Ripple vs SEC – Közeleg az ítélet napja

Kriptomagazin xrp vs sec
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Ripple vs. SEC leszámolás napról napra forróbb. A Ripple fokozza a SEC elleni harcát azzal, hogy kétségbe vonja a szakértői vallomásokat, és aggályokat vet fel a pénzügyi adatok nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban. Az egyik vitás pont az, hogy a SEC a “Fox-nyilatkozatot” standard bizonyítéknak minősítette, ami a Ripple szerint jelentős jogi következményekkel járó szakértői vallomás.

wiener banner

Ashley Prosper kulcsszereplővé vált a folyamatban lévő Ripple Labs kontra Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) leszámolásban, és X-posztjával élénk vitákat váltott ki.

Az egyetlen tényező, ami megállítja Torres bíró végső ítéletét

Bár a végkimenetel továbbra is megjósolhatatlan, Ashley Prosper egy különleges tényezőt emel ki, amely megakadályozza Analisa Torres bírónőt a végső döntés meghozatalában. Miután a SEC benyújtotta a Ripple mindenre kiterjedő lezárási kérelmével szembeni ellenkérelmét, Prosper megjegyezte, hogy az egyetlen dolog, ami megállítja a bírót, Sarah Netburn magisztrátus döntése a Ripple Andrea Fox szakértői nyilatkozatának kizárására irányuló kérelméről.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Mi a Fox-dilemma?

Áprilisban a Ripple indítványt nyújtott be Fox nyilatkozatának kizárására, amelyet a SEC nyújtott be a jogorvoslati követelései indoklásaként. A Ripple azzal érvelt, hogy Fox nyilatkozata szakértő tanúvá tette őt, akit a jogorvoslati eljárások feltárási szakaszában kellett volna bemutatni. Mivel a nyilatkozatot nem a felfedezés során adták ki, a Ripple a bíróságtól a tanúvallomás kizárását kérte. A SEC azonban azt állította, hogy Fox összefoglaló tanú volt, aki csak a meglévő tényeket foglalta össze, hogy segítsen a bírónak megérteni a Ripple pénzügyi nyilvántartásait.

Prosper rávilágított egy fontos felismerésre: ha Foxot szakértő tanúnak tekintik, az olyan “férgek dobozát” nyithatja meg, amely tovább késleltetheti az ügyet. Netburn magisztrátusnak azonban általában körülbelül egy hónapig tart a kisebb indítványok elbírálása, így a döntése bármelyik pillanatban megszülethet. Mindazonáltal Torres bíró végleges ítélete késhet, ha bármelyik fél megtámadja Netburn döntését.

Határozat vagy késedelem: A bíróság dönt

Ashley Prosper reméli, hogy a bíróság figyelmen kívül hagyja Fox nyilatkozatát, ha szakértő tanúnak nyilvánítják, de ezt valószínűtlennek tartja. A Pro-XRP ügyvédjei, Bill Morgan és Jeremy Hogan egyetértenek, és azt sugallják, hogy még ha Foxot szakértőnek is tekintik, a vallomása marad, de a Ripple kikérdezheti őt. Fox vallomása létfontosságú a végső döntés szempontjából, és befolyásolhatja a Ripple elleni büntetést. Ezért Torres bíró valószínűleg megvárja Netburn magisztrátus döntését, mielőtt meghozná a végleges ítéletet.

Most már a végjátéknál tartunk: Stratégiák?

A következő beadványok valószínűleg az utolsó beadványok lesznek, miután Netburn bíró dönt a Fox-nyilatkozatról. Ha a bírónő figyelmen kívül hagyja Fox nyilatkozatát, az korlátozhatja a SEC lehetőségeit bizonyos büntetések szorgalmazására.

A konfliktus 2020 végén kezdődött, amikor a SEC azzal vádolta meg a Ripple-t, hogy az XRP eladások révén megsértette az értékpapírtörvényeket. Bár júliusban részleges győzelem született az XRP tőzsdei értékesítéséről szóló döntéssel, az intézményi értékesítéssel kapcsolatos vita továbbra is fennáll, ami meghosszabbítja a jogi csatát.

xrp 1 dollar fele kozelit

Ahogy a fenti heti grafikonon látható, az XRP árfolyama az alsó trendvonal mentén magasan mozog. A legutóbbi visszahúzódás azonban a trendvonal alá húzta a szinteket, és egy rövid felhalmozódás után most úgy tűnik, hogy az ár hamarosan visszanyerheti a szinteket. A sztochasztikus RSI bullish crossover-t váltott ki, de az alacsony volumen miatt az emelkedő RSI hatása minimális lehet.

Az XRP árfolyam ezért némi bikás folytatást mutat, de a tempó továbbra is meglehetősen alacsony. Ez fokozódhat, akkor ha a Ripple újabb győzelmet tud aratni a SEC ellen – talán már nem is kell erre olyan sokat várni.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index