változást az altcoinok teljesítményében.

Eközben továbbra is felhalmozási zónában vagyunk, ahogy közeledünk ehhez a kritikus ponthoz, ami értékes lehetőséget kínál a befektetők számára, hogy megerősítsék pozícióikat a legígéretesebb altcoinokban az altszezon előtt.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index