A venezuelai ellenzék a Bitcoinban látja a csodát

venezuela bitcoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

María Corina Machado, a venezuelai ellenzéki vezető, javasolta, hogy Venezuelában a nemzeti tartalékok részeként vezessék be a Bitcoint (BTC), ami nagy érdeklődést váltott ki a venezuelaiak és a Bitcoin támogatóinak körében. Machado elismerte, hogy a venezuelaiak a hiperinfláció idején a Bitcoint „életmentő eszközként” használták vagyonuk megőrzésére és a menekülésük finanszírozására.

cryptoallstars banner

Javier Bastardo, a Tether Latin-Amerikáért felelős marketingszakértője és a Bitfinex Bitcoin nagykövete úgy véli, hogy Machado kijelentése legitim, ám elképzelhető, hogy a 2024-es amerikai választások miatt nőtt meg a Bitcoin jelentősége a politikában. A venezuelai kriptoaktivisták úgy látják, hogy a Bitcoin bevezetése az ország tartalékaiba előnyös lenne, mivel segítene stabilizálni a gazdaságot és átláthatóbbá tenni a pénzügyi rendszert.

Más szakértők, például Cristobal García, úgy vélik, hogy Machado javaslata inkább politikai stratégia, mivel nem biztos, hogy rendelkezik megfelelő szakértői csapattal a Bitcoin alkalmazásának megvalósításához. Ennek ellenére feltételezik, hogy a jelenlegi venezuelai kormány már használhatja a Bitcoint tartalékai részeként.

Ez is érdekelhet: Ismét nagyot kaszált egy magányos Bitcoin bányász, 181 000 dollárt kapott jutalmul

A Bitcoin előnyei különösen „háborús vagy gazdaságilag lerombolt” országokban, például Venezuelában jelentkeznek. Ernesto Contreras, az Unalivio alapítója szerint a Bitcoin segíthetne modernizálni és diverzifikálni az ország tartalékait, mivel nem függ kormányoktól vagy bankoktól. A szakértők hangsúlyozzák, hogy a politikai stabilitás elérése elengedhetetlen, mivel ennek hiánya meghiúsíthatja a Bitcoin bevezetésének sikerét.

A Bitcoin bevezetése növelheti az állami intézményekbe vetett bizalmat, mivel átláthatóságot biztosít a nemzeti vagyon kezelésében. Azonban a politikai instabilitás, különösen a 2024-es választások miatt, akadályozhatja a kezdeményezést. Amíg a kormány továbbra is ellenőrizheti a pénznyomtatást, addig a Bitcoin sem hozhat teljes megoldást Venezuela hiperinflációjára.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index