A Bitcoin napi 100 embert tesz majd milliomossá a 2024-ben

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A becslések szerint a 2024-es bikafutam során a Bitcoin minden nap 100 új milliomost fog létrehozni.

wiener banner

A Bitcoin-milliomosok története egy lenyűgöző szövevény, amely a technológia, a pénzügyek és a puszta szerencse birodalmát fonja össze. Ezek az egyének, akiket gyakran a látnoki szemléletük és néha a puszta szerencse jellemez, a kriptopénzek változékony tájain keresztül utaztak, hogy vagyonokat halmozzanak fel. Történeteik nem csupán a vagyongyarapodás történetei, hanem a blokklánc technológia átalakító erejének és a személyes vagyonra és a globális pénzügyi rendszerre gyakorolt hatásának krónikái is.

A korai befektetők nagyot kaszálnak

A Bitcoin korai alkalmazói, akik látták a lehetőséget az akkor még hiánypótlónak, sőt kétes értékűnek tartott digitális eszközben, alkotják e milliomosok előőrsét. Ők már akkor hittek a technológiában, amikor egyetlen Bitcoin még csak a cent töredékét érte, és hitük exponenciálisan megtérült, amikor a Bitcoin értéke az egekbe szökött, és érménként több tízezer dolláros csúcsot ért el. Sikertörténeteiket gyakran olyan bátor befektetések jellemzik, amelyeket akkor hajtottak végre, amikor a szélesebb piac vagy nem volt tisztában a kriptovaluták potenciáljával, vagy szkeptikus volt.

Ezek közül az úttörők közül néhányan arra használták újonnan szerzett vagyonukat, hogy tovább fektessenek be a technológiai iparágba, új startupokat és blokkláncprojekteket támogatva. Mások emberbarátibb utat választottak, és vagyonuk jelentős részét jótékonysági célokra adományozták. Ez tükrözi a kriptovaluta-közösségen belüli szélesebb körű ethoszt, amely értékeli az innovációt, a decentralizációt, és sok esetben a vagyon igazságosabb újraelosztásának vágyát.

bitcoin 68k marc17
A Bitcoin a cikk írásakor 67 889 dolláros áron cserél gazdát. Forrás: Coingecko

A Bitcoin-milliomosok a digitális korban rejlő drámai társadalmi mobilitás lehetőségét is példázzák. A szerény háttérrel rendelkező egyének kis befektetésekből hatalmas vagyonokat csináltak, rávilágítva a kriptopénz-befektetések demokratizálási potenciáljára. Ez az út azonban nem mentes a kockázatoktól, mivel a piac ismert a nagyfokú volatilitásáról és kiszámíthatatlanságáról. Sokan látták, hogy vagyonuk vadul ingadozik a piac hullámzásával, ami figyelmeztető példaként szolgál a kriptopénz-befektetésekkel kapcsolatos kockázatokra.

Továbbá a Bitcoin-milliomosok történetei nagy hatással vannak a közvélemény megítélésére, hozzájárulva a kriptovaluták iránti növekvő érdeklődéshez és befektetésekhez. Egyszerre szolgálnak inspirációként és figyelmeztető példaként, megtestesítve a kriptopénz-befektetések magas hozamú, magas kockázatú jellegét. Ahogy a piac érik, és egyre több ember tekint a kriptovalutákra, mint befektetés és forradalmi technológiára, a korai milliomosok történetei kétségtelenül továbbra is megragadják és inspirálják majd az érdeklődőket.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Még óriási erő rejlik a digitális valutákban

Tágabb összefüggésben a Bitcoin-milliomosok jelensége jól szemlélteti a digitális valutákban rejlő, a hagyományos pénzügyi rendszereket megkérdőjelező bomlasztó potenciált. Hangsúlyozza a decentralizáltabb és demokratizáltabb pénzügyi táj felé való elmozdulást, ahol az egyének nagyobb kontrollt gyakorolnak vagyonuk felett, és nem függnek a hagyományos banki intézményektől. Ez az elmozdulás vitákat váltott ki a pénz jövőjéről, a központi bankok szerepéről és arról, hogy a kriptovaluták megváltoztathatják a globális gazdaság szerkezetét.

