Az amerikai felhasználók többé nem használhatják a népszerű Bitcoin-tárcát, a Wasabi Walletet

Kriptomagazin kripto tarca
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Wasabi Wallet szolgáltatója, a zkSNACKs bejelentette, hogy mostantól nem engedélyezi az amerikai állampolgárok és lakosok számára szolgáltatásainak használatát. Ez a döntés április 27-én látott napvilágot a Bitcoin (BTC) pénztárcákkal szembeni amerikai szabályozási és végrehajtási szigorítás közepette.

megadice banner 970 x 250

Nevezetesen, a Wasabi Wallet az egyik legnépszerűbb Bitcoin-tárca, amely az adatvédelmi megoldásokra összpontosít.

Mint bejelentették, a zkSNACKs elkezdte “blokkolni az amerikai állampolgárokat és lakosokat a weboldalainak meglátogatásában, a Wasabi Wallet letöltésében és használatában, valamint a kapcsolódó termékekben és szolgáltatásokban, beleértve az API-kat és az RPC-interfészeket”.

A tiltás mindenkire kiterjed, aki amerikai útlevéllel vagy IP-címmel rendelkezik.

“Az amerikai hatóságok közelmúltbeli bejelentéseinek fényében a zkSNACKs mostantól szigorúan megtiltja az amerikai felhasználóknak a szolgáltatásai használatát. Az amerikai lakosok IP-címének blokkolása a wasabiwallet.io, az api.wasabiwallet.io és a zksnacks.com oldalakon is életbe lépett.

Az “USA” az “Egyesült Államokra” utal, és magában foglalja az Egyesült Államok több államát és a hozzájuk tartozó területeket. Ha Ön az Egyesült Államok állampolgára vagy az Egyesült Államok lakosa, nem látogathatja a fent említett oldalakat, nem töltheti le a Wasabi Wallet-et, és nem használhatja a Wasabi Wallet coinjoin funkcióját. Ez vonatkozik arra az esetre is, ha Ön állandó amerikai lakos, vagy ha Ön olyan magánszemély, aki amerikai útlevéllel rendelkezik”. – Wasabi Wallet

Wasabi-Wallet-blocks-US-citizens

Az Egyesült Államok háborúja a magánélet és a Bitcoin-tárcák ellen

Április 24-én a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) lefoglalta a Samourai Wallet weboldalát, és letartóztatta a fejlesztőket. Ez egy másik, az adatvédelemre összpontosító Bitcoin-tárca, a zkSNACKs zászlóshajó termékének közvetlen versenytársa.

Sőt, az FBI egy nappal később figyelmeztetést adott ki az általa “kriptopénz-közvetítő vállalkozásoknak” nevezett vállalkozások ellen.

FBI-warning-cryptocurrency-wallets

A Samourai elleni meglepő végrehajtási intézkedés, majd a figyelmeztetés és a Tornado Cash-hez kapcsolódó további bírósági döntések hirtelen kétségeket ébresztettek azzal kapcsolatban, hogy mi számít “pénzátadó vállalkozásnak”, ami szabályozási bizonytalanság közepette fenyegeti a Bitcoin- és kriptopénztárcákat.

Ennek eredményeképpen az ACINQ – egy Lightning Network szolgáltató és a Phoenix Wallet, egy másik Bitcoin-tárca fejlesztője – április 26-án bejelentette, hogy elhagyja az Egyesült Államokat. A Wasabi Wallet rögtön ezután közölte a tiltásról és blokkolásról szóló döntését az amerikai állampolgárok és lakosok számára.

Zárásként elmondható, hogy a közelmúltbeli törvényhozás szabályozási bizonytalanságot hozott a Bitcoin-tárca- és adatvédelmi szolgáltatók számára az Egyesült Államokban. Ez néhány vállalatot arra késztetett, hogy elhagyja az országot, vagy letiltja állampolgárait és lakosait a szolgáltatásaik használatáról, ami potenciálisan hatással lehet a Bitcoin iránti hosszú távú keresletre az Egyesült Államokban.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok