Kritikus fázis előtt a Bitcoin-bányászok

Kriptomagazin bitcoin banyaszok
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin-bányászok a “kapituláció” néven ismert kritikus fázis előtt állnak, mivel profitjuk csökken a Bitcoin-piac eladása közepette.

ByBit spot banner

A CryptoQuant piackutató cég egy nemrégiben megjelent X-en közzétett bejegyzésében feltárta, hogy a bányászok kapitulációját mérő mutatók közelítenek a 2022 végi FTX összeomlást követő piaci mélypont során megfigyelt szintekhez, ami a Bitcoin potenciális mélypontjára utal.

A bányászok kapitulációja akkor következik be, amikor a bányászok csökkentik a működésüket vagy eladják a bányászott Bitcoin és a tartalékok egy részét, hogy fenntartsák a működésüket, hozamot szerezzenek vagy fedezzék a Bitcoin kitettségüket.

Az elmúlt hónapban a CryptoQuant elemzői a kapituláció számos jelét azonosították, amelyek egybeesnek a Bitcoin árfolyamának 13%-os esésével, 68 791 dollárról 59 603 dollárra.

A Bitcoin Hashrate csökkenése

A kapituláció egyik jelentős mutatója a Bitcoin hashrate-jének csökkenése, amely a Bitcoin-hálózatot biztosító teljes számítási teljesítményt jelenti.

A hashrate jelentős, 7,7%-os csökkenésen ment keresztül, és négyhavi mélypontra, 576 EH/s-ra esett, miután április 27-én rekordmagasságot ért el.

A csökkenés és a 2022 decemberi FTX-összeomlás utáni állapotok közötti hasonlóság a piac potenciális mélypontjára utal.

Érdemes megjegyezni, hogy a hashrátában a közelmúltban megfigyelt 7,7%-os visszaesés hasonló a 2022 végén tapasztalt csökkenéshez, amikor a Bitcoin ára 15 500 dolláron érte el a mélypontját, mielőtt az azt követő 15 hónap alatt figyelemre méltó, több mint 300%-os emelkedést produkált.

A CryptoQuant jelentése rávilágít a bányászok által a feleződés óta tapasztalt kihívásokra is.

A bányászok jelentősen alulfizetettek ebben az időszakban, amint azt a bányászok nyereség/veszteség fenntarthatósági mutatója is jelzi.

Napi bevételeik 63%-kal csökkentek a felezés óta, amikor mind a Bitcoin alapblokk jutalmai, mind a tranzakciós díjbevételek magasabbak voltak.

A teljes napi bevétel a március 6-i 79 millió dollárról jelenleg 29 millió dollárra csökkent.

Ráadásul a tranzakciós díjakból származó bevételek már csak 3,2%-át teszik ki a teljes napi bevételnek, ami a legalacsonyabb arányt jelenti április 8. óta.

Következésképpen a Bitcoin-bányászok kénytelenek voltak a tartalékaikat megcsapolni, hogy további hozamra tegyenek szert.

A CryptoQuant adatai a bányászok napi kiáramlásának megugrását mutatják, amely május 21. óta a legmagasabb volument érte el, ami azt jelzi, hogy a bányászok eladhatják BTC tartalékaikat.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A BTC ára csökken az eladások közepette

A bányászok folyamatos kiárusítása, valamint a Bitcoin bálnák és a nemzeti kormányok eladásai hozzájárultak a Bitcoin legutóbbi árfolyam-visszaeséséhez.

Július 5-én a Bitcoin négyhavi mélypontra, 53 499 dollárra zuhant.

bitcoin arfolyam jul6

Ez a visszaesés a bányászok jövedelmezőségére is hatással volt, amit a “hash árral” mérnek, ami a bányászok egy egységnyi számítási teljesítményre jutó jövedelmezőségét jelenti.

Jelenleg az egy hash-ra jutó átlagos bányászbevétel 0,049 dollár/ EH/s, ami valamivel magasabb, mint a május 1-jén mért 0,045 dolláros történelmi mélypont.

A múlt hónapban a Bitcoin-bányászati részvények jelentős nyereséget könyvelhettek el, miután Donald Trump, az Egyesült Államok elnökjelöltje ígéretet tett arra, hogy fellendíti a bányászati tevékenységeket az országon belül.

Trump akkor kifejezte azon óhaját, hogy az összes fennmaradó bitcoint az Egyesült Államokban állítsák elő, hangsúlyozva az ország energiaipari dominanciájának lehetőségét.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index