Kockázatkerülőbbé váltak a legnagyobb Bitcoin kereskedők

Kriptomagazin bitcoin balna
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A legnagyobb Bitcoin (BTC) kereskedők az utóbbi időben kockázatkerülőbbé váltak a CryptoQuant blokkláncelemző cég vezérigazgatója szerint.

Kucoin 960x200

Ki Young Ju azt mondja 349 000 követőjének az X közösségi médiaplatformon, hogy az interexchange-flow-pulse (IFP) mutató, amely a BTC áramlását követi a spot és a származtatott tőzsdék között, azt jelzi, hogy a bálnák most “kockázatkerülő üzemmódban” vannak.

A kereskedők eszközöket helyeznek letétbe a származtatott tőzsdéken, és azokat fedezetként használják, hogy a tőkeáttételes pozíciók révén nagyobb kockázatot vállaljanak.

A Ju megjegyzi, hogy az IFP jelenleg a 90 napos mozgóátlaga alatt van.

[A] Bitcoin IFP mutatója pirosra váltott. A származtatott tőzsdéken lévő bálnakereskedők kockázatkerülő üzemmódban vannak…

Az IFP (Interexchange-Flow-Pulse)… követi a Bitcoin mozgását a spot és a származtatott tőzsdék között, és tükrözi a piaci hangulatot.

Ez is érdekelhet: A legjobb kripto ICO projektek 2024-ben

Az azonnali tőzsdékről a származtatott tőzsdékre irányuló megnövekedett áramlások azt jelezhetik, hogy BTC-t küldenek biztosítékként új/meglévő pozíciókhoz. A BTC-t származtatott tőzsdékre mozgató bálnák gyakran jelzik a hosszú pozíciókat, különösen a ciklikus piaci mélypontokon.

A stratégia a Bitcoin kitettséget célozza meg az IFP emelkedő trendjei alatt, az IFP 90 napos mozgóátlagának keresztezései pedig a piaci elmozdulásokat jelzik (zöld és piros területek a grafikonon).”

A cikk írásakor a Bitcoin 62 290 dolláron kereskedik, több mint 3%-os csökkenéssel az elmúlt napban.

Az Ethereumot tekintve a CryptoQuant nemrég azt mondta, hogy az ETH piaci érték-valósított érték (MVRV) mutatója gyorsabban emelkedik, mint a Bitcoin MVRV-je.

Ez is érdekelhet: FreeBitco.in vélemények – Ingyen Bitcoin faucet

Az MVRV egy digitális eszköz piaci kapitalizációjának aránya a realizált kapitalizációjához képest (az összes eszköz értéke azon az áron, amelyen megvásárolták). Annak értékelésére szolgál, hogy a token alul- vagy túlértékelt-e.

Azt mondja a cég,

“Ez arra utal, hogy az ETH piaca melegszik. Történelmileg, amikor az Ethereum megugrik, más altok általában követik”.

A cikk írásakor az Ethereum értéke 3 366 dollár, ami több mint 4%-os csökkenést jelent a nap folyamán.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index