A japán Metaplanet 1 milliárd yen értékben vásárol bitcoint

Kriptomagazin japan bitcoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A japán székhelyű befektetési tanácsadó, a Metaplanet Inc. (3350:JP) bejelentette, hogy további 1 milliárd yen értékben kíván bitcoint vásárolni, ami hozzávetőlegesen 6 millió dollárnak felel meg. A cég már rendelkezik 9 millió dollár értékű bitcoinnal.

shiba shootout banner

A hétfői közleményben a vállalat igazgatótanácsa jóváhagyta a vásárlást: „A Metaplanet Inc. (3350:JP) ezúton bejelenti, hogy az igazgatótanács mai ülésén úgy döntött, hogy 1 milliárd yen értékben vásárol bitcoint. Alapvető politikánk, hogy a bitcoint hosszú távon tartjuk, de ha a bitcoint működési vagy egyéb célokra használjuk fel, akkor a megfelelő bitcoin egyenleg a mérlegben forgóeszközként kerül kimutatásra.”

A vásárlás finanszírozását egy szerdán esedékes kötvénykibocsátásból kívánják fedezni. A kötvények éves kamata 0,5%, és 2025. június 25-én járnak le. A bejelentést követően a Metaplanet részvényárfolyama 12%-kal emelkedett a tokiói kereskedési órákban, a Yahoo Finance adatai szerint.

A Metaplanet áprilisban kezdte meg bitcoin vásárlását, hogy csökkentse a jen kitettségét, és kedvező adózási struktúrával rendelkező kripto hozzáférést kínáljon a japán befektetőknek. Májusban hivatalosan is elfogadta a bitcoint tartalékeszközként, és júniusban további 1,6 millió dollár értékben vásárolt bitcoint.

Ez is érdekelhet: FreeBitco.in vélemények

A Bitcointreasuries adatai szerint a Metaplanet hétfőn 141 bitcoinnal rendelkezik, így jelenleg Japán legnagyobb vállalati bitcoin birtokosa. A bitcoin az elmúlt 24 órában 3%-kal esett vissza, és az ázsiai délutáni órákban 63 200 dolláron kereskedtek vele.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index