Ezzel a 19 ponttal szeretné Sam Bankman-Fried javítani a megítélését

sbf
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A közelmúltban benyújtott jogi aktákban az amerikai ügyészek nyilvánosságra hozták Sam “SBF” Bankman-Fried kísérleteit arra, hogy az FTX 2022-es bukását követően hogyan rehabilitálja imázsát – írja a CryptoIntelligence.

99bitcoin-tokens

Egy Google-dokumentum, amelyet a március 15-én benyújtott ítélethozatali memorandumhoz csatoltak, felvázolta Bankman-Fried 19 stratégiáját, amelyek célja a kriptopénz-tőzsde összeomlása körüli narratíva megváltoztatása volt.

Ezek a stratégiák a médiában való megjelenéstől kezdve, például Tucker Carlson műsorában, miközben bejelentette politikai hovatartozásának megváltoztatását, a dokumentumoknak a médiában való terjesztéséig, a jogi képviselet kritizálásáig és a határozottan kriptopárti álláspont népszerűsítéséig terjedtek a Binance-ellenes kampány mellett.

Ennek a dokumentumnak a közzététele része annak az ügyészségi érvelésnek, amely súlyos büntetést szorgalmaz Bankman-Fried számára, akit tavaly novemberben csalás és pénzmosás vádjával ítéltek el.

Az ügyészek érvelése szerint ez a dokumentum jól mutatja Bankman-Fried potenciális képességét arra, hogy további csalásokat kövessen el, ha lehetőséget kap arra, hogy idő előtt visszailleszkedjen a társadalomba.

A megjelent jogi dokumentum

sam bankman fried imazsjavitas
Forrás

Kiemelnek egy esetet, amikor Bankman-Fried még az FTX csődjének bejelentése után és a vádemelését követően is fontolgatta az “Archangel LTD”, az FTX működéséhez hasonló, egy tőzsdei platform újbóli létrehozására irányuló vállalkozás kezdeményezését.

Míg a kormány 40-50 év börtönbüntetést kér, ami lényegesen kevesebb, mint az amerikai büntetési irányelvek szerint lehetséges 110 év, Bankman-Fried védő ügyvédei hét év alatti büntetést szorgalmaz.

Ezt a kérést egy február 27-i feljegyzésben fogalmazták meg Lewis Kaplan kerületi bíró március 28-ra kitűzött ítélethozatalát megelőzően.

Az ügyészek kritizálták Bankman-Fried beadványát az ítélethirdetéssel kapcsolatban, mert az egyszerű tévedésként vagy félreértésként próbálta lekicsinyelni a bűncselekményeit, és hivatkoztak a védelemtől kapott levelekre, amelyekben enyhébb büntetést kértek.

Azt állítják, hogy Sam Bankman-Fried a megváltásról szóló narratívát igyekszik felépíteni, és arra törekszik, hogy másokat manipuláljon, hogy megtévesztő feltételezéseken és megalapozatlan optimizmuson alapuló befektetéseket eszközöljön.

Az ügy azt követően indult, hogy az esküdtszék bűnösnek találta Bankman-Friedet mind a hét vádpontban, amelyeket az amerikai kormány ellene felhozott, és amelyeket ő tagadott.

Egy ehhez kapcsolódó fejlemény, hogy az FTX új vezetése bejelentette, hogy tervezi a hitelezőkkel való adósságrendezést, a törlesztőrészleteket a csődbejelentéskori kriptopénz-értékek alapján számítva.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index