Arkham Intelligence új kriptoderivatív tőzsdét indít – versenyre kel a piacvezetőkkel

Kriptomagazin tozsde
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az Arkham Intelligence blokklánc-elemző cég már a következő hónapban elindítja kriptovaluta derivatívákra szakosodott tőzsdéjét, amely elsősorban a lakossági kereskedőket célozza meg – állítják a Bloomberg jelentése szerint az ügyhöz közel álló források.

pepe unchained banner

Az új platform közvetlenül fog versenyezni az olyan iparági óriásokkal, mint a Binance, és egy licenc birtokában fog működni a Dominikai Köztársaságban, ahol az Arkham épp a szabályozói jóváhagyás végső fázisában tart.

A kriptoderivatívák iránti kereslet növekedése

Az Arkham lépése összhangban van a kriptovaluta derivatívák iránti növekvő kereslettel, amely piac az utóbbi hónapokban jelentős bővülésen ment keresztül, elsősorban a lakossági befektetők hajtotta kereslet miatt.

2023 szeptemberében a kriptoderivatívák kereskedési volumene meghaladta a 3 billió dollárt, amely az egy évvel korábbi 1,5 billió dolláros érték duplájára nőtt a CCData adatai szerint.

A növekvő érdeklődés oka a kriptoderivatív termékek egyre szélesedő kínálata, amely a nagyobb tőzsdéken, például a Chicago Mercantile Exchange (CME) platformján érhető el.

Szeptember 29-én a CME bevezette a Bitcoin Friday Futures (BFF) kontraktusait, amelyet a tőzsde eddigi legsikeresebb kriptovaluta határidős bevezetésének nevezett.

A BFF kontraktusokat, amelyek egy Bitcoin ötvened részére lettek árazva, már az első napon több mint 31 000 szerződés keretében kereskedték.

Ez a siker hasonlít a Coinbase által bevezetett “nano” Bitcoin határidős termékekhez, amelyek még kisebb egységeket képviselnek, mindössze egy Bitcoin század részére árazva.

A derivatívák piacának bővülése olyan memecoinokhoz kötődő szerződéseket is tartalmaz, mint a Pepe (PEPE) és Floki Inu (FLOKI), amelyeket a Crypto.com észak-amerikai derivatív tőzsdéje, a Nadex, az év elején vezetett be.

Miközben az Arkham belép a kriptoderivatívák piacára, a cég natív tokene, az ARKM több mint 16%-os növekedést mutatott a Bloomberg jelentése után a CoinGecko adatai szerint.

BTC vásárlás a ByBiten

Arkham decentralizált hírszerzési piactér bevezetése

Az Arkham korábban, 2023-ban elindította az Arkham Intel Exchange-t, amelyet a világ első on-chain hírszerzési piacterének neveztek.

A platform célja, hogy új módot teremtsen az emberek számára a blokklánccal kapcsolatos hírszerzési információk megosztására és kereskedelmére, ezzel új piacot és lehetőséget biztosítva az on-chain kutatók számára.

A vállalat szerint az on-chain elemzés iránti kereslet jelentős, különféle felhasználói csoportok, például kereskedők, befektetők, újságírók, kutatók és protokollok részéről.

Egyre nagyobb a tehetséges on-chain kutatók közössége is, akiknek szükségük van egy platformra, amely lehetővé teszi számukra a tudásuk pénzzé tételét.

Az Intel Exchange ezt a kihívást egy jutalmazási mechanizmuson keresztül oldja meg, amely összekapcsolja a hírszerzési információk vevőit és eladóit. A vállalat bejelentésében így fogalmazott:

„Az Arkham Intel Exchange végre lehetőséget biztosít ezeknek a tehetséges kutatóknak arra, hogy pénzzé tegyék képességeiket, és kielégítse az on-chain kutatás iránti növekvő keresletet egy skálázható módon – az on-chain hírszerzés gazdaságának mindkét oldalát összekapcsolva.”

A platform jutalom mechanizmussal működik. A felhasználók, akik konkrét on-chain információkra vágynak, kérdéseket tehetnek fel, jutalmakat ajánlva fel. Ezeket a jutalmakat ezután „jutalomvadászok”, tapasztalt blokklánc-kutatók teljesítik, akik az intelligencia szolgáltatásáért fizetést kapnak.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

3Commas 2