Ahogy a Bitcoin tovább fejlődik, a milliomosok történetei továbbra is a technológia és a jövőkép átalakító erejének bizonyítékai maradnak. Emlékeztetnek a lehetséges jutalmakra, amelyek azokra várnak, akik be mernek fektetni a jövőbe, bár óvatosan és a kockázatok tudatában. A Bitcoin-milliomosok öröksége túlmutat a vagyonukon, hiszen megtestesítik az innováció szellemét és a technológia azon lehetőségét, hogy újradefiniálja az értékről, a pénzről és a digitális világban történő tranzakciókról alkotott elképzeléseinket.

Ezt jósolja a neves kripto elemző

Ahogy közeledik a visszaszámlálás a Bitcoin 2024 áprilisában bekövetkező feleződéséig, a kriptopénzpiac egy lenyűgöző, különböző fázisok által jellemzett utazásra indul. Ezeknek a fázisoknak a megértése értékes betekintést nyújt a Bitcoin-árak és a befektetői hangulat viselkedésébe.

1. Felezés előtti rally

Mivel körülbelül 35 nap van hátra a várva várt Bitcoin feleződésig, a piac az úgynevezett felezés előtti rallyt éli meg. Ez a jelenség jellemzően körülbelül 60 nappal az esemény előtt bontakozik ki, és a Bitcoin árfolyamának megugrása jellemzi. Figyelemre méltó módon ez a rally új All Time Highs szintre repítette a Bitcoint, példátlan ármozgást mutatva.

A tapasztalt befektetők azonban felismernek egy mintát ebben a hevületben: a “Buy the Hype, Sell the News” stratégiát. A spekulánsok kihasználják a közelgő felezés körüli felhajtást, hogy aztán még az esemény előtt kiszálljanak. Következésképpen egy Pre-Halving Retrace következik, amely a megelőző rally természetes korrekciójaként szolgál.

2. Végső felezés előtti visszahúzódás

Ahogy a felezés előtti rally tetőzik, egy retracement fázis következik, jellemzően néhány héttel a felezési esemény előtt. A történelmi adatok a retracement különböző mélységeit mutatják, a 2016-os -38%-tól a 2020-as -20%-ig. A közelmúltbeli visszahúzódások ezúttal enyhébb visszahúzódásra utalnak, ami egy sekélyebb és rövidebb korrekciót jelezhet.

3. Újbóli felhalmozás

A felezés előtti visszahúzódást követően a Bitcoin az újraakkumuláció több hónapos szakaszába lép. Ez az oldalazó ármozgással jellemezhető időszak próbára teszi a befektetők türelmét. Ami azonban megkülönbözteti ezt a ciklust, az az új All Time High terület kialakulása ebben a tartományban. Következésképpen az újraakkumulációs tartomány gyorsan átmehet a felfelé irányuló trend folytatásába, enyhítve az elhúzódó konszolidációt.

4. Parabolikus emelkedő trend

A Bitcoin felező fázisokon átvezető útjának csúcspontja a Parabolikus Uptrend. Az újrafelhalmozási fázisból kilépve a Bitcoin a felgyorsult növekedés pályájára lép, és az exponenciális árnövekedés időszakát hirdeti. Bár történelmileg több mint egy évig tart, a jelenlegi piacon spekulációk szerint egy lehetséges gyorsított ciklusról van szó, amely potenciálisan lerövidítheti ezt a fázist.

Összefoglalva, a Bitcoin feleződése négy jellegzetes fázison keresztül bontakozik ki, amelyek mindegyike egyedi lehetőségeket és kihívásokat kínál a befektetők számára. Ezeknek a fázisoknak a megértése értékes betekintést nyújt a kriptopénzpiacok dinamikus táján való navigáláshoz.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index