A Bitcoin tranzakciók volumene ismét rekordmagas

bitcoin utopia
Bing - Dall-E
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Annak ellenére, hogy a Bitcoin árfolyama az elmúlt héten nem tudta megfelelően átlépni a 43 000 dolláros ellenállást, ez nem akadályozta meg a befektetőket abban, hogy pozíciót vegyenek fel a digitális eszközben. A jelentések szerint a Bitcoin tranzakció volumene közel két éve a legmagasabb értéket érte el, ami azt mutatja, hogy a befektetők még a megemelkedett árak mellett is hajlandóak belépni a piacra.

dogeverse banner

A Bitcoin megemelkedett tranzakciós volumeneket mutat

A The Block adatai azt mutatják, hogy a Bitcoin továbbra is emelkedett kereskedési volumeneket mutat, ami januárban új éves csúcsokat ért el. A grafikon szerint ezek az emelkedett kereskedési volumenek 2023 októberében kezdődtek, ami egybeesik azzal az időponttal, amikor először kezdődött a várakozás egy esetleges Spot Bitcoin ETF jóváhagyása körül.

2023 októberétől kezdve a Bitcoin tranzakciós volumenek folyamatosan emelkedtek, és minden hónapban nagyobb volumeneket regisztráltak, mint az előző hónapban. Aztán a 2024-es év kezdetén, januárban minden 2023-as rekordot megdöntött, mivel a tranzakciós volumen egyetlen hónap alatt 1 billió dollár fölé emelkedett.

Ezek a megemelkedett tranzakciós volumenek a Spot Bitcoin ETF jóváhagyását követő pozitív hangulatról tanúskodnak. Mindez annak ellenére következik be, hogy a blokkláncon a novemberi és decemberi hónapokhoz képest alacsonyabb tranzakciószámok voltak. Ez azt mutatja, hogy nagyobb volumeneket visznek át a tranzakciók.

A BTC-vel kapcsolatos felhalmozódás egyik határozott példája az érmék száma, amelyeket a Spot Bitcoin ETF kibocsátói jelenleg vásárolnak. Amint arról a NewsBTC beszámolt, ezek a kibocsátók egyetlen hét alatt több mint 1 milliárd dollár értékben vásároltak fel bitcoint, ami több mint 20 000 BTC felhalmozását jelenti.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A BTC kínálati sokk felé tart?

Tekintettel a piacon regisztrált ellenszélre, nem túl távoli kijelentés, hogy a Bitcoin kínálati sokk felé tarthat. Mivel több tízezer BTC-t vontak ki a forgalomból, az úttörő digitális eszköz az egyik legnagyobb hatású kínálati sokk felé tarthat, amit valaha is látott.

bitcoin arfolyam febr 5
Forrás: Coingecko

Nos, míg a kínálati sokk az árfolyam szempontjából az áramlástól függően pozitív vagy negatív lehet, a Bitcoin jelenlegi pályája inkább pozitív irányba mutat. Az adatok azt is mutatják, hogy az aktív BTC-kínálat új rekordalacsony szintre esett az elmúlt hónapokban, ami arra utal, hogy a befektetők inkább tartani akarják, mint eladni.

Mindezek közepette, mivel az intézményi befektetők körében folytatódnak a masszív vásárlási trendek, a rendelkezésre álló kínálat csak tovább fog csökkenni. Ahogy ez a gyors csökkenés folytatódik, a kínálati sokk hatására az ár az egekbe fog szökni, válaszul az eladásra szánt BTC alacsony rendelkezésre állására. Ebben az esetben a BTC ára akár 50 000 dollárra is emelkedhet, mielőtt a kínálat ismét újraelosztásba kezd.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index