Széttépték a “japán MicroStrategy” részvényt a tőzsdén

Kriptomagazin japan bitcoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Metaplanet Inc. – a Crypto Twitteren “Japán MicroStrategy”-ként ismert – a hét eleje óta minden más vállalatot felülmúlt a japán tőzsdén.

99bitcoin-tokens

A Metaplanet részvényei 7-szeresére emelkedtek, mivel átvette a MicroStrategy sikeres Bitcoin-felhalmozási játékkönyvét.

Bitcoin vásárló a Metaplanet

Az elmúlt két napban a Metaplanet részvényei 50%-kal emelkedtek, a hétfői záráskori 41 jenről szerdára 90 jenre emelkedtek. Ez két egymást követő kereskedési ülés, amikor a Metaplanet elérte a Tokiói Értéktőzsde (TSE) által előírt maximális napi nyereséget.

A MicroStrategy (MSTR), a világ legnagyobb vállalati Bitcoin-tulajdonosának nyomdokaiba lépve a Metaplanet új elsődleges vállalati célja, hogy minél több Bitcoint halmozzon fel.

“Úgy gondoljuk, hogy ez a legértékesebb dolog, amit részvényeseinkért tehetünk” – mondta a Decryptnek Dylan LeClair, a Metaplanet Bitcoin-stratégiáért felelős igazgatója. “Megvizsgáljuk a további Bitcoin megszerzésének különböző lehetőségeit, beleértve a tőkepiacokon jelenlévő minden olyan lehetőséget, amelyről úgy gondoljuk, hogy felértékelődik”.

Az egyik ilyen lehetőség, amelyet hétfőn jelentettek be, az engedélyezett részvények számának 300%-kal való növelése, amely taktikát a MicroStrategy már többször is kihasználta. Az új részvényeladások lehetővé teszik a vállalat számára, hogy pénzt gyűjtsön több Bitcoin felhalmozására, így a Metaplanet egy rögtönzött Bitcoin ETF-é válik a japán befektetők számára – díjak nélkül.

“Azt tervezzük, hogy a rövid távú árfolyam-ingadozásoktól függetlenül továbbra is vásároljuk a Bitcoint, tekintettel az eszköz abszolút ritkaságára; ami szöges ellentétben áll az állandóan gyengülő politikai valuták valóságával” – tette hozzá LeClair.

A Bitcoin az elmúlt egy év során 193%-ot emelkedett a JPY-vel szemben, és hétfőn új történelmi csúcsot ért el a gyorsan eladósodó valutával szemben.

Akárcsak a MicroStrategy 2020 augusztusában, a Metaplanet részvényei is azonnal felrobbantak, miután a múlt hónapban bejelentették a Bitcoin vásárlási stratégiát, és a piaci kapitalizációjuk az április eleji 2 milliárd jenről (kb. 13 millió dollár) mára 14,63 milliárd jenre (kb. 93,4 millió dollár) emelkedett.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

“Csak vedd meg”

“Amikor a Metaplanetről van szó, akárcsak a Bitcoin esetében, a legjobb stratégia [az], hogy egyszerűen megveszed” – tweetelte szerdán Mark Yusko, a Morgan Creek Capital vezérigazgatója és informatikai igazgatója. Yusko tagja a Metaplanet igazgatótanácsának.

A Metaplanet jelenleg csak a tokiói tőzsdén érhető el, ami elzárja a befektetők hozzáférését az Egyesült Államokban. Arnab Naskar – a STOKR társalapítója, aki nemrég segített az MSTR részvények tokenizálásában a Liquid hálózaton – azonban nemrég kifejezte érdeklődését, hogy ugyanezt tegye a Metaplanet esetében is, ami kiterjeszthetné a hozzáférést a kripto felhasználókra világszerte.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index