Hogyan vásárolj Bitcoin az eToro-n?

Kriptomagazin bika bitcoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A kriptopénz piac erőteljes növekedés jeleit mutatja, a Bitcoinnal az élén. A 2023. december eleji állapot szerint az összes kriptovaluta együttes piaci értéke elérte az 1,59 billió dollárt. A Bitcoin dominanciája jelenleg 51,99%-os, ami a kolosszális, mintegy 827,84 milliárd dolláros piaci részesedését tükrözi. Ez nagyjából a teljes piaci érték felét teszi ki.

shiba shootout banner

A Bitcoin az egyik legértékesebb kriptovaluta, ami megmagyarázza, hogy sok befektető miért szeretne befektetni és Bitcoint vásárolni. A Bitcoinba való befektetéshez és vásárláshoz biztonságos, megbízható és jó hírű platformra van szükség, és itt jön képbe az eToro. Az eToro emellett széleskörű oktatási anyagokat és magával ragadó közösségi élményt is kínál.

Ez a cikk ismerteti az eTorón történő Bitcoin-befektetés átfogó irányelveit, és kitér a Bitcoin eToro platformon történő használatának legfontosabb követelményeire.

Mi az eToro?

Az eToro egy közösségi kereskedési platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző pénzügyi eszközökkel kereskedjenek. A felhasználók befektetési megoldásokat kapnak részvényekre, tőzsdén kereskedett alapokra (ETF) és kriptopénzeszközökre.

Az eToro kriptoplatform intuitív felülettel és széleskörű funkcionalitással rendelkezik. Ez lehetővé teszi a Bitcoin vásárlást az eToro segítségével anélkül, hogy személyes pénztárcákat kellene létrehozni vagy kiterjedt technikai ismeretekkel kellene rendelkezni. A felhasználók egy exkluzív közösségi kereskedési platform, a “copytrading” segítségével világszerte tapasztalt befektetők befektetési technikáit és portfólióit másolhatják.

etoro kripto

A műszerfal hozzáférést biztosít alapvető információkhoz, amelyekkel a felhasználók folyamatosan tájékozódhatnak a piac legfrissebb fejleményeiről, beleértve a valós idejű árdiagramokat, a piaci trendeket és a közösségi kereskedési feedeket. Az eToro peer-to-peer kereskedést is kínál, megkönnyítve a közvetlen felhasználói interakciókat.

Bár a Bitcoin az eToro legkeresettebb kriptója, más digitális eszközöket is támogat, mint például az Ethereum, Cardano, XRP, Litecoin és még sok más. Ez lehetővé teszi a kriptopénz portfóliók diverzifikálását és a változatos befektetési lehetőségek feltárását.

Irány az eToro

A lakossági befektetői számlák 77%-a pénzt veszít, amikor CFD-kel kereskedik ezzel a szolgáltatóval.

Hogyan vásárolj Bitcoint az eToro-n

Íme egy lépésről lépésre követhető Bitcoin-kereskedési útmutató az eToro platformon:

1. lépés: Nyiss egy eToro számlát

Menj az eToro weboldalára, és válaszd a “Start Investing” gombot a főoldalon. Add meg a szükséges adatokat, például a neved, az e-mail címed és a jelszavad. De elvégezheted a regisztrációt a Google vagy a Facebook fiókoddal való bejelentkezéssel is.

etoro regisztracio

Gondosan olvasd el a felhasználási feltételeket, és ha egyetértesz vele, akkor kattints a “Create Account” gombra. A megadott e-mail címre egy ellenőrző e-mailt fogsz kapni az eToro-tól, amelyet meg kell nyitni, és a linkre kattintva meg kell erősítened a számlanyitást.

2. lépés: Töltsd ki a profiladatokat és a KYC ellenőrzést

Ki kell töltened a személyazonossági ellenőrzési folyamatot, mielőtt elkezdhetnéd a Bitcoin vásárlást az eToro-val. Ehhez további információkra van szükségük, például a születési dátumra, a telefonszámra és a lakóhelyed szerinti országra.

Lépj be az eToro fiókodba, és kattints a “Profil kitöltése” opcióra a személyazonosságod megerősítéséhez. Az eToro ügyfélismereti (KYC) folyamata megköveteli a felhasználóktól, hogy feltöltsék lakcímük és fényképes személyi igazolványuk igazolását a fokozott biztonság és a szabályozási követelményeknek való megfelelés érdekében.

