12 évesen Bitcoinba fektetett, 18 évesen már milliomos

Kriptomagazin fiatal fiu bitcoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Egy olyan világban, ahol a legtöbb 12 éves videojátékokkal, sporttal és barátokkal tölti az idejét, Erik Finman másképp képzelte el a jövőjét. 2011-ben, amikor a Bitcoin még gyerekcipőben járt, ez a koravén kamasz merész lépést tett, amely örökre megváltoztatta az életét.

wiener banner

Gerrard Kaonga a UNILAD-nak tegnap megjelent beszámolója szerint Erik nagymamájától kapott 1245 dolláros ajándékával és azzal az égető vággyal, hogy bebizonyítsa értékét a hagyományos oktatáson kívül, megállapodást kötött szüleivel. Ha 18 éves koráig össze tud gyűjteni egymillió dollárt, akkor elkerülheti az egyetemet és vállalkozói álmait követheti. Senki sem sejtette, hogy ez a látszólag naiv fogadás milliomossá teszi Eriket, mielőtt még felnőtté válna.

Egy naiv fogadásból milliomossá válás útja

Befektetése idején a Bitcoin mindössze 12 dollárért volt kapható. Nagymamája nagylelkű ajándékával Erik körülbelül 103 Bitcoint szerzett be. Míg kortársai valószínűleg csak vakarászták a fejüket a kriptovaluta fogalmától, Erik meglátta benne a potenciált.

Ahogy a Bitcoin értéke az évek során emelkedett, úgy nőtt Erik vagyona is. 2017 decemberében, amikor a kriptovaluta elérte történelmi csúcsát, mintegy 20,000 dollárt, Erik kezdeti befektetése elképesztő 2,07 millió dollárra nőtt. Mindössze 18 évesen teljesítette a szüleivel kötött megállapodást, sőt, túl is szárnyalta azt.

Erik sikertörténete példa arra, hogy mennyire fontos hinni önmagunkban és megfontolt kockázatokat vállalni. Annak ellenére, hogy tanárai elbátortalanították és azt javasolták, hogy hagyja ott az iskolát és menjen dolgozni a McDonald’s-ba, Erik kitartott a pénzügyi függetlenség iránti törekvésében. Rendíthetetlen elszántsága és az új technológiák iránti éles szeme lehetővé tette számára, hogy felülkerekedjen a kétkedőkön és saját útját járja a sikerhez.

Azonban Erik útja nem ért véget az első millióval. Továbbra is befektetett Bitcoinba, végül összesen 341 Bitcoint gyűjtött össze, amelyek értéke 2020 közepére meghaladta a 4,8 millió dollárt. Meglepő módon Erik nemrégiben kifejezte szándékát, hogy diverzifikálja befektetéseit a kriptopénzeken túlra is, mivel belefáradt abba, hogy csak „a Bitcoin emberként” ismerjék. Azóta belépett a repülőgép-befektetések világába, amit jövedelmező vállalkozásnak tart.

Egy 2018-as CNBC interjúban, nem sokkal azután, hogy az egyik legfiatalabb Bitcoin milliomos lett, Erik hangsúlyozta a Bitcoin elérhetőségét, kiemelve, hogy az emberek Bitcoin töredékeket is vásárolhatnak. Erős hitét fejezte ki a Bitcoin jövőbeni értékében, és ellenezte a gyakori pénzkivételt. Ehelyett arra ösztönzött mindenkit, hogy tartsák meg a Bitcoint, előrevetítve annak jelentős értéknövekedését.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Diverzifikáció

Bár Erik jelentős mértékben Bitcoinba fektetett, hangsúlyozta a diverzifikáció fontosságát is. Más kriptovalutákba és a kriptopiacon kívüli eszközökbe is befektetett.

Erik a Bitcoinra nem csupán befektetési eszközként tekintett; a pénzügyi rendszer jövőjének látta. Úgy vélte, hogy a Bitcoin és más kriptovaluták forradalmasíthatják a tranzakciók és az értéktárolás módját.

Az interjú egyik kritikus aspektusa Erik nézőpontja volt a kormányzati szabályozásokról. Elismerte annak lehetőségét, hogy a kormányok megpróbálhatják szabályozni vagy akár betiltani a Bitcoint. Azonban kiemelte a Bitcoin mögötti blockchain technológia ellenálló képességét. Erik szerint ez a technológia biztosítja, hogy a Bitcoin továbbra is létezhet és használható maradhat, még szigorú szabályozási intézkedések esetén is.

Forrás

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index