Déjá Vu – A Dogecoin a 2020-as kitörésre emlékeztet

Kriptomagazin dogecoin erme
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A növekvő hálózati aktivitás közepette feltűnő párhuzamok mutatkoztak a Dogecoin közelmúltbeli árfolyammozgása és a 2020-as történelmi viselkedése között.

ByBit spot banner

A korábbiakhoz hasonlóan a DOGE kitört egy ereszkedő háromszög alakzatból, és most a korábbi pályára emlékeztető konszolidációs fázisban van. 2020-ban ez a mintázat egy elképesztő, 28,770%-os emelkedést előzött meg.

Ali Martinez kriptoelemző szerint a történelem megismételheti önmagát, utalva arra, hogy a közeljövőben újabb jelentős bikafutás várhat a Dogecoinra. Annak ellenére, hogy a szélesebb piaci hullámzás közepette folyamatosan növekedett, a Dogecoin kiszorult a piaci kapitalizáció szerinti top 10 kriptovaluta közül.

Mindazonáltal a 2020-as ciklusára emlékeztető növekedési pálya arra utal, hogy az eredeti mémérme új csúcsra juthat.

  • Egy ilyen tendencia azonban túlságosan ambiciózusnak tűnhet, tekintettel az eszköz kínálati korlátaira.
  • Még mindig fontos megjegyezni, hogy a Dogecoin január 29-én hatalmas hálózati hullámnak volt tanúja, amikor 247 240 új DOGE-cím jött létre.
  • A Ferrari olasz sportautó-gyártó, amely nemrégiben felkarolta a kriptót a működésén belül, bejelentette, hogy a Dogecoin-t a már meglévő eszközök, például a Bitcoin, az Ether és az USDC mellé felveszi az Egyesült Államokban történő fizetési lehetőségekhez.
  • A Dogecoin olyan neves márkák számára is fizetési lehetőségként szolgál, mint az óragyártó Tag Heuer és a divatmárka Gucci. Emellett az AMC Theatres, egy amerikai székhelyű mozilánc is kínál Dogecoin fizetési alternatívát a jegyvásárláshoz.
  • Nemrég a SpaceX közölte, hogy elfogadná a mémérmét fizetőeszközként a nagy várakozással várt DOGE-1 Holdra tartó küldetés átütemezéséért.

Dogecoin (DOGE) feltámadása

A Dogecoin (DOGE) népszerűsége újra fellendülőben van, heti ára 0,084 és 0,085 dollár között mozog, ami szerény, 0,09%-os növekedést jelent. Az érme egy csökkenő időszakot követően az erősödés jeleit mutatja, különösen a hét elején. A Dogecoin iránti megújult érdeklődés a szenvedélyes rajongói bázisának és a befolyásos személyiségek támogatásának tulajdonítható, annak ellenére, hogy 2013-ban még szatirikus koncepcióként indult.

Annak ellenére, hogy eredetileg viccnek indult, a Dogecoin ismét egyre nagyobb teret nyer a hűséges közösségének és a neves személyek támogatásának köszönhetően. A Dogecoin újbóli felemelkedése rávilágít a társadalmi érzelmek erejére és a hírességek támogatásának befolyására a kriptopénzpiacon. Ahogy a Dogecoin újra vonzóvá válik a befektetők körében, a jövőbeli pályáját szorosan figyelni fogják, hogy ez az újjáéledés tartós növekedéshez vezet-e.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index