Bitcoin: Az elemzők szerint már a héten új csúcsárat láthatunk

Kriptomagazin bitcoin arfolyam elorejelzes bikas
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin árfolyama a hétvégén 67 ezer dollár fölé emelkedett, ami közel egy hónapja az első ilyen mértékű emelkedést jelenti. Az emelkedés hátterében az amerikai infláció enyhülését jelző friss adatok és a spot Bitcoin ETF-ek iránti jelentős érdeklődés állt, ami a Bitcoin ETF-befektetések masszív beáramlását eredményezte.

99bitcoin-tokens

Egyes elemzők úgy vélik, hogy a korrekciónak vége, és azt jósolják, hogy a Bitcoin hamarosan kitör a 72 000 dollárra.

A Bitcoin elérheti a 72000 dollárt

A Crypto Rover egy nemrégiben közzétett tweetjében jelentős bullish trendet jósolt a Bitcoin számára, és azt jósolta, hogy már a héten 72 000 dollárig emelkedhet. Ez az előrejelzés arra késztette a befektetőket, hogy a várható ármozgás fényében átértékeljék pozícióikat és stratégiáikat.

Rover előrejelzése egybeesik a közelgő Ethereum ETF döntést övező várakozással. A SEC várhatóan május 23-án hoz ítéletet a VanEck kérelméről, majd május 24-én az Ark 21Sharesről.

Ha ezeket az ETF-eket jóváhagyják, az jelentős emelkedést indíthat el a kriptopénzek piacán, ami jelentősen fellendítheti a Bitcoin árfolyamát.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Bitcoin Bullish indikátor

A bikás hangulatot visszhangozva a Moustache nemrég kiemelte a Bitcoin “nagy zöld gyertyáját”, ami arra utal, hogy egy jelentős felfelé irányuló mozgással a BTC hamarosan meghaladja a 73 ezer dollárt.

Moustache előrejelzése egy klasszikus bullish minta, az úgynevezett inverz fej és váll alakzat megjelenésén alapul, amelyet a technikai elemzésben gyakran a közelgő felfelé irányuló trend erős indikátorának tekintenek. Ennek a mintának a sikeres újratesztelése tovább növeli a jóslat hitelességét.

Ha Moustache előrejelzése beigazolódik, a Bitcoin ára hamarosan 73 000 dollár fölé emelkedhet. Egy ilyen emelkedés valószínűleg növelné a befektetői bizalmat és több intézményi befektetést vonzana.

A Bitcoin korrekció vége

A bullish kilátásokat tetézi, hogy a Rekt Capital neves kereskedő és elemző úgy véli, hogy egy nagyobb korrekció már megtörtént, ami arra utal, hogy a piac elérhette a mélypontot. Megjegyezte, hogy a Bitcoinnak mindössze 1%-os áremelkedésre van szüksége ahhoz, hogy egy új bikapiaci szakasz kezdődjön.

Nemrégiben a Bitcoin árfolyama áttörte a 67 400 dolláros jelentős ellenállási szintet, de még mindig erős ellenállással néz szembe 68 ezer dollár körül. A legnagyobb likviditás és a további emelkedés lehetősége a 72 000 dolláros szintnél és felette van.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index