Jim Cramer újra megszólalt: A Bitcoin jobb befektetés, mint a MicroStrategy

Kriptomagazin bitcoin supporter
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A megosztó pénzügyi elemző, Jim Cramer ismét ledobta a bombát a közönségére. Kijelentette, hogy a Bitcoin (BTC) jobb befektetés, mint a MicroStrategy részvénye (MSTR). A CNBC-n futó Mad Money legújabb epizódjában Cramer azt tanácsolta nézőinek, hogy „ha Bitcoinnak akarnak kitettséget, vásároljanak közvetlenül Bitcoint”, ezzel kritikát fogalmazva meg Michael Saylor MicroStrategy Inc.-jével szemben, amely nagy intézményi vállalatként jelentős BTC-befektetéseiről ismert.

99bitcoin-tokens

Eközben a MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor kriptopénztárcája elképesztő 13,300,507,953.60 dollár értékű Bitcoint tartalmaz, ami 75,33%-os növekedést mutat létrehozása óta.

MicroStrategy továbbra is optimista a Bitcoinnal kapcsolatban

A híres Bitcoin maximalista 821 millió dollárt fizetett 12,000 BTC-ért, 68,477 dolláros áron, és továbbra is vásárolt BTC-t, miután az új csúcsot ért el 73,737 dolláron. Azonban a Bitcoin útja a történelmi csúcs óta kihívásokkal néz szembe az ingadozó Bitcoin Spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) miatt.

A legnagyobb Bitcoin ETF kezelő, a Grayscale, a BTC ETF díjak miatt pozíciók tömeges kilépését tapasztalta, míg a Hongkongban nemrég bevezetett Bitcoin ETF-ek három egymást követő napon több visszavonást könyveltek el, mint betétet. 2024. május 13-án 519,5 Bitcoin-t vontak ki, így a teljes hongkongi Bitcoin ETF állomány 3,560 BTC-re csökkent.

Korábban Cramer ellentétes hatást gyakorolt a Bitcoin mozgására, és még egy Inverse Cramer ETF-et is elindított, hogy kihasználja az ellenkező kimenetelt. Ha az Inverse Cramer elmélet még mindig érvényes, a BTC közvetlen vásárlásának ajánlása további kihívást jelenthet a vezető digitális eszköz számára. A cikk írásakor a BTC 61,828 dolláron kereskedik, az elmúlt 24 órában 1,8%-os esést mutatva.

Hírességek, akik a Bitcoinról beszélnek, segítenek felhívni a figyelmet a blokklánc technológiára, összehasonlítva azt a hagyományos részvényekkel, és a Bitcoint a hagyományos pénzügyek világába helyezve.

A MicroStrategy részvénye a cikk írásakor 1303 dolláros áron kapható. Ahogy a képen is látható, a részvény 2024 január végén még 448 dolláron állt, majd március 27-re elérte a közel 2000 dolláros árfolyamot. Azóta a részvény kissé lehűlt, köszönhetően a Bitcoin felezésnek, és a kriptopiac szusszanásának.

microstretegy reszveny maj14

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index