Közel 200 milliárd dollárnyi összeg van zárolva a DeFi-ben

Kriptomagazin tozsde
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A decentralizált pénzügyi (DeFi) szektor jelentős tőkebeáramlásnak volt tanúja, számos kriptovaluta árfolyama emelkedett, mivel a befektetők a különböző Web3 protokollokba zárolták az értéket.

base dawgz banner

A DappRadar blokkláncelemző cég jelentése szerint a DeFi alkalmazásokban zárolt összérték (TVL) májusban 192 milliárd dollárra emelkedett, ami 2022 februárja óta a legmagasabb szintet jelenti.

A TVL megugrása ellenére a DeFi-ben részt vevő egyedi aktív pénztárcák (UAW) száma 21%-kal csökkent, ami a felhasználói bázis zsugorodására utal. A DappRadar a TVL növekedését a spekulatív kereskedésnek tulajdonította, amelyet egy lehetséges Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett alap (ETF) várakozása hajtott. A jelentés megjegyezte:

“A DeFi UAW csökkent, ami azt jelenti, hogy a kereskedés nagy része spekulatív volt az ETH ETF alapján, és valószínűleg több kereskedés történt a CEX-eken”.

A DeFi alkalmazásokban zárolt kriptovaluták értéke májusban 17%-kal nőtt, elsősorban az Ether és más tokenek emelkedő árainak köszönhetően. Az Ethereum uralta a DeFi piacot, 130 milliárd dollárral, vagyis a teljes TVL 68%-ával. A Solana (SOL) 10,9 milliárd dollárral követte, ami a teljes érték 5,7%-át teszi ki, és 14%-os növekedést tükröz az előző hónaphoz képest.

defi tvl jun8 2024

A DefiLlama adatai szerint a decentralizált tőzsdéken a 24 órás kereskedési volumen 2023 augusztusa és 2024. június 7-e között 1,7 milliárd dollárról 5,1 milliárd dollárra ugrott.

Ez a növekedés valószínűleg magasabb hozamokat eredményezett a likviditásszolgáltatók és a hitelezők számára, ami további kripto betéteket ösztönzött a DeFi platformokra. Ebben az időszakban a Bitcoin (BTC) és az Ether ETF-ekről is jelentős viták folytak.

defillama dex volumes

Szélesebb körű Web3 piaci trendek

Míg a DeFi esetében az UAW visszaesett, más Web3 szektorok növekedést jelentettek. A játékszektor több mint 3 millió aktív felhasználót regisztrált, ami 7,5%-os növekedést jelent az előző hónaphoz képest. Az NFT piactér felhasználói 11%-kal nőttek, elérve az 1,52 millió UAW-t. A Web3 közösségi médiaalkalmazások 29%-kal, 1,92 millió UAW-ra emelkedtek. Június 6-án a Web3 összes UAW száma elérte a 10,4 milliót.

dappradar insdustry dominance jun2024

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Teljesítmény a blokklánc-hálózatokban

A NEAR protokoll (NEAR) továbbra is vezet a blokkláncok teljesítményében, amit az olyan népszerű DApps, mint a HOT Game és a Kai-Ching hajtanak.

A Polygon (MATIC) a robusztus játék ökoszisztémájával követi. Az Arbitrum (ARB) ebben a hónapban a legjobb teljesítményt nyújtotta, 122%-os UAW-növekedéssel, ami a közösségi DApp UXLINK-nak köszönhető.

A DeFi TVL-je az év eleje óta erős emelkedést mutat. Az Ethereum továbbra is a DeFi meghatározó ereje, amelyet a Solana követ, amely a megnövekedett memecoin kereskedésből és a DeFi aktivitásból profitált. A Merlin is kiemelkedett, és a legnagyobb Bitcoin oldallánccá vált.

Mindazonáltal a befektetőknek tisztában kell lenniük a DeFi még kísérleti jellegével, és óvatosan kell befektetniük.

Forrás: Finbold

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index