A leggyakrabban elfogadott személyazonosítási formák az útlevél vagy a jogosítvány, de a lakcímedet olyan dokumentumokkal is igazolhatod, mint például közüzemi számlák vagy bankszámlakivonatok. A folytatás előtt várd meg az eToro e-mailben küldött visszaigazolását.

Az eToro műszerfalán kattints a “Számla ellenőrzése” fülre a számla ellenőrzéséhez. Az eToro némi időt vehet igénybe az igazolási dokumentumok áttekintése és jóváhagyása. Az ellenőrzést követően Bitcoint és más kriptovalutákat is vásárolhatsz a platformon.

3. lépés: Befizetés

Az eToro számla létrehozása és ellenőrzése után be kell fizetned pénzt, hogy megkezdhesd a Bitcoin vásárlást. A platform jelenleg két fizetési módot támogat, a betéti kártyával történő befizetést, és a banki átutalást. Célszerűbb lehet a bankkártyával történő fizetést választani, mert az gyorsabb.

Az eToro platformon kattints a bal oldalon található navigációs sáv “Deposit Funds” gombjára. Válaszd ki a kívánt fizetési módot, add meg az összeget, majd kövesd az utasításokat a tranzakció befejezéséhez.

etoro befizetes

Ne feledd, hogy a lakóhelyedtől és a kiválasztott fizetési módtól függően minimális befizetési követelmények lehetnek érvényben. A biztonság és a jogi megfelelés iránti elkötelezettségük részeként az eToro a számla létrehozásakor egyes fizetési módok esetében további információkat vagy igazolást kérhet.

4. lépés: A Bitcoin megkeresése

A következő lépés az eToro kereskedési platformján található Bitcoin megkeresése. Menj a bal oldali navigációs menüben a “Discover” fülre, majd kattints a “Crypto” menüpontra.

etoro bitcoin vasarlas

A kriptovaluták oldalon görgess a “By Market Cap” részig, és kattints a Bitcoinra. Alternatívaként használhatod az eToro keresési funkcióját is a Bitcoin gyorsabb megtalálásához. Csak írd be a keresőmezőbe a “Bitcoin” vagy a “BTC” ticker szimbólumot, válaszd ki az eszközök listájából, majd kattints a “Trade” gombra.

Ezután hozzáférhetsz a Bitcoinra vonatkozó részletes információkhoz, grafikonokhoz és egyéb fontos adatokhoz. A platform biztosítja:

  • Eszközöket a piac elemzéséhez.
  • A Bitcoin teljesítményének nyomon követése.
  • Megalapozott eToro Bitcoin kereskedési döntések meghozatala.

5. lépés: A vételi megbízás leadása

A Bitcoin oldalon kattints a “Trade” gombra. Ezután bár kissé eldugva, de választhatsz kereskedési típust. A BTC ikonja alatt látni fogod az “Order Type” nevű szöveget és lenyíló nyilacskát. Itt a “Market Order” és a “Limit Order” között lehet választani. Ha a “Market Order” opciót választod, akkor az aktuális piaci áron vásárolsz Bitcoint. Ez a teljesítés végbemenésétől függően más árfolyam lehet.

etoro order type

A “Limit Order” opció lehetővé teszi a számodra, hogy egy előre meghatározott vételi megbízást adj le, amely automatikusan végrehajtásra kerül, amint a Bitcoin eléri a megadott célértéket. Például, ha a jelenlegi 71 000 dolláros ár túl magas neked, és azt szeretnéd, hogy 65 000 dolláros árfolyamon vásárolj, akkor azt a “Limit Order” kiválasztása után a pontos árfolyamot kell megadni. A vásárlás természetesen addig nem megy végbe, amíg az árfolyam el nem éri az általad megadott árat.

etoro limit order

Ha meggyőződtél róla, hogy a megbízás adatok pontosak, akkor erősítsd meg a kereskedést / vásárlást.

Az eToro ezután végrehajtja a megbízást, megjelenik a számládon a megvásárolt Bitcoin. Ezt az eToro portfóliódban megtekintheted.

6. lépés: Állíts be egy eToro kriptotárcát (opcionális)

Az eToro segítségével a felhasználók összekapcsolhatják az eToro Money kriptotárcájukat és az eToro alkalmazást, és megtekinthetik az összes kereskedésüket, miután Bitcoin-t vásároltak. Az eToro beépített letéti pénztárcát biztosít a Bitcoin tárolásához. A Bitcoin-befektetés további védelme érdekében azonban általában ajánlott a pénzeszközök személyes, offline, nem letéti tárcába történő átutalása.

