“A hivatalom első napján kirúgom Gary Genslert” – mondta Trump a Bitcoin konferencián

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin (BTC), a világ vezető kriptopénzének árfolyama ingadozott. Nehezen tudta megtartani a nap eleji emelkedő lendületét, és 67 624 dollárig süllyedt.

ByBit spot banner

Annak ellenére, hogy 69 000 dolláron belül elérte a napközbeni csúcsot, a BTC nem tudta tartani ezt a szintet Trump vegyes nyilatkozatai miatt. A megjegyzései, többek között a “A kripto meg fog halni, ha a demokraták nyernek” bizonytalanságot keltettek, ami nyomást gyakorolt a BTC árfolyamára.

A BlackRock spot Bitcoin ETF-jébe történő jelentős beáramlás azonban erős intézményi érdeklődést jelez, ami potenciálisan támogathatja a BTC árakat.

Trump kriptopárti programja jelentős Bitcoin árfolyam-emelkedést válthat ki

Donald Trump korábbi elnök ambiciózus terveket vázolt fel a kriptopénzekkel kapcsolatban, amennyiben újraválasztják. Azt ígéri, hogy a SEC elnökét, Gary Genslert egy olyan személyre cseréli, aki támogatja a kriptoinnovációt. Trump célja egy nemzeti Bitcoin-tartalék létrehozása és az Egyesült Államoknak a Bitcoin-bányászat vezető központjaként való pozicionálása.

Ellenzi a központi banki digitális valutákat (CBDC), és tervezi Ross Ulbricht börtönbüntetésének enyhítését. Trump célja, hogy véget vessen a kriptoval szembeni szabályozási intézkedéseknek, és egy különbizottságon keresztül támogató szabályozást dolgozzon ki. Célja, hogy az Egyesült Államokat a világ vezető “kriptofővárosává” és “Bitcoin-szuperhatalommá” alakítsa.

A 2024-es Bitcoin-konferencián Trump bejelentette a kriptopénzek támogatására vonatkozó terveit, ezzel megnyerve a kriptoközösséget. Megfogadta, hogy véget vet a Chokepoint-műveletnek, és Bitcoin- és kriptotanácsot hoz létre. Trump bírálta a demokratákat, azt állítva, hogy politikájuk ártana a kriptónak, és hangsúlyozta, hogy a kriptó létfontosságú Amerika jövője szempontjából, és az acélipar jelentőségéhez hasonlította azt a múltban.

Azt jósolta, hogy a Bitcoin piaci kapitalizációja meghaladhatja az aranyét, és azt tanácsolta, hogy ne add el a Bitcoinod, mert megválasztása esetén árfolyam-emelkedésre számíthatsz. Trump nyilatkozatai határozott kriptopárti álláspontra utalnak, célja az Egyesült Államok pozíciójának erősítése a globális digitális gazdaságban.

Így Trump ambiciózus kriptopárti programja, beleértve Gary Gensler SEC-elnök kirúgását és a Bitcoin-bányászat támogatását, fellendítheti a Bitcoin árfolyamát. A szabályozási szigorítások megszüntetésére és a progresszív kriptorendszerek létrehozására tett ígéretei növelhetik a befektetők bizalmát, ami a BTC értékének jelentős emelkedéséhez vezethet.

A konferencián, amint elhangzott az, hogy Trump kirúgja Gary Genslert, a tömeg hatalmas ovációban tört ki. Donald Trump pedig úgy döntött, hogy újra megismétli ezt a fontos mondatát, amit újból tapsvihar fogadott.

Bitcoin árfolyam-előrejelzés

A Bitcoin jelenleg emelkedő tendenciát mutat, 67 624 dolláron kereskedik, enyhe, 0,29%-os emelkedéssel. A 2 órás grafikon számos kulcsfontosságú árszintet jelez, amelyeket a kereskedőknek érdemes szorosan figyelniük.

A fordulópont 67.250 dollárnál van, ami a potenciális piaci mozgások szempontjából döntő fontosságú jelzés.

Kulcsfontosságú árszintek:

A közvetlen ellenállás 68,320 dollárnál figyelhető meg, a későbbi ellenállási szintek pedig 69,150 és 70,170 dollárnál.

Lefelé a közvetlen támasz 67 200 dollárnál figyelhető meg, amit a 66 640 és a 65 780 dollár követ.

Technikai indikátorok:

A Relatív Erősség Index (RSI) 58,51-nél van, ami mérsékelt vételi lendületet jelez.

Az 50 napos exponenciális mozgóátlag (EMA) 67,232 dollárnál helyezkedik el, ami megerősíti a bullish hangulatot.

A felfelé mutató trendvonal a 67.250 $-os szint felett támogatja a potenciális bullish trendet. A Doji és a bullish engulfing gyertya kialakulása ezen a szinten erős vételi trendre utal.

1722164823-btc

A Bitcoin technikai kilátásai a 67.250 dolláros szint felett továbbra is bullish marad. A kereskedőknek ajánlott megfontolniuk a vásárlást e szint felett, mivel a forgáspont feletti szinten tartás további felfelé irányuló mozgást eredményezhet a 68.320 és 69.150 dolláros ellenállási szintek felé.

Ezzel szemben a forgáspont alá történő csökkenés potenciális lefelé irányuló nyomást jelezhet.

Miért érdemel helyet a Pepe Unchained ($PEPU) a kriptoportfóliódban

A mémérmék növekedésre vannak kihegyezve, és a $PEPU, mint ígéretes újonc, jelentős nyereséget kínálhat.

Előértékesítési előny: A $PEPU-ba való befektetés most, az előértékesítés során jelentős hozamokat eredményezhet később, ahogyan azt olyan kripto szakértők is kiemelik, mint Jacob Crypto Bury.

Passzív jövedelem: A 499%-os APYs staking funkció vonzó lehetőséget biztosít a passzív jövedelemre.

Befektetői bizalom: A 321 millió $PEPU tokent már stakeltek a befektetők, ami erős hitet mutat a projekt hosszú távú potenciáljában.

pepe unchained jul19

Ne hagyd ki a Pepe Unchained előértékesítést:

  • Biztonságos befektetés: A Pepe Unchained okosszerződését a Coinsult és a SolidProof alaposan auditálta.
  • Egyszerű vásárlás: A $PEPU-t ETH-val, USDT-vel, BNB-vel vagy bankkártyával is meg lehet vásárolni.

Egy kriptobálna tegnap több, mint 180 ezer dollárt fektetett a projektbe. Ugyanez a bálna 114 Ethereumért (közel 372 ezer dollár) vásárolt a WienerAi érméből is.

pepe unchained 180k vasarlas

Megnézem a $PEPU érmét

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index