Bitcoin: Egyre bikásabbak az elemzők, jöhet a történelmi csúcs?

Kriptomagazin super bitcoin btc
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Kevin Svenson kriptopénz-elemző és kereskedő úgy véli, hogy a Bitcoin (BTC) hamarosan parabolikus kitörést mutathat egy kulcsfontosságú esemény után, amely mindössze két hónap múlva következik be.

megadice banner 970 x 250

Egy új stratégiai videójában Svenson elmondta a 71 700 YouTube feliratkozójának, hogy a korábbi ciklusok alapján a Bitcoin valószínűleg új történelmi csúcsra fog szökni az áprilisi felezési esemény után.

A felezési eseményekre, amikor a bányászok jutalma felére csökken, négyévente kerül sor.

Mondja Svenson,

“Tehát ebben a választási évben valószínűleg a tőzsde felfelé fog mozogni, és ez azt jelenti, hogy a Bitcoin valószínűleg valahol a feleződés után eléri azt a parabolikus görbületet. És aztán 2025 második felébe vezetve, ott kell kiszállnunk a piacról”.

A kereskedő grafikonját elnézve azt láthatjuk, hogy a Bitcoin már idén decemberben átlépheti a 100 000 dolláros szintet.

kevin svenson bitcoin elemzes
Fotó: Kevin Svenson / YouTube

Az elemző előrejelzése szerint a Bitcoin a jelenlegi piaci ciklusban 2025 októbere körül éri el a csúcsot, a történelmi árfolyamok alapján.

“Azt látjuk, hogy minden feleződés után, eddig minden egyes feleződés 80 héttel később az a terület, ahol a nyereségesség véget ér, ahol ki akarsz szállni a piacról. 2016-os feleződés, 80 héttel a feleződés után a nyereségességi zóna véget ér, jön a medvepiac. 2020-as feleződés, 80 héttel később ez a csúcs, ki akarsz szállni a piacról…

És így most az áprilisi felezés után 80 héttel később eljutunk 2025 októberéig. Ott már biztosak lehetünk abban, hogy teljesen kiszállunk a piacról, mert valószínűleg jön egy medvepiac.”

A Bitcoin a cikk írásakor 45 496 dolláron kereskedik a Coingecko adatai szerint, és több mint 2,9%-os emelkedést produkált az elmúlt 24 órában.

bitcoin febr 8

Arthur Hayes is bikás a Bitcoinnal kapcsolatban

A BitMEX társalapítója és elismert kripto szószóló, Arthur Hayes is újabb jelentős bikás Bitcoin árfolyam-előrejelzéssel állt elő. Ismét megduplázta a csúcs kriptopénzbe vetett hitét, és a hivatalos X-fiókján kommentálta a New York Community Bank (NYCB) jelenlegi nehézségeit, amely az összeomlás szélén áll.

A bank az utóbbi időben jelentős ellenszéllel néz szembe, és a jelenlegi jelek arra utalnak, hogy hamarosan csődbe mehet. A Hayes által megosztott képernyőképen a Bloomberg arról számolt be, hogy a Moody’s hitelminősítő intézet “ócskavasnak” minősítette a NYCB hitelminősítését.

Arthur Hayes ezután azt jósolta, hogy innentől kezdve a következő hívószó a csőd lehet a pénzintézet számára, amely állítólag a kriptofókuszú Signature Bank felvásárlójaként szolgált, amikor az utóbbi tavaly összeomlott. Arthur Hayes szerint a NYCB bajai jellemzőek az általános bankszektorra, amelynek jelenlegi monetáris modelljei szerinte nagyrészt fenntarthatatlanok. Erre a bankválságra támaszkodva Arthur Hayes a bitcoint tartja az egyetlen megoldásnak, mivel a Federal Reserve még több pénzt nyomtathat, hogy megpróbálja megmenteni a helyzetet.

Hayes mindig is amellett érvelt, hogy ez további pénzügyi válságokhoz fog vezetni, amelyek a Bitcoinnak kedveznek majd hosszútávon. Szerinte a Bitcoinban megvan minden ahhoz, hogy 1 millió dollárra emelkedjen, ami az egyik legambiciózusabb előrejelzésnek számít az érmével kapcsolatban.

Arthur Hayes azonban nincs egyedül ezzel a mega előrejelzéssel, hiszen Samson Mow ismert, mint ennek a mega árcélnak a legnagyobb támogatója. Samson Mow ugyanolyan hangadó, mint Hayes, de míg utóbbi szerint a gazdasági bizonytalanságok fogják támogatni a Bitcoin növekedését, addig előbbi a spot Bitcoin ETF piacot és a közelgő feleződést tartja az eszköz legerősebb katalizátorának.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index