A Kaspa csupán 17%-ot emelkedett az elmúlt napok bikafutamján

kaspa fooldala
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Kaspa token nem aratott olyan bullish sikert, mint sok kriptovaluta ezen a héten az Ethereum spot ETF jóváhagyásáról szóló pletykákból. A héten mindössze 14,8%-kal nőtt az értéke, míg a hónapban 16,3%-kal. Ez az érték ingadozása sok befektetőt eladásra és mozgásra késztet, sokan inkább új érmék után néznek a befektetéseiknek.

megadice banner 970 x 250

Mi az a Kaspa blokklánc?

A Kaspa (KAS) token egy új kriptopénzének számít. Az értéke a cikk írásakor 0,1365 dollár. Ez 0,04 centtel van a február 22-én elért történelmi csúcs alatt.

A Kaspa blokklánc platform azért egyedülálló, mert képes egyszerre több “blokk” létrehozását megoldani a láncán. Ez az egyedülálló folyamat a Block Directed Acyclic Graph, más néven BlockDag néven ismert.

Sok blokklánc nem tud egyszerre több blokkot létrehozni, ehelyett kiválasztanak 1 blokkot, és az összes többit elvetik. Ez az úgynevezett “árva blokkok”, az adatok elvetése és visszavezetése.

kaspa fooldala

A Kaspa megoldást kínál erre a problémára, így a legtöbbnél skálázhatóbb megoldást kínál. Ez magában foglalja azt is, hogy skálázhatóbb, mint a lánc, amelyből inspirálódott – a Bitcoin-blokklánc.

Más blokkláncokhoz hasonlóan azonban a Kaspának is 2 dologra van szüksége; bányászokra és elfogadásra. Márkaértéket kell teremteni, és különböző márkáknak el kell kezdeniük használni a gyorsabb, megbízhatóbb blokkláncot a kriptotranzakciók lebonyolítására, hogy az ökoszisztémája működjön.

Mire használják a Kaspa (KAS) tokent?

Maga a $KAS token a Kaspa blokklánc származéka. A blokkok független bányászok számítógépein jönnek létre, és ahogy ezek a blokkok létrejönnek, úgy jönnek létre a KAS tokenek is.

Ezek a tokenek egyrészt a blokkbányászok fizetésére szolgálnak, másrészt lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy befektessenek és profitáljanak a Proof-of-work x blockDAG blokklánc növekedéséből.

kaspa arfolyam

Eddig sajnos a token növekedése elakadt. Míg az olyan memecoinok, mint a Pepe és a Shiba Inu az elmúlt hónapban +50%-kal és +115%-kal növelték az értéküket, addig a Kaspa (KAS) messze lemaradt. A KAS token értéke mindössze +15%-kal emelkedett.

A +15% ennek ellenére pozitív, de azt jelzi, hogy a token nehezen jut el nagyobb közönséghez, és a befektetők távolodnak tőle. A +15% a legjobb forgatókönyv, de úgy tűnik, hogy a gyorsabb ütemben kereskedő vagy egyszerűen csak nagyobb ROI-hozamot akaró tulajdonosok elkezdték más irányba mozgatni a pénzeszközöket.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Hogy áll a PEPE?

A Pepe piaci kapitalizációja mára meghaladta a 6 milliárd dollárt, ezzel május 23-án a 20. helyet szerezte meg a CoinGecko rangsorában. A 6,11 milliárd dolláros piaci kapitalizációval a token még a 6,16 milliárd dolláros csúcsot is elérte. Ez az emelkedés a Pepe Coin-t olyan versenytársak elé repíti, mint az Internet Computer Protocol, megszilárdítva pozícióját, mint erős szereplő a kriptopénzek piacán.

A Pepe Coin új történelmi csúcsot (ATH) is elért, 0,00001467 dolláros árfolyamon. A jelentős eladási nyomás és a 8,46 millió dollárt kitevő nagy likvidációk ellenére a token dacolva a piaci várakozásokkal, folytatta emelkedését.

Ez a rugalmasság növekvő befektetői optimizmusról tanúskodik, és sokan további emelkedésre számítanak.

A piac erős marad

A Pepe a napot medvésen kezdte, de gyorsan lendületet vett, és az elmúlt 24 órában 5,02%-kal emelkedett az árfolyama. A nagy eladási nyomás volatilis piacot jelez, azonban a Pepe képessége, hogy ilyen körülmények között is erős tudott maradni, bizalmat ad a befektetőknek, ami még több érdeklődést vonz erre a mém kriptóra.

pepe coin maj23

Futures, opciók és volatilitás

A határidős ügyletek és opciók nyílt érdeklődése 2,41%-kal emelkedett, míg a 24 órás derivatívák volumene 24,64%-kal csökkent. Ezek a piaci változások növelik a Pepe Coin 24 órás volatilitását, potenciális lehetőségeket kínálva a kereskedők számára.

Mivel a Pepe Coin folytatja felfelé ívelő trendjét, az elemzők továbbra is optimisták. A neves piaci elemző, a Crypto Chase kommentálta,

“Bika kitörés 2+ hónapos konszolidáció után. Elég erősnek tűnik a $ETH és a $PEPE mellett. Bármilyen visszahúzódás 0,029~-ig (ha később kínálják), az IMO szerint vásárlási lehetőség lenne.”

Mivel azonban a Relatív Erősség Index (RSI) most a túlvásárolt területen van, valószínűsíthető egy visszalépés, ami potenciálisan vételi lehetőséget kínál a befektetőknek.

Egy új mém érme, amely 100-szoros megtérülést céloz meg, képes lehet rá?

Az új mém érme készül befejezni az előértékesítést, amely több mint 15 millió dollárt hozott össze. Az előértékesítést követően a Dogeverse a decentralizált és központosított tőzsdéken való bevezetést tervezi az előértékesítés lezárása után. A Dogeverse valószínűleg a 2024-es év egyik legjobb kripto előértékesítése.

dogeverse 15mill

A csapat egy olyan telepítési stratégiát kíván megvalósítani, amely az Ethereum blokklánccal kezdődik. A csapat az Ethereumot választotta a bevezetés kezdeti blokkláncának, mivel az magas biztonságot nyújt és széles körben elterjedt. Az Ethereum sikeres bevezetése után a Dogeverse öt másik blokkláncra is felkerül.

A csapat a Portal Bridge és a Wormhole segítségével kívánja elindítani az új memecoint a Solana, Polygon, Avalanche, BNB Chain és Base láncokon. A fokozatos bevezetés egyszerűsége mellett a Dogeverse csapata azt is reméli, hogy az egymást követő bevezetések a vásárlók szélesebb körét fogják megszólítani, akik az egyik blokkláncot jobban kedvelik a másikkal szemben. Ettől azt is várják, hogy javuljon a kereskedési élmény, és a tulajdonosok különböző sebességek és költségek mellett is hozzáférjenek a Dogeverse-hez.

Egy másik, a tulajdonosoknak kínált előny a staking. A közösség tagjai egy tétgyűjtő alkalmazás segítségével leköthetik a Dogeverse érméiket, és passzív jutalmakat szerezhetnek. Egy jelentés szerint a Dogeverse stakerek évente akár 69%-os hozamot is élvezhetnek a lekötéseiken. A projekt auditját a blokkláncbiztonsági szakértő Coinsult végezte, és nem talált problémát vele.

Ütemterv

A hivatalos ütemtervből kiderül, hogy a Dogeverse a fejlesztési fázisban van, amely a lezárt előértékesítés és a szerződésaudit, valamint a közösségépítésre irányuló erőfeszítésekkel jár. A csapat ezután egy tudatossági fázist tervez, amely marketingkampányokat és alkalmazásokat tartalmaz a CoinMarketCap és a CoinGecko kriptoadat-aggregátorokon. Ezeket az alkalmazásokat követően következik a terjeszkedési fázis a decentralizált tőzsdéken (DEX) történő jegyzésekkel. Bár ezekre a fázisokra nincs konkrét ütemterv, az ütemtervben szerepel a központosított tőzsdéken (CEX) való jegyzés is.

Az hogy végül a Dogeverse a PEPE által kijárt siker útjára tér-e még nem tudni, a kriptoközösség viszont úgy tűnik támogatja a projektet. Ha szeretnéd jobban megismerni, akkor érdemes elolvasni a fehérkönyvet, és követni őket az X-en és a Telegramon.

Megnézem a Dogeverse érmét

Olvasd el továbbá ezen cikkeinket is:

KM freebitcoin 970 x 250

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index