Trump ismét felszólalt a központi banki digitális valuták ellen

cbdc usa
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Donald Trump volt amerikai elnök hevesen ellenezte, hogy a jelenlegi kormányzat bevezesse a központi banki digitális valutát (CBDC). A 2024-es amerikai elnökválasztáson visszatérő Trump egy jelentős tapsot kiváltó beszédben fejtette ki álláspontját.

base dawgz banner

Beszéde során Trump kijelentette, hogy:

Soha nem fogom megengedni egy olyan központi banki digitális valuta létrehozását, ahol kirabolhatják a pénzedet.

Kijelentése határozottan ellenzi a CBDC-k koncepcióját, amelyet az egyéni pénzügyi szabadságot fenyegető potenciális veszélynek tekint. Trump hangsúlyozta a kormányzati túlhatalom kockázatát, azt sugallva, hogy a CBDC-k a kormánynak indokolatlan ellenőrzést biztosíthatnak a személyes pénzügyek felett, beleértve a pénzeszközök megfelelő értesítés nélküli lefoglalását.

Trump megjegyzései ráadásul egybecsengenek más elnökjelöltek populista érzelmeivel. Olyan személyiségek, mint Robert F. Kennedy Jr. és Ron de Santis hasonló aggodalmaknak adtak hangot a Biden-kormányzat CBDC-kre irányuló törekvéseivel kapcsolatban. Ezen kívül Vivek Ramaswamy, aki nemrég visszalépett az elnökjelöltségtől, hogy Trumpot támogassa, is osztja ezt a nézetet.

A digitális eszközökkel kapcsolatos szkepticizmusa ellenére Trump jelenlegi intézkedései potenciális változást sugallnak. A kriptoközösség reméli, hogy ez nagyobb szabályozási egyértelműséghez és elfogadáshoz vezethet. Figyelemre méltó, hogy Trump jelentős befektetésekkel rendelkezik kriptovalutákban, köztük az Ethereumban (ETH) és különböző mém érmékben, valamint részt vesz a Bitcoinban (BTC), az Ordinal projektekben és a nem-helyettesíthető tokenekben (NFT).

Ez a kijelentése szöges ellentétben áll egy 2019-ben közzétett tweetjében, amelyben bizalmatlanságát fejezte ki a kriptovalutákkal szemben, mondván: “Nem vagyok a bitcoin és más kriptovaluták rajongója, amelyek nem pénzek, és amelyek értéke erősen ingadozó és vékony levegőn alapul”. Ebben a posztjában aggályokat fogalmazott meg a nem szabályozott kriptoeszközök illegális tevékenységekre való felhasználásával kapcsolatban is.

Nyilván a posztja óta eltelt közel 5 év, így könnyedén megváltozott a véleménye.

Ez is érdekelhet:

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index