Arthur Hayes előre kongatja a vészharangot, nem tesz jót a kamatcsökkentés a kriptóknak

Kriptomagazin medve bitcoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Federal Reserve szeptember 18-án 25-50 bázispontos kamatcsökkentésre készül, ami jelentős hatással lehet a kriptopénzpiacra. Bár egyesek szerint ez a csökkentés felfelé lökheti a Bitcoin árfolyamát, Arthur Hayes, a BitMEX társalapítója arra figyelmeztet, hogy ez a kriptopiacok meredek zuhanásához is vezethet. Nézd meg, Hayes szerint miért jelenthet bajt a Bitcoin és más digitális eszközök számára ez a kamatcsökkentés.

cryptoallstars banner

FED kamatcsökkentési kockázatok: Jön a Crypto Crash?

Az amerikai jegybank (Fed) szeptember 18-án fogja bejelenteni négy év óta az első kamatcsökkentését. Eredetileg egy kis, 25 bázispontos csökkentést vártak. A legújabb trendek azonban azt sugallják, hogy egy nagyobb, 50 bázispontos csökkentés már valószínűbb. Történelmileg az ilyen kamatcsökkentések pozitívan hatnak a Bitcoinra, gyakran felfelé lökve annak árát.

Arthur Hayes azonban nem olyan biztos ebben. Úgy véli, hogy a kamatcsökkentés ronthatja az inflációt, mivel a kamatcsökkentés kockázatos, amikor az infláció még mindig magas. A hitelfelvétel olcsóbbá tétele csak fokozza az inflációt. Arra is figyelmeztetett, hogy a kamatcsökkentés a jen erősödéséhez vezethet, ami a kockázatosabb eszközök, például a kriptovaluták jelentős eladását okozhatja.

Hasonló helyzet állt elő augusztusban, amikor a Bank of Japan emelte a kamatokat, aminek következtében a Bitcoin egy hét alatt 64 000 dollárról 50 000 dollárra zuhant. Hayes attól tart, hogy ha a Fed csökkenti a kamatokat, akkor még nagyobb összeomlást láthatunk a kriptopiacon.

A központi bank elveszíti a hatalmát

A központi bankok talán kezdik elveszíteni a gazdaság feletti uralmukat. Russel Napier piaci stratéga szerint a kormányok átveszik a monetáris politika irányítását, és az adósságcsökkentésre összpontosítanak, így a központi bankok egyre kevésbé lesznek fontosak. Arthur Hayes egyetért ezzel, és ezt a változást jó hírnek tartja a kriptovaluták számára.

Hayes szerint ahogy a kormányok átveszik az irányítást és célzott likviditást teremtenek, a kriptoeszközök még fontosabbá válnak. A politikusok átveszik az irányítást és irányítani fogják a bankokat, hogy pénzt pumpáljanak bizonyos szektorokba”.

Ez is érdekelhet: A legjobb kripto ICO-k 2024-ben

Ebben a változó pénzügyi környezetben Hayes szerint a kripto egyedülállóan jó helyzetben van ahhoz, hogy gyarapodjon. „A kripto az egyetlen olyan globális eszköz, amely segíthet elmenekülni a hagyományos pénzügyi rendszerből.”

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A FED további kamatcsökkentések előtt áll

A Reuters 101 közgazdász körében végzett felmérése szerint a Federal Reserve jövőre várhatóan háromszor csökkenti a kamatlábakat. Szeptemberben, novemberben és decemberben 25 bázispontos csökkentésre számítanak. A szövetségi alapkamat 2024 végére 4,50% és 4,75% közé kerülhet.

A Fed semleges szintre akarja csökkenteni a kamatlábakat, ami a szakértők szerint 2-3% körül kellene, hogy legyen. A Blockware vezérigazgatója szerint ezek a csökkentések a gazdaság kiegyensúlyozását célozzák. Készülj fel – ezek a változások nagy hatással lehetnek a piacra!

A Bitcoin a cikk írásakor 60 000 dolláron kereskedik, és a Fear and Greed index is emelkedett kissé, 45 pontra, a tegnapi 33 pontról. Úgy tűnik nagyok a várakozások a kamatcsökkentés előtt, ami növelte kissé a “kapzsiság” mutatót.

Ez is érdekelhet: Bhután 780 millió dollárnyi Bitcoinnal rendelkezik

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index