Az amerikai ügyészek azt akarják, hogy CZ adja le az összes útlevelét

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az amerikai ügyészek azt szorgalmazzák, hogy Changpeng Zhao, a Binance korábbi vezérigazgatója adja le az összes útlevelét, és maradjon az országban a tárgyalás idejére.

pepe unchained banner

Egy bírósági beadvány szerint az ügyészek azt szeretnék, ha Zhao legalább három nappal korábban értesítené a bíróságot, mielőtt bármilyen utazást tenne az Egyesült Államokon belül.

Azt is kérik, hogy Zhao ne változtassa meg lakóhelyét, és adja át kanadai útlevelét a bíróság által alkalmazott és felügyelt harmadik félnek. Az ügyészek azt szeretnék, hogy a harmadik fél gondnok kísérje el a Binance volt vezérigazgatóját, amikor olyan helyre utazik, ahol személyazonosító okmányokra van szükség.

Ezen túlmenően azt akarják, hogy Zhao adja át az összes útlevelét, beleértve a már lejártakat is, az utazási okmányaival együtt.

Végül pedig azt akarják, hogy az ex-Binance-vezér a bíróság jóváhagyása nélkül ne kaphasson új útlevelet vagy úti okmányt semmilyen külföldi országból.

175 millió dolláros óvadék

Changpeng Zhao, aki kanadai állampolgár és az Egyesült Arab Emírségek lakosa, jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, ahol 175 millió dolláros óvadék ellenében szabadlábon van. Richard Jones amerikai kerületi bíró vagyoni helyzete miatt a volt vezérigazgatót szökésveszélyesnek ítélte.

Amikor Zhao novemberben bűnösnek vallotta magát, beleegyezett, hogy 50 millió dolláros bírság megfizetése mellett lemond a Binance vezérigazgatói posztjáról. A Binance beleegyezett, hogy 4,3 milliárd dollár kártérítési díjat fizet.

A CNBC-nek adott interjújában Rostin Behnam, az árutőzsdei határidős kereskedési bizottság (CFTC) elnöke elmondta, hogy arra számít, hogy Zhao börtönben tölti majd az idejét, miután bűnösnek vallotta magát abban, hogy nem tartott megfelelő pénzmosás elleni protokollt a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje számára.

“Több mint 4 milliárd dollárnyi bírságunk van büntetőjogi és polgári jogi oldalon. A CFTC, az igazságügyi [minisztérium] és a pénzügyminisztérium. Nyilvánvalóan ott van a büntetőjogi oldal, tehát börtönbe fog menni.

Az ítélethozatal egy kis időt vesz igénybe. Úgy gondolom tehát, hogy a bűnüldözés, mind a büntetőjogi, mind a polgári jogi, együtt dolgozunk [és] úgy érezzük, hogy itt egy rossz szereplőt kaptunk el, és ez egyértelmű üzenetet küld.”

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index