Most nőhet meg csak igazán a Bitcoin iránti étvágy

btc eth ratio
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A legnagyobb digitális eszköz, a Bitcoin és a második helyen álló Ether árfolyamát összehasonlító arány arra utal, hogy a kriptókockázati hajlandóság csökkenhet.

ByBit spot banner

Az arány ezen a héten 20-as skálán mozgott, és 2021 áprilisa óta a legmagasabb szintet érte el, ami a legrégebbi kriptopénz iránti rugalmasabb keresletet tükrözi a kisebb rivális helyett.

Ez a mintázat “egy nagyon korai jele” lehet a FOMO – vagy a kimaradástól való félelem – “félelemmé” morfondírozásának, ha az Ether-t a kisebb tokenek iránti hangulat proxyjának tekintjük, írta a QCP Capital kriptoeszköz-kereskedő cég pénteken.

btc eth ratio

A Bitcoin március közepén rekordmagasságot ért el 73 798 dolláros árfolyammal, a januárban debütált amerikai tőzsdén kereskedett alapokba történő beáramlás hullámának tetején. A token azóta mintegy 9%-ot esett vissza, ahogy az ETF-kereslet lehűlt. A kisebb digitális eszközök mérőszáma ugyanebben az időszakban még nagyobb mértékben, mintegy 20%-kal esett vissza.

A kriptopiacon túlmutatva, egy potenciális Bitcoin-tetőzés, ahogy a befektetők elveszítik étvágyukat a kriptovaluták iránt, “gyengébb részvénypiacot jelez”, írták a Stifel Nicolaus & Co. stratégái, köztük Barry Bannister a héten.

A kriptokereskedők most a Bitcoin felezéseként ismert, négyévente bekövetkező eseményre várnak, amely csökkenti a token új kínálatát. Kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a feleződés beváltja-e a bikaváltás hírnevét.

A Bitcoin 66 940 dollárra csúszott vissza péntek reggelre, míg az Ether hasonló arányban 3278 dollárra esett. A legtöbb más jelentős token is veszteségeket szenvedett el.

Érdekesség, hogy az eddig Bitcoint ellenző politikusok egy jelentős része is barátságosabb hangvételre váltott a kriptovalutával szemben. Ezt jelzi Donald Trump egyik friss nyilatkozata is a témában.

Forrás: Bloomberg

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index