Trump: “Tegyük naggyá a Bitcoint”

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Donald Trump volt amerikai elnök megígérte, hogy támogatja a bitcoint és a kriptopénzeket, ha a közelgő elnökválasztáson újraválasztják. Trump szerint “a bitcoint naggyá teszik az USÁ-ban, nem pedig a tengerentúlon”.

wiener banner

Kampánybeszédét folytatva Trump megígérte, hogy támogatja az önrendelkezési jogot, és távol tartja a közismert kriptóellenes szenátort, Elizabeth Warrent az ország 50 millió kriptótulajdonosától. Trump továbbá megígérte, hogy soha nem fogja engedélyezni egy központi banki digitális valuta (CBDC) létrehozását.

Közben a mostani kampánybeszéd nem Trump első Bitcoin-érdekeltségű kampányfogása. A korábbi elnök arról híres, hogy többször is ígéretet tett arra, hogy újraválasztása esetén támogatja a kriptopénz-ipart. A Truth Social, egy alternatív közösségi médiaplatformon közzétett egyik bejegyzésében Trump pozitívan és nyitottan nyilatkozott a kriptopénz-cégekről.

A volt elnök azt állította, hogy támogat “minden olyan dolgot, ami az új és virágzó iparággal kapcsolatos“, megjegyezve, hogy az Egyesült Államoknak vezető szerepet kell betöltenie a kriptopénzek terén. A jelenlegi elnököt, Joe Bident azzal vádolta, hogy azt akarja, hogy a kriptopénz lassú és fájdalmas halált haljon, és az ország történetének legrosszabb elnökének nevezte.

Trump egy másik mérföldkőnek számító ígéretet is tett a kriptoközösségnek, amikor megígérte, hogy újraválasztása esetén szabadon engedi a Silk Road megalkotóját, Ross Ulbrichtet. A bíróság Ulbrichtot két életfogytiglani börtönbüntetésre plusz 40 évre ítélte a darknet piactér létrehozásáért.

Trump kampánybeszédében ígéretet tett arra, hogy Ulbricht büntetését a letöltött időre változtatja, amit a közönség, akik közül sokan “Free Ross” feliratú táblákat tartottak a magasba, éljenzett. A bíróság 2015-ben ítélte el Ulbrichtet, miután megállapította, hogy az általa névtelenül létrehozott darknetet illegális áruk, köztük kábítószerek vásárlására és eladására használta. Életfogytiglani büntetéséből 11 évet már letöltött a jelentés benyújtásáig.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index