“Én megmondtam” – a kárörvendő közgazdász ismét belerúgott a Bitcoinba

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Peter Schiff közgazdász, aki kripto-ellenes de aranyrajongó, a Bitcoin komoly zuhanása után kárörvendően nyilatkozott.

pepe unchained banner

Schiff azt állította, hogy már a jóváhagyás előtt megjósolta, hogy a Bitcoin Spot ETF jóváhagyása után ez egy “sell the news” eseménnyé fog válni. Schiff azok közé tartozik, akik szerint az ETF-ek nem lesznek pozitívak a BTC számára.

Az elemző szerint a BTC Spot ETF jóváhagyásoknak leginkább a Coinbase kriptopénz tőzsde lesz a szenvedő alanya. Schiff úgy véli, hogy bár a Coinbase fogja tartani az ETF-cégek BTC-it, a “spekulánsok”, akik általában a Coinbase-en való kereskedéssel fizetnek jutalékot, most ETF-eket fognak vásárolni, és a Coinbase veszteséget fog termelni.

Schiff továbbá úgy véli, hogy a Bitcoin Spot ETF-ek nem teremtenek új keresletet, hanem csupán a keresletet hajtják fel. Az elemző szerint azok a befektetők, akik korábban BTC-hez kapcsolódó termékeket vásároltak, mint például az igazi Bitcoint (MicroStrategy, GBTC), most ETF-eket vesznek. Schiff szerint ez a helyzet, amely állítása szerint nem teremt további keresletet, “nem tudta megakadályozni a hajó elsüllyedését”.

Szakad a Coinbase részvény, miután a JP Morgan leértékelte

“Bár továbbra is úgy látjuk, hogy a Coinbase a kripto ökoszisztéma domináns amerikai tőzsdéje és globálisan vezető szerepet tölt be a kriptopénz kereskedésben és befektetésben, úgy gondoljuk, hogy a bitcoin ETF-ek katalizátora, amely az ökoszisztémát a télből kilökte, csalódást fog okozni a piaci szereplőknek” – írták a Kenneth Worthington által vezetett elemzők.

coinbase reszveny szakad
Forrás: TradingView

“Aggodalmunk az, hogy a bitcoin ETF iránti ilyen lelkesedés és a kriptopénz ökoszisztémába irányuló új áramlások, amelyek ezt követnék, az ETF-alapok áramlásával kapcsolatos csalódás elszállíthatja a lelkesedést, amely a kriptopénz rallyt hajtotta, nagyrészt a 2H23-ban és különösen október óta” – áll a jelentésben.

A JPMorgan megjegyzi, hogy a bitcoin árfolyama már most is nagy nyomás alatt van, hiszen 40 000 dollár alá csúszott, és úgy látja, hogy “a kriptopénz ETF lelkesedés tovább csökkenhet, ami alacsonyabb token árakat, alacsonyabb kereskedési volument és alacsonyabb járulékos bevételi lehetőségeket eredményezhet” az olyan cégek számára, mint a Coinbase.
A jelentés szerint a Coinbase várhatóan hasonló letétkezelői, felügyeleti és kereskedési szerepet fog betölteni bármely spot ether (ETH) ETF esetében, ha jóváhagyják.

bitcoin arfolyam jan23
Fotó: TradingView

A világ legnagyobb kriptopénzének árfolyama a spot ETF-ek jóváhagyása óta esett, kedden kéthavi mélypontra esett. A mára megszűnt FTX kriptotőzsde csődtömege 1 milliárd dollár értékben dobta ki a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ETF-é alakítása óta, ami további eladási nyomást gyakorolt a mögöttes digitális eszközre.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Ez is érdekelhet:

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index