A Tesla ismét nem vett Bitcoint, derül ki a legutóbbi negyedéves jelentésből

tesla bitcoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az elektromos járműveket gyártó Tesla az év második negyedévében nem adott el egyetlen Bitcoint sem a legutóbbi negyedéves jelentése szerint.

megadice banner 970 x 250

A vállalat már a nyolcadik egymást követő negyedévben nem folytatott Bitcoin-tranzakciókat, és megtartotta a körülbelül 9720 Bitcoint tartalmazó készletét, amely a jelenlegi árfolyamon 640 millió dollárt ér.

Ezeket a bitcoinokat összesen mintegy 337 millió dollár értékben szerezték be.

A Tesla utolsó nagyobb Bitcoin-tranzakciójára 2022 második negyedévében került sor, amikor több mint 30 000 Bitcoint adott el 936 millió dollárért, ami az akkori állományának nagyjából 75%-át jelentette.

Kezdetben a Tesla 1,5 milliárd dollárt fektetett Bitcoinba 2021 elején.

A Tesla túlszárnyalja a bevételi várakozásokat

A Tesla második negyedéves pénzügyi jelentése is robusztus teljesítményről árulkodott, a vállalat meghaladta a bevételi várakozásokat. Az elektromos járműipari óriás 25,5 milliárd dolláros összbevételről számolt be, ami meghaladta a várt 24,63 milliárd dolláros bevételt.

Az általánosan elfogadott számviteli elvek (GAAP) szerint a Tesla nettó nyeresége 1,5 milliárd dollár volt, amit 1,34 milliárd dolláros szabad cash flow egészített ki.

A vállalat azonban a vártnál gyengébb eredményről számolt be a második negyedévről, mivel az autóipari eladások már a második egymást követő időszakban csökkentek. A részvény több mint 8%-ot csúszott a hosszabb kereskedésben.

A vállalat közölte, hogy “rekordösszegű szabályozói hitelbevételt számolt el a második negyedévben”, rámutatva arra, hogy más autógyártók “még mindig le vannak maradva a kibocsátási követelmények teljesítésével”.

Emellett Elon Musk vezérigazgató egy konferenciahívás során bejelentette, hogy késik a Tesla autonóm taxiszolgáltatásának, a Robotaxinak az elindítása.

Az eredetileg augusztus 8-ra tervezett új indulási dátum október 10-re lett kitűzve.

“Meg lennék döbbenve, ha nem tudnánk jövőre megcsinálni” – mondta Musk, miután először megjegyezte, hogy előrejelzései “túlságosan optimisták voltak a múltban”.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Musk havi 45 millió dollárt ígér Trump kampányának

Elon Musk a hírek szerint azt tervezi, hogy havonta mintegy 45 millió dollárt ajánl fel egy újonnan alakult politikai akcióbizottságnak, amely Donald Trump volt elnököt támogatja.

Június végéig azonban még nem adományozott ennek a csoportnak a legutóbbi negyedéves pénzügyi bejelentése szerint. Musk az X-en is posztolt, utalva arra, hogy a WSJ jelentése “álhír”.

Musk nyilvánosan támogatta Trumpot a merénylet után egy július 13-i politikai gyűlésen.

Közben Trump növekvő népszerűségnek örvend a kriptoközösség körében, mivel a kriptovalutákkal kapcsolatos álláspontja radikálisan megváltozott az utóbbi időben.

Annak ellenére, hogy korábban a Bitcoint “átverésként” kritizálta, nemrég megváltoztatta a hangnemét. Június 14-én kijelentette, hogy elnökké választása esetén véget vetne a Biden-kormányzat “kriptoháborújának”.

Ez is érdekelhet: Feltörekvő kriptovaluták 2024-ben

Trump korábban is kritizálta Bident a kriptovalutákkal kapcsolatos kemény álláspontja miatt, hangsúlyozva, hogy az Egyesült Államoknak arra kell törekednie, hogy vezető szerepet töltsön be a kriptoiparban.

A Harris Poll által végzett felmérésből kiderült, hogy az Egyesült Államokban minden harmadik szavazó mérlegeli a jelölt kriptovalutákkal kapcsolatos álláspontját, mielőtt meghozná szavazatával kapcsolatos döntését.

Egy másik, a Paradigm vezető kriptokockázati tőkebefektető cég által végzett felmérésből kiderül, hogy Trump a 2024-es amerikai elnökválasztásra vonatkozó szavazatai jelentős támogatást élveznek a kriptoközösség körében.

A legfrissebb adatok szerint a prediktív kereskedők 69%-os győzelmi esélyt adnak Donald Trump korábbi elnöknek.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index