Napi 13 milliárd dollár értékben kereskednek a Cardano bálnái

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Cardano (ADA) érmén az elmúlt hónapokban megugrott a bálnák aktivitása. Az IntoTheBlock on-chain adatszolgáltató  január 18-i posztjában megjegyezte, hogy az ADA átlagosan napi 13 milliárd dollárnyi bálnatranzakciót bonyolít le.

base dawgz banner

Ez 160%-kal több, mint az Ethereum napi 5 milliárd dolláros tranzakciós volumene – tette hozzá az adatszolgáltató.

Az ár egy másik dallamot énekel

A bálnatranzakciók hullámzása ellenére az ADA ára nem volt hajlandó jelentősen megmozdulni. A sajtótájékoztató idején 0,49 dolláron cserélt gazdát, az altcoin értéke 19%-kal csökkent az elmúlt hónapban.

Csak az elmúlt héten az ADA árfolyama 15%-kal esett, derül ki a CoinMarketCap adataiból.

cardano arfolyam jan19
Forrás: Coinmarketcap

A jelenlegi árfolyamon az ADA visszatért a spot Bitcoin ETF jóváhagyása előtti árszintre. A Bitcoin Spot ETF január 10-i jóváhagyását követő az általános piaci rally miatt az ADA árfolyama 21%-kal kilőtt, és január 11-re 0,61 dolláros csúcsra emelkedett.

Azonban ahogy az ETF jóváhagyása körüli izgalom alábbhagyott, az ADA felszökése, amely mögött nem volt valódi kereslet, fordulatot indított el. Az ADA árfolyama január 11. óta 20%-ot esett.

Az ADA iránti kereslet csökkenését egyértelműen jelezték a 24 órás grafikonon megfigyelt kulcsfontosságú momentummutatók.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

További hírek:

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index