A Riot felvásárol egy másik Bitcoin bányász céget, a Block Mining-et

vulkani energia bitcoin banyaszat
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az amerikai Bitcoin-bányászati óriás Riot felvásárolta a Kentucky-beli Block Mining bányászati céget egy 92,5 millió dolláros üzlet keretében.

bitsgap_7d_trial_728_90

Július 24-én a Riot Platforms bejelentette, hogy a felvásárlás 18,5 millió dolláros vételárat jelentett, amelyet a mérlegéből készpénzben, valamint 74 millió dollár értékben a Riot törzsrészvényeiből fizettek.

A Block Mining a 2025-ig tartó teljesítménye alapján további, legfeljebb 32,5 millió dolláros ellenértéket szerezhet.

A Riot szerint az ügylet azonnal növeli a hashrátáját, és további energiapiacokon való kitettséget biztosít a Texasi Elektromos Megbízhatósági Tanácson kívül.

A Block Mining két működő telephelyből áll Kentuckyban, amelyek jelenlegi kapacitása 60 megawatt (MW). A Riot elmondása szerint 2024 végéig 110 MW-ra kívánja bővíteni.

“Emellett a Block Mining tulajdonában van egy zöldmezős bővítési lehetőség szintén Kentuckyban, egy meglévő alállomás mellett, amely 60 MW-os fejlesztési lehetőséget kínál, és potenciálisan 150 MW-ra bővíthető” – tette hozzá.

Ez is érdekelhet: A legjobb kripto ICO-k 2024-ben

Országos diverzifikáció

A Riot vezérigazgatója, Jason Les elmondta, hogy az akvizíció lehetővé teszi a cég számára, hogy országos szinten diverzifikálja tevékenységét és Kentuckyban terjeszkedjen.

Hozzátették, hogy ez egyúttal csővezetéket is biztosítanak a Kentuckyban folytatott tevékenységnek 300 MW fölé történő bővítéséhez, felgyorsítva ezzel a vállalat útját a másodpercenkénti 100 exahash (EH/s) növekedési cél felé.

“Ez a partnerség egyedülálló lehetőséget kínál a Riot számára, hogy költséghatékony módon terjeszkedjen földrajzilag, és új energiapiacokra lépjen be a nagyszerű Kentucky államban” – mondta Michael Stoltzner, a Block Mining társalapítója és vezérigazgatója.

A Riot Platforms júniusban megugrott a telepített hashrátában, a hónap során 50%-os növekedést ért el, ami lehetővé tette a cég számára, hogy 255 bitcoint bányásszon.

Ez is érdekelhet: A legjobb kriptovaluták 2024-ben

A cég befejezte a hardver telepítését a texasi Corsicana létesítményében, és további rendelkezésre álló kapacitást használt ki az ugyanabban az államban lévő Rockdale létesítményében, ami hozzájárult a további hashrate-hoz.

A Riot június közepén egy 950 millió dolláros felvásárlási ajánlattal agresszívan megpróbálta átvenni a rivális Bitfarms bányászati céget.

A cég július 24-én győzelmet aratott, amikor egy kanadai bíróság megszüntette a Bitfarms “mérgező pirula” stratégiáját, amely a Riot felvásárlási kísérletének megakadályozására irányult, és ezzel gyakorlatilag elhárult egy jelentős akadály a felvásárlási törekvései elől.

A Riot Platforms a Whinstone US nevű leányvállalatán keresztül szintén jogi vitába keveredett korábbi vegyesvállalati partnereivel egy nagy amerikai bányászati létesítményben végzett Bitcoin-bányászati tevékenység miatt.

A konfliktus, amely csalás, összeesküvés és értékpapírok megsértésének vádjával zajlik, odáig fajult, hogy a Riot leányvállalata 1 millió dollárt meghaladó kártérítésért perelt.

Forrás

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?