Vitalik Buterin élesen bírálta a hírességek által támogatott mémérmék új trendjét

Kriptomagazin futurist
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin élesen bírálta a hírességek által támogatott mémérmék legújabb trendjét, kiemelve, hogy a kriptopénzek terén több értelmes és hatásos projektre van szükség.

megadice banner 970 x 250

Buterin számos tweetben és egy átfogó blogbejegyzésben fejtette ki elégedetlenségét a hírességek által támogatott mémérmékkel kapcsolatban, amelyek szerinte nem rendelkeznek céllal és nem hosszú távúak. Alternatív megközelítéseket javasolt, amelyek a közjó szolgálatára és tartós értékteremtésre összpontosítanak a résztvevők számára.

Buterin kijelentette: “Eléggé elégedetlen vagyok az e ciklus eddigi celebkísérleteivel kapcsolatban”. Hangsúlyozta, hogy a pénzügyesítésnek méltó célt kell szolgálnia, például az egészségügyet, a nyílt forráskódú szoftvereket vagy a művészetet, nem pedig öncélúnak kell lennie. “A financializáció mint végtermék, ” – tweetelte.

https://twitter.com/VitalikButerin/status/1798290424622113230

A hírességek mémérméinek trendjét Ashton Kutcher és Mila Kunis “Stoner Cats” projektjével állította szembe, amely egy tényleges animációs műsort finanszírozott.

Buterin egy blogbejegyzésben részletesebben kifejtette a célzottabb pénzügyesítéssel kapcsolatos elképzeléseit, alternatívákat javasolva a jelenlegi mémérme-őrületre. Felidézte egy 2013-as cikkét, amelyben azt javasolta, hogy az érmék kibocsátásával fontos közprojekteket lehetne finanszírozni.

Buterin kritikát fogalmazott meg a mémérmék jelenlegi helyzetével kapcsolatban, megjegyezve, hogy azokból hiányzik az innováció és az értékhez való hozzájárulás. Kiemelte a rasszista felhangokkal kapcsolatos aggodalmakat egyes Solana mémérmékben, valamint azt az általános tendenciát, hogy ezek az érmék az árspekuláción túl alig járulnak hozzá az értékhez.

“Még a régóta az Ethereum filozófusa, Polynya is nagyon-nagyon elégedetlen” – jegyezte meg Buterin, utalva a kriptoközösségen belüli szélesebb körű elégedetlenségre.

Ne a semmitmondó projekteket támogassátok

Vitalik Buterin azt javasolta, hogy a közösség inkább a financializált játékok és a jótékonysági érmék pozitívabb összegű változatait fedezze fel, ahelyett, hogy pusztán elítélné a jelenlegi mémérmék trendjét.

Buterin olyan jótékonysági érméket hozott példaként, mint a “GiveWell Inu” és a “Fable of the Dragon Tyrant”, amelyek célja a közjavak támogatása volt. Például a “GiveWell Inu” másfél évvel ezelőtt jött létre, hogy bevételeit a GiveWellnek ajánlja fel, míg a “Fable of the Dragon Tyrant” az öregedés elleni kutatással kapcsolatos kulturális projekteket támogatta.

Buterin emellett kiemelte a Robin Hood-stílusú játékokban rejlő lehetőségeket. Rámutatott, hogy az emberek különböző okokból vesznek részt a mémérmékben, többek között az anyagi haszon lehetősége, a részvétel demokratikus jellege és a szórakozás miatt. Buterin azonban elismerte, hogy ezek az érmék messze nem tökéletesek, és javasolta, hogy egy pozitívabb összegű és tartósabb megközelítést kellene kidolgozni.

Buterin hangsúlyozta a hosszú élettartam fontosságát, és azt javasolta, hogy a projekteket legalább 10 évre tervezzék, hogy biztosítsák, hogy tartós értéket képviseljenek, és ne merüljenek gyorsan feledésbe.

Emellett Buterin figyelmeztetett a kriptopénz-iparban előforduló átverések terjedésére, és a kulturális tudatosság fontosságát hangsúlyozta. Rámutatott, hogy a kriptón belül a közös kifejezéseknek különböző jelentése lehet, és példaként hozta fel, hogy az “aktuális” az európai nyelvekben “aktuálisat” jelent, míg a “DAO” a kriptóban gyakran “projektet”, a “hivatalos” pedig “átverést” is jelenthet.

Ezek a meglátások akkor hangzottak el, amikor Buterin a közelmúltban elkövetett csalásokról beszélt, amelyekben hírességek fiókjait használták fel csalárd mémérmék népszerűsítésére.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index