A legújabb technikai elemzések szerint a Bitcoin bullish fordulatra készül

Kriptomagazin bitcoin bika
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Ali Martinez kriptoelemző, egy X-en (korábban Twitter) közzétett július 6-i bejegyzésében arra utalt, hogy a Bitcoin legutóbbi mozgásai alapján az elsődleges kriptovaluta “olyan, mint egy jó falat” a háromnapos grafikonon, ami potenciális felfelé irányuló lendületet jelez.

wiener banner

Martinez a bullish fordulatot jelző doji gyertyatestre és a TD Sequential indikátorból érkező vételi jelre hívta fel a figyelmet. A TD Sequential egy elismert technikai elemző eszköz, amely potenciális fordulópontokat azonosít egy eszköz ártrendjében.

Ezeknek az indikátoroknak a megjelenése arra utal, hogy a Bitcoin árfolyam jelentős áremelkedésre készülhet. Történelmileg egy bullish fordulatot jelző doji gyertyatartó kombinálva a TD Sequential vételi jelével gyakran előre jelezte az eszköz árának jelentős emelkedését.

“Bitcoin olyan, mint egy jó falat a háromnapos grafikonon. Egy bullish fordulatot jelző doji gyertyatartó alakul ki, kombinálva a TD Sequential vételi jelével” – mondta.

Út a 60 000 dollár felé

Ebben az esetben, ha a bullish fordulat megvalósul, a Bitcoin következő nagy célja körülbelül a 60 000 dolláros szint lesz. Kezdetben az elemző megjegyezte, hogy ahhoz, hogy a Bitcoin bullish mozgalomba induljon, vissza kell szereznie a 61 000 dolláros szintet és meg kell tartania azt.

Jelenleg, amikor a Bitcoin 57 000 dollár felett lebeg, a 60 000 dollár felé történő elmozdulás valószínűnek tűnik, ha a bullish indikátorok tartanak.

btc arf alicharts
Fotó: TradingView/ali_charts

Összességében, bár a Bitcoin bullish fordulat jeleit mutatja, az általános piaci hangulat továbbra is bearish marad. Azonban a régóta fennálló konszenzus az, hogy az elsődleges kriptovaluta valószínűleg rallyzni fog.

Ezt a tényt támasztja alá az is, hogy az Egyesült Államokban működő spot Bitcoin ETF-ek július 6-án megnövekedett beáramlást tapasztaltak. A jelentős beáramlás azután következett be, hogy a Bitcoin július 4-én 54 000 dollár alá zuhant, jelezve, hogy a befektetők vásárolják a dipet.

farside bitcoin inflow jul6

A Farside Investors által megosztott adatok szerint a spot Bitcoin ETF-ek a legnagyobb nettó beáramlásukat regisztrálták egy hónap alatt, 143,1 millió dollárral.

Ez is érdekelhet: A legjobb kripto ICO-k 2024-ben

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Bitcoin árfolyam

A cikk írásakor a Bitcoin ára 57 250 dollár volt, ami több mint 1%-os növekedést jelent az elmúlt 24 órában. Heti időkeretben a BTC több mint 6%-kal csökkent.

Másutt, a TradingView-tól származó adatok szerint a Bitcoin technikai elemzése főként eladási hangulatot mutat. Az oszcillátorok főként semlegesek, nyolc indikátor ebben a kategóriában, egy eladást és kettő vételt jelez.

Az összegzés erős eladási jelet mutat, 14 indikátor javasolja az eladást, kilenc semleges és csak három jelzi a vételt. A mozgóátlagok megerősítik ezt a bearish hangulatot, 13 indikátor javasolja az eladást, egy semleges és egy jelzi a vételt.

Összességében, mivel a Bitcoin rövid távon zöldre vált, a következő cél az ár megtartása az 57 000 dolláros támogatás felett, hogy esély legyen a 60 000 dolláros szint visszaszerzésére.

Ez is érdekelhet: FreeBitco.in vélemények 2024 – Ingyen Satoshi csaptelep

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index