240 000 dolláros Bitcoint jósol Scott Melker

bitcoin 00001
Fotó: Kanchanara on Unsplash
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Miközben a Bitcoin-rajongók izgatottan várják a 2024 áprilisában esedékes felezési eseményt, a piaci elemzők, köztük Scott Melker, akit a “Wolf of All Streets” néven is emlegetnek, megosztotta meglátásait azzal kapcsolatban, hogy ez az esemény hogyan befolyásolhatja a kriptopénz árfolyamát.

dogeverse banner

Scott Melker a Bitcoin jövőjéről beszél a felezés után

Melker, a kiemelkedő kereskedő, befektető és a Wolf of All Streets podcast házigazdája elmagyarázta a felezés mögött álló mechanizmust, és azt, hogy szerinte ez miért lendítheti a Bitcoint 240 000 dollárig. A bitcoin felezése a tervek szerint akkor következik be, amikor a bányászott blokkok száma eléri a 840 000-et, aminek következtében a blokkonkénti jutalom a felére 6,25-ről 3,125 bitcoinra csökken.

Melker hangsúlyozta, hogy ez a felezés gyakorlatilag a felére csökkenti a kibocsátott új kínálatot, így a bányászok számára nagyobb kihívást jelent a BTC bányászatából származó nyereség elérése. Az előző felezési ciklusból származó történelmi adatokra támaszkodva Melker kiemelte a jelentős árfolyam-emelkedést. A legutóbbi ciklusban a Bitcoin ára a 20 000 dolláros csúcsról 69 000 dollárra ugrott, ami figyelemre méltó, 250,86%-os emelkedést jelent. Melker szerint, ha a következő ciklusban is hasonló tendencia bontakozik ki, a Bitcoin ára elérheti a 240 000 dollárt.

Bár egyesek ambiciózusnak tarthatják ezeket az előrejelzéseket, Melker megvédte az ilyen előrejelzések mögött álló logikát, és kijelentette: “Tudom, hogy túlzásnak tűnhet, ha arról beszélünk, hogy a Bitcoin 170 000 vagy 220 000 dollár, sőt, egy nap akár 1 millió dollár is lehet. De ha nem romlott el, ne próbáljuk megjavítani“. Hangsúlyozta ennek a ciklusnak a történelmi sikerét, és bizakodását fejezte ki, hogy a Bitcoin átlépi a 200 000 dolláros határt.

Nem Melker az egyetlen, aki optimista a felezésnek a Bitcoin árfolyamára gyakorolt lehetséges hatásával kapcsolatban. Anthony Scaramucci, a Skybridge Capital alapítója 170 000 dollárra való emelkedést vár, és ezt az emelkedést 2025 közepére-végére jósolja. A Standard Chartered szintén bullish tendenciát jósol, azt sugallva, hogy a Bitcoin a következő évben elérheti a 200 000 dollárt. Tim Draper kockázati tőkebefektető még bikásabb álláspontot képvisel, és arra számít, hogy a Bitcoin idén eléri a 250 000 dollárt, és olyan forgatókönyvet vizionál, amelyben az emberek elveszítik érdeklődésüket az amerikai dollár iránt.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Előrejelzések és piaci elemzések

Ezek az optimista előrejelzések abban a meggyőződésben gyökereznek, hogy a felezési esemény jelentősen befolyásolja majd a Bitcoin kereslet és kínálat dinamikáját. Az új kínálat kibocsátásának csökkenésével, valamint azzal, hogy a bányászok számára egyre nehezebb lesz nyereséget termelni, a támogatók szerint a szűkösség fel fogja hajtani a meglévő BTC-k értékét.

Bár ezek a jóslatok megragadják a befektetők és a rajongók figyelmét, elengedhetetlen, hogy óvatosan közelítsünk hozzájuk. A kriptopénzpiacok köztudottan változékonyak, és különböző tényezők, köztük a szabályozási fejlemények, a technológiai fejlődés és a piaci hangulat befolyásolhatják az árakat.

A BTC csillagászati értékeket elérő koncepciója nem új, és a hosszú távú potenciáljáról szóló viták továbbra is folytatódnak. Egyesek forradalmi digitális eszközként tekintenek rá, amely képes átalakítani a pénzügyi tájképet, míg mások továbbra is szkeptikusak a stabilitását és széles körű elterjedését illetően.

A felezés közeledtével érdekes lesz megfigyelni, hogyan reagál majd a piac, és hogy megismétlődnek-e a történelmi minták. A befektetőknek továbbra is ébernek kell maradniuk.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index