A kanadai kriptobányász cég Paraguayban terjeszkedik

Kriptomagazin paraguay bitcoin banyasz
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Paraguay folytatja a kripto hotspotként való megjelenését, mivel a kanadai bányászati óriás, a Hive Digital hétfőn bejelentette, hogy Bitcoin-üzemeltetést tervez nyitni a dél-amerikai országban.

meme games banner

A vállalat hétfői közleményében azt írta, hogy találkozott az ország elnökével, Santiago Peñával a tervezett projektről: egy 100 megawattos üzemről van szó, amely az Itaipu vízerőműből származó zöld energiát használja.

A Hive szerint a művelet másodpercenként 6,5 exahasht adna a bányászati tevékenységükhöz, és több mint 100 millió dolláros bevételt hozna az állami energiavállalatnak, az Andénak a következő három évben. Az exahash a Bitcoin-bányászgép feldolgozási teljesítményének mérőszáma.

A közlemény szerint a projekt még az átvilágítás, az igazgatótanács jóváhagyása és a hatósági engedélyek megszerzése előtt áll, de a művelet helyszínét már kijelölték.

“Biztosak vagyunk abban, hogy ez a vállalkozás egészséges hozamot és hosszú távú értéket hozhat, elősegítve a gazdasági növekedést és az innovációt a régióban” – mondta Frank Holmes, a Hive ügyvezető elnöke.

A bányászok szükségesek a Bitcoin-hálózat működésének fenntartásához és új digitális érmék veréséhez. Az egykor PC-n végezhető tevékenység ma már nehéz gépeket igényel, ezért rendkívül energiaigényes. Egy Bitcoin-bányászati művelet jellemzően hatalmas raktárakból áll, amelyek tele vannak drága, egyedi gyártású gépekkel.

Ez is érdekelhet: A legjobb kripto ICO-k 2024-ben

A Hive egy állami vállalat és a világ egyik legnagyobb Bitcoin-bányászata. A TSX Venture Exchange-en, a Nasdaq-on és a frankfurti tőzsdén kereskedik, és Izlandon, Svédországban és Kanadában is működik.

Paraguay egyre vonzóbb országgá vált a kripto vállalkozások számára: a bányászok az olcsó – és zöld – áram miatt özönlenek az országba, a törvényhozók pedig kriptoközponttá akarják tenni.

Peña elnök korábban azt mondta, hogy azt szeretné, ha a dél-amerikai ország – amely Brazília, Argentína és Bolívia szomszédja – “integrációs központ” lenne Latin-Amerika és a világ többi része között.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index