A közelgő HBO dokumentumfilm feltárhatja Satoshi Nakamoto kilétét?

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az HBO új dokumentumfilmje, amely a Bitcoinról szól, állítólag feltárja Satoshi Nakamoto, a kriptopénz létrehozójának kilétét.

pepe unchained banner

Nakamoto valódi kilétéről már több mint egy évtizede vitatkoznak és találgatnak. E vita lehetséges megoldása hullámokat vethet a kriptoiparban, választ adva a kriptoipar egyik legnagyobb kérdésére: ki a Bitcoin fehér könyvének írója?

Cullen Hoback Emmy-jelölt amerikai filmproducer és rendező, az HBO új dokumentumfilmje mögött álló férfi. A címe „Money Electric: The Bitcoin Story”. A film október 8-án, szerdán, 21 órakor kerül bemutatásra, kizárólag az HBO-n. A dokumentumfilm az HBO MAX streaming szolgáltatásán lesz megtekinthető, és a Bitcoin eredetét és hírhedtté válását vizsgálja.

A Bitcoin az elmúlt évben hatalmas növekedést tapasztalt, és gyorsan a világ legnagyobb kriptopénzévé vált. A Bitcoin a kiválasztott kriptotőzsdéken való szerény kezdetektől kezdve egészen addig, hogy az amerikai bankok tőzsdén kereskedett alapként kínálják, örökre megváltoztatta a pénzügyi tájképet, és a kriptopénzeket a térképre helyezte.

Az HBO „Money Electric” című dokumentumfilmje a Bitcoin felemelkedéséről és az amerikai dollárral való versengésről szól

A „Money Electric” kitér a Bitcoin népszerűségének növekedésére is, egyesek szerint akár az amerikai dollárral is vetekedhet. A bitcoint a zöldhasú potenciális megmentőjeként és bukásaként is emlegetik. Még az amerikai elnökválasztás közeledtével is mindkét jelölt a Bitcoin növekvő népszerűségének köszönhetően a kriptovaluta-politikáról beszélt. Egyes feltételezések szerint Nakamoto ötlete volt, hogy aláássa a Federal Reserve-t. A dokumentumfilmben szereplő egyik személy szerint ez lehetett az alapító „fő terve”, de az is lehet, hogy nem. Azt is állítja, hogy a szövetségi ügynökségek azért küzdenek a Bitcoinnal és a kriptovalutával, hogy a valuta ne szorítsa háttérbe az amerikai dollárt.

A dokumentumfilmben még az a vita is szerepel, hogy Satoshi Nakamoto valamilyen formában együttműködött az amerikai kormánnyal. A filmben interjút adnak egy olyan személlyel, aki állítása szerint szoros kapcsolatban állt az alapítóval a Bitcoin elindítása után. Egy személy azt is mondja, hogy Satoshi Nakamoto talán nem is egy személy, hanem egy csoport. A trailer azonban nem árul el eleget ahhoz, hogy felfedje Nakamoto kilétét. Ezért jövő hét keddig kell várnunk kell arra, hogy többet megtudjunk.

Satoshi Nakomoto személyazonossága rejtélyes vitát váltott ki a popkultúrában, és egyike azon kevés kriptográfiai kérdéseknek, amelyekre nincs egyértelmű válasz. Úgy tűnik, az HBO közelgő Bitcoin-dokumentumfilmje készen áll arra, hogy erre választ adjon. Érdekes lesz azonban látni, hogyan teljesít a Bitcoin a program bemutatását követően. A Bitcoin hajlamos reagálni az őt körülvevő hírekre, és a „Money Electric” közönség általi fogadtatása alakíthatja a király érme potenciális emelkedését vagy zuhanását.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

3commas banner