Peter Schiff szerint ez az eszköz az új Bitcoin

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Peter Schiff, az egyik leghírhedtebb kriptopénz-kritikus, az X közösségi médiaplatformon bemutatta a “Bitcoin 2.0”-t. “Az ezüst az új Bitcoin. Ez a Bitcoin 2.0” – mondta.

99bitcoin-tokens

Mindezt azután tette, hogy az ezüst ára a tegnapi nap során több mint 6%-kal megugrott. A Bitcoinnak márciusban sikerült meghaladnia az ezüst piaci értékét, és az árfolyama a Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) iránti erős keresletnek köszönhetően új történelmi csúcsot ért el a 73 000 dolláros szint felett. A Bitcoin rallyja azonban nem tartott sokáig. Miután rövid időre visszaszerezte a hőn áhított 70 000 dolláros szintet, a csúcs kriptopénz a keddi nap elején a 65 000 dolláros szint alá zuhant a makropénzügyi ellenszél és a tartós spot ETF-kiáramlás miatt.

Eközben az ezüst közel áll ahhoz, hogy visszaszerezze 26,14 dolláros éves csúcsát. Azonban még mindig messze van attól, hogy elérje a 2011. március 27-én regisztrált 46,47 dolláros történelmi csúcsát. Az arany ára szintén 1%-kal emelkedett, jelenleg unciánként 2274 dolláron kereskednek vele.

Nincs értékállóság?

Az X közösségi médiahálózaton egy külön bejegyzésben Schiff azt is megismételte, hogy a piaci tőkeérték alapján legnagyobb kriptopénznek nincs értéktétele. Ez visszhangozza a Better Markets vezérigazgatójának, Dennis Kellehernek a kritikáját, aki a kriptót törvénytelen, haszontalan iparágnak nevezte a Bloomberg TV-ben.

“14 évük volt arra, hogy kitaláljanak egy törvényes, társadalmilag hasznos felhasználási módot a kriptónak, és ezt megtették. A kripto csak vad spekulációra, szerencsejátékra hasznos, és világszerte a bűnözők kedvelt pénzügyi terméke… Ez nem az én véleményem. Ezek az objektív tények.”

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Arany és ezüst

Az arany új rekordot ért el, az ezüst pedig kétéves csúcsra emelkedett, mivel a Federal Reserve két tisztviselője kijelentette, hogy továbbra is arra számítanak, hogy az amerikai jegybank 2024-ben háromszor csökkenti a kamatlábakat, Jerome Powell elnök pedig szerdán beszélni fog.

Az arany új csúcsra, unciánként 2 288 dollár fölé emelkedett, mielőtt alig változott a kereskedés, míg az ezüst meghaladta a 26 dollárt unciánként. Mary Daly, a San Franciscó-i Fed elnöke és Loretta Mester, a clevelandi kolléga azt mondták, hogy 2024 folyamán három csökkentés valószínű, bár nem érzik a sürgősségét. Az alacsonyabb kamatlábak pedig a nem hozamtermelő fémeknek kedveznek.

arany es ezust bloomberg
Fotó: Bloomberg

Az arany idén közel 11%-kal emelkedett, és közben rekordok sorát döntötte meg, mivel az alacsonyabb amerikai kamatlábakra vonatkozó várakozások szerint a horizonton alacsonyabb amerikai kamatlábak vannak. Az amerikai gazdaságot továbbra is erőteljesnek mutató adatok azonban kétségessé tették a Fed által végrehajtott kamatcsökkentések valószínű időzítését.

Powell Fed-elnök a tervek szerint a szerdai nap folyamán beszélni fog, ami új betekintést nyújthat a politikai kilátásokba. A hét végén a nem mezőgazdasági bérszámfejtési adatokat is alaposan megvizsgálják majd, a Bloomberg felmérése szerint egészséges foglalkoztatási növekedés várható.

A geopolitikai aggodalmak szintén segítették az aranyat ebben az évben, a közel-keleti feszültségek fokozódása a menedékhely vonzerejét erősíti. Irán bosszút esküdött Izraelnek, miután őket vádolták a szíriai nagykövetségük elleni halálos légicsapásért. Eközben Joe Biden amerikai elnök az eddigi legkeményebb kritikát fogalmazta meg Izrael magatartásával szemben azóta eltelt hónapokban, hogy katonai hadjáratot indított a Hamász ellen a Gázai övezetben.

Suki Cooper, a Standard Chartered Plc. elemzője szerint a nyitott érdeklődés csökkenése arra utal, hogy a shortfedezés hozzájárulhatott az arany legutóbbi rekordjához. A fémet magasabbra hajtó új katalizátor hiánya “valószínűbbé teszi, hogy az ármozgás hullámzó és korrekcióra hajlamos lesz” – mondta.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index