Ne feled, hogy nincs az eToronál Bitcoin vásárlási limit, de minden egyes kereskedésnél beállíthatsz egy dollár vagy egység értékű limitet.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Hogyan küldhetsz Bitcoint az eToro platformon

A Bitcoin küldése előtt győződj meg arról, hogy a kriptotárcád beüzemelted és összekapcsoltad az eToro számláddal. Ezután lépj az eToro műszerfalára, és kattints a “Portfólió” gombra. Válaszd ki a “Bitcoin” lehetőséget, majd kattints a “Kereskedés szerkesztése” gombra. Kövesd gondosan a kivonási irányelveket, ám győződj meg róla, hogy jó helyre küldöd, mivel minden átutalás visszafordíthatatlan.

A tranzakció befejezéséhez kattints az “Átutalás a tárcába” gombra. Az átutalás befejezése után megtekintheted a Bitcoinod a tárcaalkalmazásban.

Hogyan adhatsz el BTC-t az eToro-n

Az eToro webes pénztárcái alapértelmezés szerint BTC tokeneket tárolnak, így a Bitcoin bármikor könnyen eladható. A Bitcoin vásárlás/eladás folyamata az eTorón szinte teljesen azonos. Azonban más megbízási űrlapokkal ellentétben a megbízási űrlap megjelenése után az “Eladás” feliratra kell kattintani.

A számla műszerfalán kattints a “Portfólió” gombra, és megjelenik az eToro összes befektetésed valós idejű ármegjelenítése. Válaszd ki a “Bitcoin”-t a listából, és kattints az “Eladás” gombra. Add meg az eladni kívánt Bitcoin mennyiségét. Ellenőrizd a megbízást, és kattints a “Kereskedés megnyitása” gombra.

eToro díjak

KM freebitcoin 970 x 250

A felhasználóknak 1% tranzakciós díjat kell fizetniük, ha BTC-t vásárolnak az eTorón. Az eToro nem számít fel kivonási díjat az amerikai ügyfelek számára. A más országokból származó ügyfelek a kifizetés összegétől vagy a választott fizetési módtól függetlenül 5 dollár kifizetési díjat fizetnek. Az eToróról Bitcoin-tárcákba történő Bitcoin-átutalások esetén a díj 0,5% (50 dollárban maximálva).

Az eToro platform lehetőséget kínál kriptoeszközök átutalására az eToro Money kriptotárcába is, amelynek díja 0,1%. Az eToro díjstruktúrája azonban idővel változhat, ezért a kereskedés előtt mindenképpen érdemes azt áttekinteni.

Az eToro Magyarországon is népszerű, ám a díjai miatt sokan olcsóbb tőzsdéket keresnek.

Biztonságos a Bitcoin, kripto tartása az eTorón?

A kriptopénzek eTorón való tartásához egyensúlyt kell teremteni a biztonság és a könnyű használat között. A biztonsági protokolljairól ismert eToro erős biztonsági intézkedésekkel védi a felhasználói pénzeszközöket. A titkosítási technikák alkalmazása és a szigorú szabályozási előírások betartása mellett a vállalat a felhasználói pénzeszközök többségét hideg tárolóban tárolja, amely offline és kevésbé sebezhető a kiberfenyegetésekkel szemben.

Annak ellenére, hogy az eToro biztonsági intézkedésekkel rendelkezik, a kriptopénzek bármilyen tőzsdén történő tárolása mindig kockázattal jár. Az olyan események, mint a kibertámadások vagy üzemzavarok veszélyeztethetik az értéktárgyakat. Emellett a felhasználóknak extra óvintézkedéseket kell tenniük, például kétfaktoros hitelesítést kell bekapcsolniuk, biztonságos jelszavakat kell létrehozniuk, és lépést kell tartaniuk a legjobb biztonsági gyakorlatokkal.

Sok befektető úgy dönt, hogy a nagyobb biztonság érdekében kriptopénz-állományát saját maga kezeli, hogy teljes ellenőrzést gyakoroljon a privát kulcsok felett. Annak eldöntéséhez, hogy a kriptopénzeket az eToro-n tartsd, vagy személyes tárcákba helyezd át, fel kell mérni a kockázattűrő képességed, és meg kell értened a kényelem és a fokozott biztonság közötti kompromisszumokat.

Irány az eToro

A lakossági befektetői számlák 77%-a pénzt veszít, amikor CFD-kel kereskedik ezzel a szolgáltatóval.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index